Kivagy, mint akit megmérgeztek? - Ájurvédikus de-tox programok...
Címlap / Szépség-Egészség / Kivagy, mint akit megmérgeztek? - Ájurvédikus de-tox programok

Kivagy, mint akit megmérgeztek? - Ájurvédikus de-tox programok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-07

Az ájurvéda komplex, holisztikus gyógyászati rendszer, amely elsősorban az egészség megőrzésére törekedik, másodsorban, pedig a kialakult betegségek kezelésével foglalkozik. Az ájurvédikus szakorvosképzés az 5,5 éves ájurvéda orvosi egyetemeken történik. Indiában, Európában, Ausztráliában, az Egyesült Államokban számtalan ájurvéda központ, klinika és szakkórház működik. 

Az ájurvéda gyógyító elmélete

Az ájurvéda az egészség - és ez által a szépség, fiatalosság - megőrzése céljából több egymást követő, egymásra épülő módszert alkotott meg.  Ezeket a kezeléseket és a kezeléshez használatos gyógy-termékeket teljesen egyénre szabja. Az egészség, fiatalosság és szépség fenntartása érdekében a három dosa harmonikus működését igyekszik biztosítani. A három dosa: a váta (az a hatóerő, amely a testben az összes mozgást, szállítást teszi lehetővé), pitta (az a hatóerő, amely a szervezetben az átalakítást teszi lehetővé) és a kafa (az a hatóerő, amely a test szerkezetét alakítja).

Ha a test és elme működését szabályozó hatóerők (dosák) helyesen működnek, akkor egészségesek vagyunk, erőnlétünk megfelelő.

A legfontosabb elem: input, output
Az egészség fenntartása szempontjából a helyes táplálkozás, a jó emésztés és a megfelelő ürítés igen fontos szempont. Az étrend megfontolásakor fontos tényező az étel minősége és frissessége. De vannak olyan ételek is, amelyek összeférhetetlenek egymással, mint például a hús és a tej, a joghurt és a marhahús, valamint a savanyú gyümölcsök és a tej. Az ilyen ételek együttes fogyasztása mérgező anyagok létrejöttét okozza, amely az ájurvéda szerint egyenlő a betegség kialakulásával.

HarmoNet tipp: Ismerd meg az indiai ayurvéda csodás ajándékait! >>

Az étel az, ami táplálja a testet, az elmét és a tudatot. Az alkatnak megfelelő étrend kiválasztása során számításba kell venni az illető étel ízét, azt, hogy az étel nehéz-e vagy könnyű, meleg vagy hidegkeltő, olajos vagy száraz, folyékony vagy szilárd, valamint az évszakokat.
Nyáron nem jó erős, fűszeres ételeket enni, ősszel pedig kerülni kell a szárított gyümölcsöt és a magas fehérjetartalmú ételeket. Télen tartózkodni kell a hideg italoktól, fagylalttól, sajttól és joghurtól.

A toxinok szerepe
Az Ájurvéda elnevezése szerint a toxinok, emésztetlen táplálék és salakanyagok felgyülemlése a szervezetben ama, s ez előfordulhat bárki esetében. Lélektanilag az ama a birtokolt negatív érzelmekből alakul ki, amelyek elfojtják a tudat „tüzét és fényét”, vagyis az elme világosságát. 

Az Ájurvéda szerint a szervezetben, testszövetekben felhalmozódott méreganyagokban gyökerezik a legtöbb megfázás, láz és influenza, valamint a legyengült autoimmun - rendszer krónikus betegségei az allergiáktól az asztmán, ízületi gyulladásokon keresztül a súlyos betegségekig. Ezért az ájurvéda nagyon fontosnak tarja a test méregtelenítését, amelyet különböző módszerek és gyógynövények kombinálásával ér el. 

Az ájurvédikus méregtelenítő kezeléseknek két típusa van: a mérgek elpusztítása vagy azok semlegesítése. Az eredmények érzékelhetőek mind fizikai, mind érzelmi síkokon. 

Az érzelmi felszabadítás lényege, hogy az olyan negatív érzelmeket, mint a düh, félelem, aggodalom, idegesség, féltékenység, ragaszkodás, bírvágy elfojtása helyett azt szabadjára kell engednünk. Ellenkező esetben zavart okoznak a szervezet működésében és betegséget indukáló tényezőkké válnak. 

HarmoNet tipp: Ájurvéda a táplálkozásban: tökéletes közérzet - Most mindent megtudhatsz a módszerről! >>

Az ájurvédikus méregtelenítő kezelések az egészség fenntartására és számos betegség kezelésére alkalmazhatók, ám biztonságos és eredményes alkalmazásuk mindenképpen ájurvéda szakember felügyeletét igényli.


Detox - ha visszatérnél az életbe
Az ájurvédikus de-tox programokat általában 7-10 napos kúrában, lehetőség szerint egymást követő napokon szoktuk végezni. A kezelések időtartama általában 90-100 percet vesz igénybe naponta. A hatékonyság érdekében előnyösebb, ha a kezelt személy ezeken a napokon nem dolgozik, vagy legalábbis kerüli a stresszes helyzeteket. A táplálkozást is érdemes módosítani a kezelés ideje alatt, a kezelések után pedig érdemes követni a táplálkozási tanácsokat.

Az ájurvédikus de-tox programokat előnyös az évszakváltások idején igénybe venni,  lehetőséget adva a szervezet védekezési rendszerének megerősítésére. 

Galambos Rózsa
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2482 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x