Mutasd a rúzsod, megmondom, ki vagy! - Színtrend 2009 nyár...
Címlap / Szépség-Egészség / Mutasd a rúzsod, megmondom, ki vagy! - Színtrend 2009 nyár

Mutasd a rúzsod, megmondom, ki vagy! - Színtrend 2009 nyár

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-15

A rúzsok, ajakápolók és színezők használata egyidős az emberiséggel. A nők már évezredekkel ezelőtt is színezték ajkukat. Kezdetben csak kidörzsölték, kimaratták, kiharapdálták, vagy csípették a pirosság végett, később más színezők is divatba jöttek. Ma ezer színből választhatunk, mire vall jellemünkben a rúzs színe? 

Korábban kipirosították, ma sokkal inkább színezik, ápolják, árnyalják.
A rúzs és az ajkak színe elsősorban a női nemi jelleggel és nemi szervekkel van összefüggésben, a nemző és termékeny erőt jelképezi. Az erősen piros rúzs a mai napig az egyik legerotikusabb jelkép férfiak körében. Fő oka, hogy szexuálisan domináns erőteljes, és megkapható nőt szimbolizál. A férfiak elméjében ez már genetikailag pörög újra és újra, nem kell hallaniuk róla, hogy érzékeljék.

Sokan az orális szexxel kapcsolják össze a nagyon vörös rúzst, természetesen ez már csak a legújabb kor egyik tartalmi színezése, valójában nem szájjal való közösülést hirdeti, hanem a termékeny erőt, vagyis a megkaphatóság varázsát.

A rúzsok ma számtalan alapanyagból készülnek, vannak vitaminnal dúsított és egészen egyszerű, natúr darabok. Van olyan, amelyik gyakorlatilag ártalmas az egyik egyébként legvékonyabb és legérzékenyebb, legpuhább bőrünknek, más típusok egyenesen ápolják. A rúzs ára sajnos még semmire sem biztosíték. Érdemes a világmárkákat végigpróbálni, de sokszor egy-egy olcsó párszáz forintos rúzs is lehet teljesen megfelelő és szervezeted számára veszélyes anyagoktól mentes – illetve mindez fordítva is igaz.

A rúzsokat ma két fő csoportra oszthatjuk, vannak matt és fényes, csillogós típusok. Ezen kívül beszélhetünk átlátszó ajakápolóról és ajakszínezőről. A folyadékos rúzsok általában vidámabbak szebbek, de eszméletlen gyorsan lekopnak, gyakorlatilag nem éri meg ezeket viselni. A matt és erősen tapadó minőségi rúzsok maradnak meg a legtovább.

A profik a rúzs alá egy kis alapozót szoktak tenni, ez sokkal tartósabbá teszi azt. Ha rúzsod elszínezi az ajkad, és a lemosás után sem változik könnyen vissza, minőségtelen és veszélyes, azonnal dobd ki!

A rúzsok színei

A rúzsok színei ma legkülönbözőbb színskálán mozognak. Egészen újak az erősen csillámló, aranyporral pöttyözött verziók. Ezek napsugárban való vizes ragyogáshoz hasonlatosak. Néha egészen szépen mutatnak, de nyúzott, szürke, sápadt arcon borzasztóan el tudnak ütni. A rúzsok színei körül a világos, fakó és a mély, sötét színek sápasztanak, és csak középső tónusok emelik az arcszínt. Ha nem szeretnél nagyon lesápadni, akkor vékonyan vidd fel a rúzst, vagy orcádon ellensúlyozd egy kis pirosítóval.

HarmoNet tipp:
Tartós rúzs percek alatt!  >>

A piros: Az örök és jól bevált. Ezer árnyalata van. A rózsaszínbe hajló nagyon pirosítja a bőrt. A fényes verziók elég merészek, gondoljuk át hova vesszük fel. A tűzvörös szexuálisan is kihívó, a borpiros viszont egészséget és élettel teli valós nőt sugall. Ha pirosra fested ajkaid, akkor vélhetőleg nagyon szenvedélyes szeretnél lenni. Erősnek, energikusnak kívánsz mutatkozni, de gyakran enervált és kicsit visszafogott, visszahúzódó, vagy önbizalom hiányos vagy.

A vörös: A vörös egészen más tészta, szexuális kisugárzásodat növelnéd, vagyis szeretnél megfelelni. A legtöbb erősen vörös, vagy bordó rúzst viselő nő finoman önbizalomhiányos és megfelelési kényszerrel küzd. Ha képes egy kis megerősítést kapni és kiépíteni az önbizalmát, akkor egy nagyon erőteljes és vonzó nő lehet. Az erősen vörös rúzs felhívja a figyelmet, szeretet, odafigyelést óhajt a környezetétől.

A rózsaszín: Többnyire fiatalosságot, kislányosságot kifejező, energikus, fiatalos mentalitást visszakívánó, vidámságot óhajtó nők sajátja. A fakó, havas rózsaszín jelölhet frigiditást és szexuális szorongást, zárkózottságot és megközelíthetetlenséget. A meleg rózsás árnyalatok többnyire barátságos, baráti és csevegős természetet jelölik.

A kék és zöld: Extrém, de valós árnyalatok, amit ma egyre többen viselnek ajkukon. Többnyire szépséget és tetszeni akarást fejez ki. Mindkét szín finoman távolságtartó. A kék és zöld rúzs viselői hajlanak az extrém dolgokra, ugyanakkor erős szabályrendszerrel rendelkeznek. Szigorú személyiségek és hűséges barátok. Partnerkapcsolataikban sok nehézség elé néznek, sajnos.

A barna: praktikus és kicsit anyagi, számtó személyek, akik azonban az élvezet mesterei, a kávé színű rúzsokat viselő nők többnyire a legforróbb szexuális trükkök ismerői. Nagyon gyakran az élvezetért élnek, hedonista jelleműek és sok vidámság és öröm vár rájuk. Ha nincs sikerélményük, azonban mélyen be tudnak borulni, és nehezen jönnek ki a gödörből.

A fehér és drapp: A halovány fehér, drapp és jég-kávé árnyalatok viselői az eleganciára, és tisztaságra törekszenek. Fejükben gyakorta kuszaság és zavar van érzelmi életükkel kapcsolatban és próbálnak érzelmeiknek egy rendszert adni. Kissé távolságtartóak és konzervatív értékrendűek, szeretik megadni a dolgok módját.

A fekete: Inkább csak bizonyos szubkultúrákban jellemző, de létező rúzs. Többnyire az elvont eszméket és művészi hajlamot fejezi ki. Gyakran kapcsolják az elmúlás és halál eszméjével. Kifejez melankóliát és energiahiányos állapototokat, ugyanakkor nagyon sok érzelmet, ezért erős önkontrollt jelent. A fekete rúzs viselői gyakran különös szépérzékkel megáldottak.

Ezüst és jeges árnyalatok: Speciális ezüstös ragyogású rúzsok viselői elsősorban női energiáikat kívánják kifejezni. Jelenti gyermek iránti vágyat és az anyai érzéseket. A Holdhoz kapcsolható, ezért ingó, bizonytalan lelki természetet jelképez, ugyanakkor egy nagyon gondoskodó, törődő személyt takar.

Sárga, barack, narancs: Ezek a rúzsok rendkívül ritkák, nagyon gyakran kifejezik az illető nő kreatív és pörgős személyiségét. Gyakran örökmozgó, hiperaktív személyek, akik számára a sport, a mozgás és az élet habzsolása, pl. az utazások a párkapcsolatnál jóval fontosabb dolgok, ezért nehezen megközelíthetőek.

A lila: A lila és céklás árnyalatok gyakran az erős szexuális érdeklődést, nyitottságot, ugyanakkor a romantikára való hajlamot jelentik. A szerelem nagyasszonyai, akik hatalmas szívük és érzésviláguk miatt könnyen „belehalnak” a szerelembe. Érdekli őket az élet intuitívan érzékelhető, misztikus oldala, gyűjtik a bölcsességet, de szexuális energiáik gyakran legyőzik a spirituális érdeklődést.

Fodor Kata

Képek: piqs.de

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5178 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x