Ékszerek télen és nyáron
Címlap / Szépség-Egészség / Ékszerek télen és nyáron

Ékszerek télen és nyáron

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-15

Az ékszer gyakran önmagában öltöztet. Ez frázisnak tűnik, mindaddig, míg a "kis fekete egyenes fazonú ruhánk" elő nem kerül a szekrényből, ami csak úgy magában nagyon szimpla, de ha feldobunk hozzá a nagyitól örökölt antik aranyak közül néhányat, vagy egy szuper modern bizsut, máris a legcsodásabb esti viselethez, vagy a legdögösebb buli cucchoz jutottunk... 

Az ékszer gyakran önmagában öltöztet. Ez frázisnak tűnik, mindaddig, míg a "kis fekete egyenes fazonú ruhánk" elő nem kerül a szekrényből, ami csak úgy magában nagyon szimpla, de ha feldobunk hozzá a nagyitól örökölt antik aranyak közül néhányat, vagy egy szuper modern bizsut, máris a legcsodásabb esti viselethez, vagy a legdögösebb buli cucchoz jutottunk.

Az ékszer visel téged, vagy fordítva?
Egyéniségünket a legjobban ékszereinkkel fejezzük ki. Mi tetszik egy nőnek? Inkább a bizsu? Ezüst, vagy arany? Ebből egy ügyes szemlélő már tudja is, milyen ember az ékszer viselője. Sőt az is előfordul, hogy az ékszer viseli azt a személyt, akinek a ruházatát díszíti. A kis szürke háziasszony a nagyvilági nagymami brossában igencsak furcsa látványt nyújt. Valahogy nem illeszkednek egymáshoz. Ezért fontos, hogy viseletünk fontos kiegészítője, az ékszer harmonizáljon lelkünkkel és öltözetünkkel.

Mutasd a medálod, megmondom ki vagy!
A nyakláncon viselt medál sok embernek egyfajta talizmán szerepet tölt be. Aki az arany medálokat részesíti előnyben, az vágyik a gazdagságra, a hatalom megmutatására. Ha vallási jelképet hord, (Például Dávid csillagot, keresztet, vagy Luther rózsát), akkor vállalja hitét, őszinte. Ha a jelkép ezüstből van, akkor szerény ember. Ha a nyaklánc medálján egy talizmán jelkép fityeg, kissé babonás, "ezoterikus" jellemmel van dolgunk. (Vajon a HarmoNet szerkesztőségi tagjainak miért is lóg ilyen a nyakában?) Ha a medál a horoszkóp jelképe, akkor a személyiségét nyíltan vállaló, önmagát megmutatni kész emberrel állsz szemben. Az apró tucat medál gazdája fantáziátlan, vagy nem igényes. Aki akkor is antik jellegű medált hord, ha erre nincs különösebb indoka, azt vonzza a tradíció, a hagyomány, a múlt, szeret visszatekinteni a múltba, a régi értékrendeket fogadja el. A bőrszíjon lógatott natúr medál gazdája általában puritán, erkölcsös, visszafogott ember, aki kedveli a természetet.

Arany ezüst, bizsu, bőr …
Ékszereink alapanyaga szinte bármi lehet. Valaha műanyag flakonból és szigetelőszalagból készítettünk fülbevalókat, majd gyöngyöket fontunk, fűztünk és varrtunk nyaklánc, gyűrű, fülbevaló készült belőlük. Fantáziánknak talán a pénztárcánk szab csak határt, hiszen ékszereinkből mindent megvalósíthatunk. Egyedi rendeléstől a saját barkácsoláson át a kész áruk közti válogatásig szabadak a lehetőségeink.

Kedvenc helyek Budapesten
Ha beszédülök az Ómama Bizsuja butikba, gyorsan odaadom valakinek a hitelkártyámat, és a készpénzemet, mert innen csak súlyos anyagi áldozatok meghozatala árán szabadulok, de az itt beszerzett bizsuk, legyezők, csipkék és púderes szelencék a múlt századok hangulatát idézik és hetekig, hónapokig a csoda élményével töltenek el. Aztán ott van a Binder bizsu. Akkora a választék, hogy heteken át válogathatok belőle, ha úgy hozza a kedvem. Az arany ékszerekért pedig a Pess és Fox ékszerüzletét érdemes meglátogatni, ahol szintén ki lehet fogni néhány antik, vagy legalábbis igényesen régi darabot. Az ezüstök imádóinak az Azték boltokat javaslom, ahol eredeti és igényes holmikban válogathatunk.

Ékszereink ápolása
A bizsukat soha ne tegyük ki tűző napra. A krémek, testápolók, parfümök a legtöbb bizsut kikezdik. Ezért a bizsukat csak az öltözködés, szépítkezés legvégén vegyük fel. Ha a fényük megfakult, az erre a célra árult ápoló dezodorral is fényesíthetjük, de a legtöbbször megteszi egy kis darab szarvasbőr is, amivel át kell törölgetni a régebbi bizsut, és az visszakapja a fényét. A gyöngyök tisztítása sima szappanos vízzel történhet, de a nemes gyöngyöket soha ne szappanozzuk, csak vízzel mossuk le és töröljük át puha kendővel, valamint tároljuk úgy elkülönítve, hogy ne koszosodjon. (ékszeres ládikó)

Az aranyaknak nincs különösebb szükségük az ápolásra. Ha patinás színüket el akarnánk tűntetni, az ékszerboltban megtisztítják őket, a legtöbb helyen ezért nem kérnek külön pénzt. Az ezüstök hajlamosak a megfeketedésre, bár az újabb és márkásabb ötvözeteket bevonják egy olyan réteggel, amitől nem feketedik meg, és a fehér aranyhoz válik hasonlóvá. Ha azonban mégis feketedik kedvenc ékszerünk, a legjobb, ha egy kis fluoros fogkrémmel dörgöljük át, egy régi frottír törölköző sarkával. A többi fém ékszert réztisztítóval lehet tisztán tartani. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a felületnek jót tesz-e a tisztítás, egy nem látható helyen tegyünk próbát! Ne tartsuk az ékszeres dobozunkat, vagy ékszertartó asztalkánkat a fürdőszobában, mivel a vízpára a legtöbb fémes alapú ékszernek árt!

Az ékszerek tárolása
A butikokban járva is rengeteg ötlete kapunk, hogy tárolhatjuk úgy kedvenc kiegészítőinket, ékszereinket, hogy ne sérüljenek, piszkolódjanak, és törjék meg egymást. A dobozkák általában jó tárolók, de ha több ékszer kerül egybe, akkor nehéz megtalálni az egymáshoz illő darabokat és a sok dobozka is zavaró lehet, ha hirtelen keresünk valamit. Ezért érdemes egy nagyobb ékszeres dobozt vásárolni, vagy ügyes praktikákhoz folyamodni. A fali "üzenő tábla" parafából, felkasírozott textilből, vagy akár más, természetes fonatból, háncsból, kiváló ékszertartó lehet, mivel a legtöbb bizsut, aranyat, brosstűt és fülbevalót egy-egy gombostűre fel lehet szúrni, vagy akasztani. Ezzel a módszerrel minden a szemünk előtt van és egy ügyesebb kompozícióval az öltöző sarkunkba érdekes díszt is varázsolhatunk.

Ékszer trendek 2001-ben
Az idei évben is megfigyelhető egy fajta historizálás az ékszerpiacon. Antik jellegű és ultramodern ékszerek épp úgy jelen vannak, mint a rusztikus, népies darabok. A diszkrét fülbevalók korát éljük és divat mindenféle gyöngy, legyen az műanyagból, vagy más, nemesebb anyagból. Hordhatjuk kézen, nyakban, vagy a bokánkon. Reneszánszát éli a csípőlánc, a deréklánc, és a boka ékszerek. Kezd kimenni a divatból a lábujjakat ékítő gyűrű, amiért elég kár, mert szexis viseletnek bizonyult.

Menő dolog ékszer árverésre menni, és ócskapiacon válogatni.

Bucher Kati
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8136 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x