Bizarr gyógymód: Tetvekkel az asztma ellen?
Címlap / Szépség-Egészség / Bizarr gyógymód: Tetvekkel az asztma ellen?

Bizarr gyógymód: Tetvekkel az asztma ellen?

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-11-27

Brit tudósok nemrég állatkísérletek során bizonyították, hogy a legtöbb tetvet hordozó egerek immunrendszere jóval békésebb, mint a fertőzés nélküli állatoké. A tudósok szerint kutatási eredményeik nagy jelentőséggel bírnak az asztmás és allergiás betegekre nézve. 

 

Rendezvénynaptár

Egy szaklapban publikált kutatási eredmények alátámasztani látszanak a túlzott tisztaság elméletét, amely szerint az asztma és más allergiás megbetegedések a hipoallergén környezetnek köszönhetők, amelyben az immunrendszer az olyan ártalmatlan anyagokra, mint a virágpor és az állatszőr is túlérzékenyen reagál. A túl tiszta környezetben az immunrendszer nem megfelelő fejlődése miatt az immunsejtek abnormálisan reagálnak az allergénekre.

A Nottingham Egyetem kutatói Joseph Jackson vezetésével a vadon élő egerek immunrendszerét hasonlították össze a laboratóriumi környezetben nevelkedett egerekével. Vizsgálati eredményeik szerint a Polyplax serrata (tetű) nevű parazitával fertőzött rágcsálók immunrendszere sokkal kevésbé ingerelhető (így kevésbé hajlamos a túlérzékenységre), mint a laboratóriumi egereké. A parazita valószínűleg mikrobák és nyál segítségével képes az immunrendszer elnyomására.

HarmoNet tipp: Fejtetű - kezelés, megelőzés, tippek >>

„Az immunrendszer az elszenvedett fertőzésekből való felgyógyulás után fejlődik és erősödik - írják a kutatók - Ha azonban egy nagyrészt tiszta és hipoallergén környezetben élünk, immunrendszerünk nem képes megfelelő védelmet kiépíteni, és már a legapróbb ártalmatlan anyagokra is túlérzékenyen reagál."

A tetvesség embereknél sem ritka, de az emberi tetvek más állatfajokat nem támadnak meg.

Medipress
 Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2585 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x