Újévi nagytakarítás otthon és a testedben - fájdalommentesen!...
Címlap / Szépség-Egészség / Újévi nagytakarítás otthon és a testedben - fájdalommentesen!

Újévi nagytakarítás otthon és a testedben - fájdalommentesen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

Újévkor, vagy a nagy ünnepek után, szinte minden háziasszony vagy hol az úr, végez nagytakarítást. Ilyenkor szokásunk felfordítani az egész lakást, hogy a lehető legtisztábbá varázsoljuk otthonunkat. Arra vágyunk, hogy az új évet tisztán, tiszta lappal kezdhessük és mehessünk tovább jól megszokott munkánkkal. 

Otthon és a tested

Idén az ünnepek szinte egyazon a napokra estek, emberek többségének nagy örömére a hét közepével kezdődően, így jól kifoghattunk egymás után két nagyon hosszú hétvégét! Örvendjünk hát ennek, hiszen ilyenre nem mindig van alkalmunk. Ki leleményesebb volt, azok kellemesen és hasznosan töltötték el szabadnapjaikat. Volt ki moziba, színházba látogatott el, kipróbált néhány más, eddig általa nem ismert Fitness termet és mozgással töltötte idejét, vagy csak egyáltalán megpihentek a relaxáló helyiségben, voltak kik sok – sok könyvet olvastak ki, tanultak meg főzni újabb receptúrák alapján. Programok sokaságából válogathattunk, és ha Te is jól szervezted azokat össze, akkor Magad is elégedetten tekinthetsz most vissza, az elmúlt éved utolsó pár záró napjaira.

De térjünk most vissza a háztartásba, és az edzésre.

Kemény fizikai munka

Ha Te is jól megtakarítottad az ablakaidat, függönyeidet kimostad, végeztél portörlést, majd az egész lakást felporszívóztad és fel is törölted, talán viaszt is használtál, szennyes holmiaidat és mást, ki is mostál, már ki is vasaltál, ágyneműt cseréltél, akkor valószínű, hogy Te is részesültél abban a kellemetlen érzésben, mint ilyenkor általában kell is, hogy érezz.

Gondolom kar, hát, derék, lábfájdalmaid Neked is lettek. Talán még egy kis izomláz is lett?!


Gyakorlatok, a fájdalommentes házimunkára

Hogy megkíméld Magad az ekkor előjövő fájdalmaktól:
Amire ilyenkor mindenkor figyelj oda, az a hátad tartása. Tartsd azt egyenesen. Derékból hajolj meg, de hátad legyen egyenes. Támaszkodj meg, ha szükséges valamely munkádnál, ha esetleg fáradt vagy már tartani hátad. Mikor állsz, mindig húzd ki Magad, legyen egyenes, szép a tartásod, vállaid ne engedd előre esni, tárd ki a mellkasod, ezáltal hátad is kiegyenesedik és a levegő is szabadon áramolhat testedben. Utat biztosítva ezáltal több életenergia áramlásának testedben.

Házimunka után végez, ha Téged is gyötör a fájdalom:

Végezz valamilyen cardio jellegű edzést. Bármi lehet, ami a kedvenced. Jobb ha a szabadban teszed ezt, még a nagy hideg ellenére is!

Majd kezdj el nyújtózkodni. Felfelé az ég felé, oldalra, hátra, előre. Végezz előre hajlásokat, lehet állva, fit ballon, vagy a talajon ülve. Végezz hátra homorításokat, hidakat. Csavaró gyakorlatokat. Comb hajlításokat nyújtásokat. Fentről lefelé kezdve körző mozgásokat. Pl., fej, mellkas, kar, csukló, csípő, lábfej….

Ha van egy jó DVD, vagy ha magadtól is megy, jógázz egy nagyot.


És ha már kinyitottak a jógastúdiók és Te is visszamentél már dolgozni, tanácsolom, iktass be legalább 2 hetes jóga foglalkozást napjaidba, hogy helyreállhasson tested egyensúlya.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8570 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x