Fitness szakértőnktől: Függő vagy? - Legyen szenvedélyed...
Címlap / Szépség-Egészség / Fitness szakértőnktől: Függő vagy? - Legyen szenvedélyed a sport!

Fitness szakértőnktől: Függő vagy? - Legyen szenvedélyed a sport!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Társadalmunkban sok ember válik szenvedélyének rabjává. Úgy mint a dohányzás, evés, ivás, vásárlás... Változtass a mindennapokon, légy konstruktív, legyen építő a szenvedélyed! 

Van, akinek a sport a szenvedélye - Te is lehetsz ez
Változtass Te is még most! Azt mondják, ha egy évek óta jól berögzült megszokott ingerhez hosszászokunk, azt csak úgy vagyunk képesek, hogy valami mással pótoljuk azt. Pl. a dohányosok, a nagyevők, rágóznak, akik isznak, helyette isznak majd mást, feltehetően egészségesebb italt.

Mikor vágyakozunk azért az egy szál cigarettáért, a második szendvicsért… és az ingerünket ki akarnánk elégíteni de nem lehet, hiszen mi most éppen leszokóban vagyunk, gyorsan tereljük el a figyelmünket róla és az az idő helyett kezdjünk el végezni valamilyen testgyakorlatot. Pl. végezhetünk néhány karkőrzést, guggolás, kitöréseket, felugrásokat, csípő kőrzéseket, elmehetünk egyet sétálni. A sport az egyik legjobb módszer e stresszhatások leküzdésére, lelki problémáink orvosolására.Hol-mikor-miért?

Talán első hallásra tiltakozol ez ellen, kifogásokat találván, de HOL csináljam ezt meg és MIKOR?
A MIKORra már ott a jó válasz: abban az időben, amikor éppen etted volna a második szendvicsed, gyújtottál volna rá cigarettádra…
HOL kérdésre egyszerű a válasz: ha Te irodában dolgozol, minden ülő munkát folytató alkalmazottnak jár 10’ szünet, amikor elhagyhatja asztalát és kicsit kikapcsol. Ezt az időt eredetileg test könnyed átmozgatására találták ki. Csak rajtad múlik mikor állsz fel és hol kezdesz neki.

Zavarnának a társak?
Ha bátor vagy, invitálod Őket is! Próbáld csak ki, meglátod, sokan fognak Veled együtt tornászni.
Ha autódban töltöd a napod legjavát sem lehet probléma!

HarmoNet tipp: Iyengar-jóga - változtatás néhány hét alatt egészségünkért! >>

Ha pedig otthon vagy, akkor a dolgod nagyon egyszerű lesz, hiszen csak előveszed gyakorlataid bármelyikét és addig csinálod azokat, míg kedved tartja... És ami a legjobb, ha van rá lehetőséged, mert pont a lakásodhoz közel van egy jó futóterep, vagy uszoda, squash pálya, tenisz, lovarda… FITNESS terem, fogd Magad vedd a sportcipőt és kezdj el sportolni.

Ha úgy érzed, hogy egyedül ez nem megy Neked és szükséged van segítségre, írj nekem, hogy együtt megoldhassuk ezt a problémát! >>

Zsemlye Zsanett
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2590 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x