Titokzatos vonalkódok az arcodon
Címlap / Szépség-Egészség / Titokzatos vonalkódok az arcodon

Titokzatos vonalkódok az arcodon

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-27

Az emberi arc olyan természetes vonalkódokat tartalmaz, amelyek segítenek felismerni minket, és amelyek alapján mi is felismerhetünk másokat - állítják az UCL Szemészeti Intézet kutatói. 


Rendezvénynaptár
Az arc egyedülálló abban a tekintetben, hogy rendkívül sok információt közöl nemünkről, korunkról és hangulatunkról. Az emberekhez hasonló szociális lényeknél az arcok felismerése nagyon fontos szempont a szociális közlési formák szempontjából.

Bár az arcfelismerés igen komplex folyamat, az első lépés a vizuális információ befogadása és elemzése, amelyet agyunk a legújabb kutatások szerint igen egyszerűen, vonalak alapján végez.Híres emberek arcának manipulálásával Dr. Steven Dakin és Roger Watt professzor bebizonyította, hogy mindössze csak pár vízszintes vonalra: a szemöldök, a szájak és a szemek vonalára van szükségünk ahhoz, hogy azonosítani tudjunk valakit. Ez az információ tovább egyszerűsíthető fekete fehér vonalakra, azaz vonalkódokra. "A homlokon és arcon lévő bőr világosabb, míg a szemöldök, az ajkak és a szem vonala sötétebb - nyilatkozta Dr. Dakin - Ezt leegyszerűsítve a szupermarketek vonalkódjaihoz hasonló képeket kapunk."

HarmoNet tipp: Láss a színfalak mögé! - Az emberi kapcsolatok pszichológiája >>

Agyunk vizuális központja ezeket az információkat dolgozza fel. Így egyszerűen felismeri a komplexebb formákat is, és az arc egyes részleteiben történt változások sem zavarják össze. Dr. Dakin szerint a kutatási eredmények fontos előrelépést jelenthetnek az arcfelismerő szoftverek, például a repülőterek beléptető rendszerében alkalmazott programok területén.


A kutatók szerint ez a jelenség adhat magyarázatot arra is, hogy miért látunk néha arcokat természeti jelenségekben (felhők, árnyékok) és tárgyakon (kapcsolók, konnektorok). "Az arcunkon található vonalakhoz hasonló horizontális vonalak a természetben is igen gyakoriak, ezért látunk néha arcokat mindenütt magunk körül" - nyilatkozta Dr. Dakin.

Medipress
Képek: Piqs.de
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2018 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x