Pihenés, nyaralás - 5 aranyszabály allergiásoknak!
Címlap / Szépség-Egészség / Pihenés, nyaralás - 5 aranyszabály allergiásoknak!

Pihenés, nyaralás - 5 aranyszabály allergiásoknak!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az allergiás, asztmás betegek számára a nyaralásra, utazásra való felkészülés fontos része a nyaralóhely és az időpont kiválasztása, a gyógyszerek előkészítése. Nézzük, mi az, amit feltétlenül fontos, vagy érdemes magunkkal vinnünk, hogy pihenésünk valóban felhőtlen legyen. 

1. Virágzás térkép
A nyaralás időpontjának és helyszínének megválasztásakor-bár nem elsődleges  szempontként- vegyük figyelembe a számunkra komoly gondokat okozó növények virágzását. Ne menjünk olyan helyre és időpontban nyaralni, ahol és amikor a légkör telített az allergén pollenekkel. Kérdezz utána fórumokon, az utazási irodánál, stb.

2. Az autó légterének megtisztítása

Az American Academy of Allergy, Asthma & Immunology (AAAAI) szervezet ajánlása szerint mielőtt hosszú útra indulunk, lehúzott ablaknál, beszállás előtt 10 perccel kapcsoljuk be az autóban a klímát, vagy fűtést. Ez idő alatt biztosan távozik a rendszerből minden olyan anyag –penészgomba, por-, mely egészségünket károsíthatja, allergiás reakciót idézhet elő.

A régebbi gyártású autók még pollenszűrő nélkül készültek, de jó néhány éve már kizárólag pollenszűrővel felszerelve gyártják az autókat.


Különösen pollenallergia esetén érdemes aztán később, utazás alatt az ablakokat felhúznunk, s bekapcsolt klíma mellett utaznunk, ilyen módon szűrve ki az allergéneket. Nem csak a gyorsabb haladás reményében érdemes utazáshoz a kora reggeli, vagy késő esti órákat választanunk, de ezekben az időszakokban a légszennyezettség mértéke is alacsonyabb.

HarmoNet tipp: Indul a parlagfű szedési akció - Kihagyhatatlan ajándékok és kedvezmények a gazért! >>

3. Hol aludj?
A szállás megválasztásánál, amennyiben lehetőség van rá, kérjünk allergénektől mentes szobát. Penészgomba allergia esetén mindenképp kerüljük a nedves, medencékhez közeli szobákat, s részesítsük előnyben, a naposabb, szárazabb oldalon fekvőket. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergologusa felhívja a figyelmet arra, hogy a poratka allergiás beteget, aki atkamentesített otthonában panaszmentes, kellemetlen meglepetés érheti a szőnyegpadlós szállodai szobában. Ezt elkerülendő gyógyszereit feltétlenül vigye magával. Ha lehet vigyünk magunkkal antiallergién kispárnát, ez speciális anyagú, de megéri! A nyugodt alvás már önmagában siker!

4. Mit ehetsz?
Táplálék allergia esetén, az étkezések során fokozottan ügyeljünk az összetevőkre - kérdezzünk rá. Sem a repülőn, sem pedig az étteremben elfogyasztott ételek összetevőiben nem lehetünk biztosak, ezért amennyiben a helyzet nem egyértelmű, inkább ne fogyasszuk el az ételt és maradjunk éhesek. Ha a baj mégis megtöténne, legyen nálunk a súlyos allergiás reakciók kezelésére szolgáló epinephrin injekció, amennyiben korábban súlyos allergiás roham már előfordult.


Ezzel együtt a tüneteket kiváltó élelmiszerek fogyasztásának elkerülése érdekében próbáljunk információhoz jutni: a repülőgépeken például lehetőség van diétánknak megfelelő menü rendelésére, csak időben kell tájékoztatni a légitársaságot. A repülőgép száraz levegője ellen védekezzünk sós orrspray óránként egyszeri használatával, így biztosítva orrnyálkahártyánk nedvességét. 

HarmoNet tipp:  Allergiakezelés akupunktúrával! Hatásos, fáj, vagy sem? - Feketén-fehéren a módszerről >>

5. Házi patika
Végezetül pedig mindezen tanácsok mellett ne mulasszuk el még utazás előtt felkeresni allergologus kezelőorvosunkat, hogy utazási szándékunkat egyeztetve elkészíthessük a legfontosabb tennivalók listáját, s beszerezhessük az ehhez szükséges gyógyszereket. A felírt készítményekből inkább többet vigyünk magunkkal, s tartsuk őket eredeti csomagolásukban.

Legjobb, ha homeopátiás szerekből is viszünk magunkkal egy keveset. Illetve az olyan gyógyszerek, mint calcium pezsgőtabletta is segítetnek egy akut esetben!

www.orvostkeresek.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2758 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x