Te beveszed? Durva tévhitek a bioélelmiszerekről
Címlap / Szépség-Egészség / Te beveszed? Durva tévhitek a bioélelmiszerekről

Te beveszed? Durva tévhitek a bioélelmiszerekről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

Nem minden bio, amire a bio elnevezésű címkéket ragasztják. Mint ahogyan nem minden termesztett bio sem valóban az és az éttermek sem mindig szolgálnak fel ténylegesen bio alapanyagú élelmiszereket. Ezt már régóta tudjuk. Utánajártunk. 

Tény, hogy vannak valódi bio előállításúak is, és létezik sok csaló, esetleg oktalan, akik nem tudják, mi fán terem a bioélelmiszer. Nehézség, hogy nem lehet tudni mely termék a valódi pontosan.

Azonban tudd, hogy bármely élelmiszerről is van szó, ha az becsomagolt és hosszú szavatosságú, biztosan van benne némi tartósítószer, adalékanyag, színezék és egyéb más származék is, ja és persze felvizezett.

Attól mert valami bio, az még nem jelenti azt, hogy abból a termékből minden nap minden mennyiségben fogyaszthatsz. Legfőképpen vonatkozik ez az állítás a becsomagolt ételekre.

Meglehet, legtöbbjük jobb minőségű, mint más étkek a polcokon, azonban itt is óvatósságra intelek. 

Miért?
  • A tartósítószereket, melyeket nem E számmal jelölnek, ugyanazok az E jeles tartalmak, mint esetleg más nem bioélelmiszereken, betűkkel írják ki, a lehető legkisebb betűkkel a doboz, vagy csomag legalján elrejtve.
  • Drága termékek. És nézd, sok pénzért alig kapsz valamit. Pl.: 1L Natúr szójatej ára a Dm-ben, 350-400 Ft. közt van. Máshol talán eléri a 800 Ft-os árat is! Melyben, ha megnézed az összetevőket láthatod, hogy víz és szójabab 9%. Ugye Te is látod a nagy üzleti fogást. Vettél 1 L szójatejet, gondolod, 0.9dl szója tartalommal, rengeteg pénzért.

Magyarul vettél némi vizet szójababbal meghintve.

HarmoNet tipp: Miért együnk bioélelmiszert? - Tények és érvek az egészségért >>

Mi lesz közben az egészségeddel?

Jobban jársz, ha veszel szójababot/rizst, adsz hozzá vizet és összeturmixolod. Ekkor ráadásul a rostot még meg is eheted. Duplán jól jársz, emésztőrendszeredet is támogatva.
  • Plusz Kcal! Sokan estek már abba a hibába, hogy úgy vélték, ha valami bio, akkor ehetnek belőle bármikor, bármennyit. Ne ess ebbe a csapdába. Ezek is mind plusz Kcal-ák, melyeket, ha túladagolsz, ezektől is meghízol.
  • Ezerfélék vagyunk: Bio/nem bio; vegetáriánus/húsevő, alkoholt fogyasztó; nem dohányzó/cigarettázik, pipázik; nem, eszik, iszik tejterméket, gabona származékot/mindkettőt fogyasztja… Lényeg, hogy tarts mértéket!


Személy szerint láttam már gyönyörű szép vegetáriánust, ugyanakkor nagyon kövér elhízottat is. Csúnya alkoholistát, ki a szenvedélye rabjává vált, és szolid iddogálót is, ki csak mértékkel fogyasztotta a tüzes vizet.

HarmoNet tipp: Nem eszi a magyar a bio-t? >>

Ne feledd: élj a természethez közel és életed egyszerűbb, könnyebb lesz. Tarts mértéket. Mérd fel valódi igényeidet. Törekedj az egészséges életmódra!

Zsemlye Zsanette
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10840 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x