Egész-ség: Gyógyulj ingyen Reikivel!
Címlap / Szépség-Egészség / Egész-ség: Gyógyulj ingyen Reikivel!

Egész-ség: Gyógyulj ingyen Reikivel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Mi is tulajdonképpen az egészség és a betegség? Az egészség nem más, mint az energetikailag, pszichikailag és fizikailag harmóniában élő jól működő emberi élet. Nagyon szép nyelv a magyar, hiszen benne van a szóban: Egész-ség. Tehát egészek vagyunk, egységesek. Ebből következik, hogy a betegség nem más, mint valamely funkcióban fellépő zavar. 

Ahhoz, hogy megértsük a betegségeket, tisztában kell lennünk, néhány dologgal. Először is nézzük át a test főbb részeit a betegségek szempontjából.

A test három fő részre osztható.
Plusz egy, ami szerves részünk, de mégsem tartozik a testünkhöz.

1: Fizikai test
Hozzátartozik a kézzelfogható test és az energiarendszere, aurája. A fizikai test nem tekinthető élőnek az energiarendszer és a hozzátartozó aurája nélkül. Ha az élő testet, szervezetet nézzük, az aura és az energiarendszer nélkül nem élne a test. Amikor kómában van, akkor is van aurája és energiarendszere, de akkor a lélek nem tartózkodik a testben.

2: A Lélek, a Mesterünk
A lélek lakhelye a szív! Mutass magadra és mond ki, hogy ÉN! Nagy valószínűséggel a szívedre fogsz mutatni. Gyakran ébredünk rá, hogy „megéreztünk” valamit. Nehéz megfogalmazni mit érzünk ilyenkor, de ez az érzés nem más, mint a szívünk szava, a bennünk lévő mester hangja. Ha figyelembe vesszük a megérzéseinket, a Mesterünk hangját (Keresztényeknél lelkiismeret), akkor könnyedebben élhetünk.

3: A tudat
Azon részünk, ami az emlékeket, tanultakat tárolja. Nevezhetnénk az emlékek tárházának. Ez természetesen az agyban található. Az agyunk egyik része működteti a testünket, a másik része a tudat. A tudat tanul, döntést hoz, és a testünket cselekedetre utasítja. Egyre gyakrabban halljuk a „Tudatalatti” kifejezést. A tudatunknak van egy olyan része, amely kapcsolatban áll az egyetemes tudással.

A plusz, amit említettem nem más, mint az ego, az elme. Az egót nem sorolom a test részéhez, de szorosan hozzá tartozik. Gondoljunk csak a szentháromságra! Az Atya (Tudat), a Fiú (a Test), és a Szentlélek (a Lélek) milyen harmóniában működne együtt, ha nem lenne az egó. Minden döntésünket, cselekedetünket a lelkünk tanácsára hozná meg a tudatunk. Csak a szívünkre hallgatnánk. Nem kellenének törvények, mert a szívünk a lelkünk csak az egyetemes jóság és szeretet nevében hozna döntéseket. Nem lennének háborúk, bűntények. Nem lenne önfontosság, cselszövés, ármány. Egyetemes egyenlőségben, a föld kizsákmányolása nélkül, boldogan élne az emberiség.

HarmoNet tipp: Légy saját orvosod! - Vedd kezedbe a gyógyítás irányítását! >>

Hajlamosak vagyunk Önmagunkat az egóval azonosítani. Személyiségünket akarjuk fejleszteni, de a személyiségünk nem más, mint az ego. A Buddhista tanítás alapja, hogy: „Ismerd meg Önmagad!” Ez azért téves így, mert nem Önmagunkat, hanem egónkat kell kiismernünk. Minden ember ugyan olyan, amikor megszületik. Az embereket az egója, a személyisége különbözteti meg egymástól. Amikor megvizsgálod egy olyan cselekedeted, amit épp nem ítélsz jónak, akkor megkérdezed magadtól: Ez lennék én? Én nem ilyen vagyok! Igazad van. Te nem vagy ilyen, az egód az önfontosságod miatt tetted, amit tettél. Ha a szívedre hallgattál volna másképp alakul minden. Ezért a személyiségünk fejlesztése, önmagunk feltérképezése, megismerése mindennél fontosabb. (Rossz kifejezés a személyiségfejlesztés, de én sem tudok jobbat.) Az önmagunk megismerése segít megkülönböztetni a belső hangunkat (a szívünk hangja) és az egónk (elménk) hangját. Az ego, a lélek és a tudat kommunikációját igyekszik akadályozni. A lélek ezért kényszerül betegségekkel üzenni a tudatnak, mert a tudat nem halja meg a lélek szavát. Azért nem halja, mert az ego mindent elkövet, hogy elvegye, lekösse a figyelmed. Mindig beszél hozzád, énekel, dúdol. Dicsér, vagy kritizál. Táplálja a félelmeid, önbecsülésed emeli, vagy rombolja. Amikor Önmagaddal társalogsz, nem teszel mást, mint az egóddal beszélsz. Az ego kitalál mindent, hogy szóval tartson. Mindent elkövet, hogy tapasztalj. Belevisz mindenféle szituációba, vitába. Mindenbe, csak tapasztalj! Mert neki ez a fontos. Az egó arra is képes, hogy az önsajnálat, vagy önfontosság miatt kioltsa valaki más, a saját, vagy akár a szerettei életét.


Kanyarodjunk vissza a betegségek témaköréhez. Sajnos tudományos körökben még mindig az a nézet az irányadó, hogy a test betegségei csak szervi elváltozások. Mintegy 2400 évvel ezelőtt már Szókratész kijelentette: „Nem létezik a lélektől független, pusztán testi betegség.” Később a tanítványa Platón hozzátette: „A betegségek kezelésében a legnagyobb tévedés, hogy külön orvosok foglalkoznak a test, valamint a lélek bajaival, holott a kettő nem választható el egymástól.” A test betegsége nem más, mint a lélek üzenete. Két és fél évezrede tudjuk ezt, és mégsem tudatosítjuk magunkban! A tudomány ma is a betegségek tünetével harcol. A gyógyszergyárak egyre többféle pirulát dobnak piacra, de százalékosan nincs kevesebb beteg ember, mint 500 éve!

HarmoNet tipp: Erő és energia tartósan >>

A Reiki mélyebb tanítása az, hogy ismerd meg Önmagad.
Az ego legyőzésére nincs receptem. Annyit tehetünk, hogy kiismerjük egónkat és elcsendesítjük. Akkor meg tudjuk majd különböztetni a zajongását a Lelkünk szavától. Erre a legjobb módszer a figyelem. Ha figyelemben éljük életünket, akkor könnyebben kiismerjük elménket. Addig is a Reiki tanítása egyfajta segítség lehet a különböző betegségek megértéséhez.

A Reiki mélyebb tanítása nem más, mint egy szótár, ami lefordítja a Lélek üzenetét számodra.

Srychy

Részlet a „Reiki a természet ereje” című könyvből >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3486 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x