Iyengar-jóga - változtatás néhány hét alatt egészségünkért!...
Címlap / Szépség-Egészség / Iyengar-jóga - változtatás néhány hét alatt egészségünkért!

Iyengar-jóga - változtatás néhány hét alatt egészségünkért!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-06

A jóga ősi, többezer éves tudást hordozó műfaj. Ma sokan a wellness és fitness témakörébe sorolják, pedig éppen ennyire lelki, pszichés fejlesztés is, sőt ha igazán jól végzed, egy lágy, de izzasztó, és jól formáló sport! Ismerd meg az Iyengar-jóga rendszerét a mestertől! 

Miért használom?
Aktív sportolóként és álló munkát végezvén engem sem került el az állandó felső és alsó hát, térd fájdalmak. Amióta rendszeresen látogatom Vadász Ákos iyengar jógaoktató mesterem óráit, ezek a panaszok mára már szinte teljesen megszűntek. Valamint még sok más kedvező élettani hatások is folyamatosan el kezdtek bennem fejlődni. - Egyensúly, mozgáskoordináció
- Magabiztosság
- Türelem - Hatékonyabb és kiegyensúlyozottabb életvezetés….
Ha Te is szeretnéd megtapasztalni ezen pozitív élettani tulajdonságokat és szeretnéd Magad végre igazán jól érezni a bőrödben, továbbá, ha érdekel a jóga bölcseleti rendszere is, érdemes részt venned Ákos jóga-foglalkozásain.

A gyakorlással megajándékozod tested azzal, hogy meggyógyítod, és megszabadítod örökös fájdalmától. A bölcsességgel, pedig fejlesztheted tudástáradat, hasznos életvezetési tippeket kaphatsz.


A jógáról
A jóga egy szanszkrit szó, mely a "yui" igéből származik és jelentése többek között kötni, egyesíteni, koncentrálni, alkalmazni (összekapcsolódni). Az emberre vonatkoztatva a jóga a test, a lélek és a szellem minden erejének egyesítése és irányítása az egyetemes Isten felé. Eredete az ókori Indiába nyúlik vissza Kr. e. 3000 - 1800 között. Az első írásos feljegyzések a Kr.e. 1000 és 600 közötti időből származnak.
Egyszerre gyógyítás, meditáció, filozófia, kántálás és gyakorlatokon keresztüli gyógyítás. Egység: megtanítja hogyan egyesítsük a testet és a tudatot, valamint a tudatot és a lelket. A test, tudat, lélek, valamint a gondolatiság egysége. A jóga a természetes, valamint a természetes világ felé való nyitást hangsúlyozza. Célja a belső béke, a mentális és fizikális harmónia megteremtése. Csontjaink és izületeink, ha nincsenek megmozgatva, testünk leépül.

HarmoNet tipp: Luna-Jóga - sport és egyensúly férfi és nő között! >>

A jóga segít helyreállítani a merev hát, a nyak és a végtagok rugalmasságát, segít a test gyógyulásában túlzott igénybevétel esetén, vagy egy trauma után. Az utóbbi időben igen gyakran találkozunk a jóga szóval mindennapjainkban. Bár földrajzilag Indiából származik, a jóga egyetemes és ősi bölcsesség. Harmonizálja testünk energiáit, valamint a belső szervek és az idegrendszer működését. Fiatalít, fejleszti koncentrációs képességünket, belső egyensúlyunk erősödik.

IYENGAR-JÓGA lényege: Érd el a legtöbb kedvező hatást a legrövidebb idő alatt
Az Iyengar-jóga a világhírű B. K. S. Iyengar indiai jógiról nyerte nevét. Iyengar úr 70(!) éve oktat jógát, tudásával emberek tömegeinek változtatta meg az életét kedvezően. A nyugati tudományra jellemző módszerekkel (megfigyelés, kísérletezés) kutatta és alkotta újra, tette elérhetővé a modern ember számára a jógát. Vitathatatlanul az egyik legnagyobb jógarendszer, a gyakorlatok óriási tárházával rendelkezik. Rendkívül hatékony, viszonylag rövid idő alatt is sokat lehet fejlődni, gyógyító hatása igen jelentős. E hatékonysága kincs az időhiányos XXI. századi embernek.

Módszerét nehéz fogalmakkal bemutatni, négy fő jellemvonást emelnék ki:
  • Mindenki által gyakorolható
  • Az összes gyakorlatnál nagy hangsúlyt fektet a pontos kivitelre, és az egy vonalba/egy síkba rendezés elvére
  • Mindenféle segédeszköz használata, hogy a gyakorló elérje a tökéletes kivitelt
  • Gyakorlatsorok alkalmazása, illetve a gyakorlatcsoportok következetes felépítése

Hogy milyen hasznod származik ebből?
  • Meggyógyít és megelőz számos betegséget, sérülést (pl.: derékfájás, merev izmok okozta fájdalmak, ízületi bántalmak)
  • Ellensúlyozza az ülő és álló munka pusztító, rossz hatásait (pl.: vér- és nyirokkeringési zavarok, gerincbántalmak, visszérképződés)
  • A tudati képességek (pl.: összpontosítás, figyelem, akaraterő) nagyfokú javulása
  • Erő, hajlékonyság és egyensúly fejlesztés
Válaszd Te is az Iyengar-jógát, ha rövid időn belül változást akarsz elérni életedben!

HarmoNet tipp:
Szex, jóga, képzőművészet, irodalom - A misztikumok földje: India >>

Vadász Ákosról, az Iyengar mesteréről
Diplomás jógaoktató, és Iyengar-jóga oktató.
Ákos elnyerte a Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesület minőségi jógaoktató címét. Közel tíz éve foglalkozik jógaoktatással. Tanulmányai során több jógarendszert megismerve végül az Iyengar-jóga mellett döntött. Ma is ezt oktatja.

Szakmai múltja
- A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán szerzett jógaoktatói diplomát.
- A Párizsi Iyengar-jóga Intézetben végzett, Faeq Biria tanítványaként.
- Ezenkívül az elmúlt évtizedben számos honi és külföldi műhelyen, táborban, tanfolyamon vett részt.

Hogyan tanít?
Óratartását a következetesen felépített gyakrolatsorozatok jellemzik. Ezzel folyamatos, sérülésmentes fejlődést biztosít. Fontos számára a személyes kapcsolat, óra előtt és után szívesen segít, ha valami kérdésed lenne. Akik hozzá járnak, hiteles oktatónak tartják!

Szakmai tevékenysége jelenleg
- szakmai jógatáborokat szép itthoni természeti környezetben - nyaralással összekötött jógatáborokat egzotikus külhoni helyszíneken - különböző műhelyeket és tanfolyamokat - igény esetén magánórát, megbeszélés szerinti helyszínen Szakmai szervezetben betöltött szerepe Ákos a Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesület oktatási bizottságának tagja, - média munkacsoport elnöke - alkalmazott jógatudományok munkacsoportjának tagja
- és a nemzetközi kapcsolatok munkacsoportjának tagja.

Egy régi tanítványa így mesél róla:
"Hosszú évekig problémáim voltak a derekammal; a fájdalom gyakran akadályozott a mozgásban. Amikor jógázni kezdtem, kis idő elteltével derekam javulni kezdett, és most már egyáltalán nem fáj. A jóga a bal vállamon is segített, mindezt Szúrjának és a rendszeres gyakorlásnak köszönhetem." - Timi, szakmai vezető

Bővebben az Iyengar-jógáról >>

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 12235 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x