Hatásos tavaszi tisztítás gyömbéres italokkal
Címlap / Szépség-Egészség / Hatásos tavaszi tisztítás gyömbéres italokkal

Hatásos tavaszi tisztítás gyömbéres italokkal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A meghökkentő külsővel megáldott gyömbérgyökér számos értékes belső tulajdonsággal rendelkezik, gyógyító erejénél fogva már évezredek óta használják különféle betegségek orvoslására. 

A gyömbérgyökér sajátos, édeskés-csípős illóolaja nem csak gyógyhatású anyagokat tartalmaz, hanem csodálatos aromát kölcsönöz a gyömbérrel készült ételeknek, italoknak, de a gyökér magában, nyersen elrágcsálva is finom és hatásos.

Emésztési problémákra és hányingerre kiváló

A gyömbér jótékonyan befolyásolja a közérzetet főleg utazás, terhesség során vagy egyéb okból fellépő émelygés, hányinger esetén.

Hatóanyaga mérsékli a nyálkahártyák irritációját, nyugtatja a háborgó gyomrot, serkenti az emésztést és javítja az étvágyat. Nem befolyásolja viszont az idegrendszert, és nincsenek mellékhatásai, mint a hasonló céllal fogyasztott gyógyszereknek, ezért vezetés közben és terhesség alatt is sokat segíthet.

Utazáskor fellépő rosszullét esetén célszerű előtte néhány órával fogyasztani belőle, akár nyersen is. Emésztésjavító, tisztító hatása révén remek kiegészítője a fogyókúráknak, tavaszi méregtelenítésnek is.

Meghűlésre és immunerősítésre
Nemcsak az emésztési problémák, hanem a meghűléses megbetegedések kezelésében is hatásos: fokozza az immunrendszer működését, melegíti a testet és serkenti a szervezet aktivitását, ráadásul hatóanyagai segítik az influenzavírusok elpusztítását is.

Gyulladáscsökkentő, tisztító hatása révén hatékony háziszer a megfázás, hörghurut, nátha orvoslásában. A hosszúra nyúlt évszakváltás megterhelő hatásait ellensúlyozhatjuk, ha gyömbérből készült italokkal is erősítjük immunrendszerünket.

HarmoNet tipp: Gyömbér a gyógyszer és afrodiziákum >>

Gyömbértea

Népi gyógymódként ismert a gyömbértea, és a mézzel elkevert friss gyömbér, amelyeket hatásosan vethetünk be légúti gyulladások és levertség ellen.

A teához egy néhány centis, felszeletelt gyömbérdarabot forrázzunk le fél liter vízzel, és hagyjuk állni 5-10 percig. Minél tovább áztatjuk, annál jobban érvényesül csípős aromája. Meghűlés esetén kiválóan kombinálható citromfűvel, mézzel, esetleg borsmentával.


Gyömbéres limonádé

A gyömbéres limonádé kiváló erősítő és emésztésjavító ital: a gyömbér melegít, erősíti immunrendszerünket a kórokozókkal szemben, a fahéj szintén erős baktérium- és vírusölő hatású, a citrom C-vitamin tartalma mellett szintén kiváló a kórokozók ellen, a méz pedig szintén immunerősítő, roboráló hatású.

HarmoNet tipp: Fagy ellen: a test melegentartása télen - Gyömbér-, és moxaterápia! >>

A gyömbéres limonádéhoz felszeletelt gyömbért használjunk, egy liternyi vízhez egy két-háromcentis darabot főzzünk fel egy rúd fahéjjal. Miután levettük a tűzről, dobjuk ki belőle a fahéjat, és a gyömbért hagyjuk állni néhány órát a vízben – így érvényesül igazán édes-csípős aromája. A gyömbéritalhoz facsarjunk ki legalább egy citromot, és ízesítsük néhány kanál mézzel, ízlés szerint egy-két deci narancslével.

Kolontár Elvira
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 18336 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x