Hold Anyó gyógynövényei
Címlap / Szépség-Egészség / Hold Anyó gyógynövényei

Hold Anyó gyógynövényei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-05

Holdkertészetről szóló cikkünkben a gyógynövények és a Hold hatásáról szólunk. A régi időkben a gyógynövények ismerője igen nehéz helyzetben volt, boszorkánynak lett kikiáltva. Telihold idején kísérteties árnyuk suhant tova az erdő fái között: keresgéltek, gyűjtögettek, újholdkor kotyvalékok bugyogtak üstjükben.  


Titkuk bűbájos erély

Ismerték a gyógynövényeket és a holdfázisok ritmikus változását. A mágia most is él!

A gyógynövények felhasználásánál a holdállásnak óriási szerepe van a különböző fázisokban ugyanis a növények más-más részeiben koncentrálódik a hatóerő.

A növények begyűjtésekor a lenti három tényezőt érdemes figyelembe venni, az erősebb és nagyobb hatékonyság érdekében:
- A gyógynövény gyökérrészét teliholdnál, újholdnál, fogyó holdnál a legjobb begyűjteni, tavasszal vagy ősszel napkelte előtt vagy napnyugta után.
- A virág részt telőholdnál, teliholdnál, kora délelőtt napsütéses időbe szedjük.
- A levél részét a gyógynövénynek telő hold idején szedjük figyeljünk arra, hogy a leveleken ne legyen harmat. Az érett gyümölcsöket és magvakat telőholdnál gyűjtsük be, és ezt azonnal használjuk fel! A fogyó hold idején szedett magvakat tehetjük el későbbre.

Természetesen mindig a frissen szedett és azonnal felhasznált gyógynövények a leghatékonyabbak, viszont gondolnunk kell a télre is.

A szárítás és tartósítás lépései, aranyszabályai:

  1. Terítsük a növényeket falapra vagy papírra árnyékos száraz helyre.
  2. Időként forgassuk át.
  3. Ha kellő képen kiszáradt fogyó holdnál tegyük el.


A tartásról, tárolásról: a legideálisabb hely a papírzacskó, vagy egy sötét üveg a fűszernövényeinket csokorba kötve, lógatva tartsuk levegős helyen.

Felhasználásról

- gyógyteák készítése: 2 púpozott teáskanál szárított vagy friss gyógynövényt forró vízzel leönteni, majd lefedve 10 percig állni hagyni. Langyosan az étkezések között ajánlott fogyasztani.

- kádfürdő: Főzzünk egy jó erős teát, amit 10 percig hagyjunk állni, szűrjük le és öntsük fürdővizünkbe, ami ne legyen több 38 foknál Merüljünk el egy teljes kádnyi gyógyításban!

- részleges fürdő; ülőfürdő, lábfürdő, kézfürdő: vegyünk annyi evőkanálnyi növényt, ahány liter vízre szükségünk van, öntsük le tiszta, hideg vízzel, majd forraljuk fel és hagyjuk állni 10 percig ezután beletehetjük a vizünkbe. Beteg testrészünket 10-15 percig áztathatjuk ebben a folyadékban.

-borogatások: egy keskeny hosszú törölközőt mártsunk bele erős, forró teába, majd tegyük a mosdóba hűlni, összehajtogatva helyezzük a beteg testrészre. Erre jön még egy törölköző, feküdjünk nyugodtan egy órát!

Ugye emlékszünk még nagymamánk „főztes borogatására”, édesanyánk simogató kezére, ne sajnáljuk magunktól felnőtt fejjel sem! Legyen egy óránk pihentetésünkre, ápolásunkra kortyolgassunk, fürödjünk, borogassunk! Hinni kell boszorkányságban, nekünk szolgál!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4915 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x