Mitől különleges? A tengeri klíma kabin
Címlap / Szépség-Egészség / Mitől különleges? A tengeri klíma kabin

Mitől különleges? A tengeri klíma kabin

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-08

Allergiásként sokan megtapasztalhattuk már a tengeri levegő jótékony hatását. A pollenszezonban már egy egyhetes tengerparti nyaralás is jelentős javulást hoz tüneteink enyhítésében. A sós levegőt sajnos haza nem hozhatjuk, a tengeri klíma kabinban azonban minden pozitív hatását élvezhetjük. 

Víz és só – az élet építő elemei
A víz a testünket felépítő sejtek legfőbb alkotórésze. Fontos szerepet játszik az egész szervezet megfelelő működésében. Részt vesz például az anyagcsere és vérkeringés szabályozásában is. A só szintén nélkülözhetetlen elem, a benne található nátrium és kálium biztosítja például, hogy az idegrostok impulzusokat továbbítsanak, vagyis a gondolkodást.Tengerek kincse

A Holt-tenger egyedülálló gyógyító erejét már az ókorban felismerték, harcok dúltak az értékes terület megszerzéséért, ókori uralkodók, mint Kleopátra, Sába királynője, palotát emeltek a Holt-tenger partján. A só koncentrációja itt rendkívül magas, a 30-33%-os sótartalmú vízben nem élnek élőlények, így a Holt-tenger gyakorlatilag steril. A Himalájából származó tiszta kristálysó 251 millió éves tengeri só, mely nagy nyomás alatt, a hegy mélyén, minden környezeti szennyeződéstől mentesen alakult ki.

HarmoNet tipp: Sókabin és speleoterápia - Az allaergia és nátha legyőzője >>

Légúti betegségek ellenszere

A tengeri klíma kabin a holt-tengeri, vagy Himalája sóoldatot alakítja párává. A finom párásított tengeri só csökkenti a nyálkahártya gyulladását, kitisztítja a légutakat, gyorsítja a váladék kiürülését, eltávolítását. A szénanátha mellett asztma, idült garat-orrnyálkahártya-orrmelléküreg gyulladás és elhúzódó nátha, gyakori felsőlégúti hurutok kezelésében is hathatós segítséget nyújthat. -mondta el dr. Augusztinovicz Mónika fül-orr-gégész, az Oxygen Medical orvosa. A tengeri klíma jótékony hatását már egy 20-30 perces kezelés után is érezhetjük. A tartós javulás érdekében azonban ajánlott átlagosan két hetes kúra elvégzése. A kezelések pontos számának meghatározása az egyén állapotától függően, a szakorvos javaslatára történik.Külsőleg-belsőleg gyógyít

A sós levegőt természetes hidratálóként is alkalmazhatjuk a fiatalos külső megőrzésére. A pára a felsőbb bőrrétegekbe hatolva kifejti nedvesség tároló hatását, és így teszi bársonyossá a bőrt. Kedvező tulajdonságainál fogva az olyan bőrbetegségek, mint az ekcéma és pikkelysömör is pozitívan reagálnak a rendszeres kezelésre.

Orvost Keresek >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4328 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x