Akupunktúrával a hátfájás ellen
Címlap / Szépség-Egészség / Akupunktúrával a hátfájás ellen

Akupunktúrával a hátfájás ellen

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Egy nemrég végzett kutatás szerint az akupunktúra a hagyományos kezelési módszereknél eredményesebben csökkenti a hátfájdalmat, függetlenül attól, hogy egy fogpiszkálóval, vagy valódi tűvel végzik. 

Az Archives of Internal Medicinecímű szaklap jelentése szerint a fájdalomcsökkentő hatás egyes betegeknél akár egy évig is tarthat. "Kutatásunkból kiderült az is, hogy nem minden esetben van szükség valódi tű használatára a kívánt eredmény eléréséhez" - nyilatkozta Dr. Daniel Cherkin, a kutatás vezetője, "Egyes akupunktúrás eljárások nem szükségképpen invazívak, azaz nem szükséges hozzájuk valódi tű. Ezek a módszerek azonban legalább olyan hatásosak lehetnek, mint a tűvel végzett kezelések" - nyilatkozta Karen Sherman, a kutatásban részt vett tudósok egyike.


A mostani kutatás során a tudósok összesen 638, krónikus hátfájással él ő beteget vizsgáltak meg. A résztvevőket csoportokra osztották, a kezelési eljárások, és a végzett beavatkozások gyakorisága szerint.

HarmoNet tipp: Allergiakezelés akupunktúrával! Hatásos, fáj, vagy sem? - Feketén-fehéren a módszerről >>

A vizsgáltak nyolc hete után az akupunktúrával kezelt betegek 60 százaléka számolt be kisebb-nagyobb mértékű javulásról.
A tűvel vagy fogpiszkálóval végzett kezelések hatékonysága között azonban nem mutatkozott lényegi eltérés.


Ennek oka valószínűleg az, hogy a legtöbb esetben a bőr felületes érintésének hatására is beindulnak azok az érzelmi és hormonális reakciók, amelyek a javulást eredményezik. "Vagy az is lehet, hogy a kezelés placebó hatása az, ami meghozza a kívánt eredményt" - írják a kutatók.

HarmoNet tipp: Az akupunktúra is csak placebo? >>

Függetlenül attól, hogy mi az oka az eredményességének, az akupunktúra biztonságos, fájdalommentes és viszonylag olcsó módja a hátfájás csökkentésének ott, ahol a hagyományos kezelési módszerek csődöt mondanak.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3114 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x