Tombolnak a piacon az antioxidánsok - vásároljunk magyar árut!...
Címlap / Szépség-Egészség / Tombolnak a piacon az antioxidánsok - vásároljunk magyar árut!

Tombolnak a piacon az antioxidánsok - vásároljunk magyar árut!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Mik azok az antioxidánsok? Egyszerűsítve azt lehet mondani, hogy egy antioxidáns eltávolít a testedből egy szabadgyököt, ezáltal betegségek kialakulását akadályozza meg, amelyek a szabadgyök jelenléte indított volna el. Az antioxidáns és a káros szabadgyök tehát ellenségek. A szervezetben mindkettő jelen van, a küzdelem folyamatosan zajlik. 

Szabadgyökök mindenképp keletkeznek a szervezetben hormonális hatásokra, nem megfelelő életmód hatására, káros szokások, nem elegendő pihenés, nem megfelelő minőségű táplálkozás eredményeképpen, de még a testedzés közben is. Ugyanígy antioxidánsokat is termel a szervezet, hogy védje magát a szabadgyökök romboló hatásától.

Egy kiadós edzés után például nagy mennyiségű antioxidáns termelődik a szervezetben, de antioxidánsokat kívülről is bevihetünk, elsősorban a megfelelően összeválogatott táplálékokkal, másodsorban táplálékkiegészítőkkel is.
Életed során mindig törekedj a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozásra, és akkor nem kell a kiegészítőkhöz nyúlnod. Sőt! A tested automatikusan irtózni fog ez utóbbiaktól, mire Te így inkább a természetben megtalálható napérlelte, élettel teli, friss gyümölcshöz fogsz nyúlni. 


Erre a modern világban nagyon szükséged van, mivel a megváltozott levegőminőség, elkényelmesedtünk, könnyen inaktívvá válunk. Ezt tetézi az irodába zárt élet, a rohanó táplálkozási mód, amely megsokszorozza a szabadgyök termelődést. Káros tevékenységüket azonban minimálisra csökkentheted, így a szervezet immunreakciója erősebb lesz, a betegségek elkerülnek, a testi és mentális teljesítőképességed jobb lesz, és lelkileg is kiegyensúlyozottabb emberré alakulsz.

HarmoNet tipp: Antioxidáns csokoládé: szívvédő, bőrápoló, és fogyaszt! >>

IGEN FONTOS dolognak tartom megjegyezni itt a következőt: Mindig idény és a lakhelyeden termett zöldséget, gyümölcsöt fogyassz! Miért? Mert a külföldről behozott árut még zöld formában szedik le és csomagolják. Majd a szállítás alatt azok szépen beérnek. Így alig eszel valami értékes tápanyagot.


Nézd meg a zöldséges pultot, mind szinte roskadozik, szem alig bír velük betelni a Pazar színes látványtól, zöldségtől és gyümölcstől. Zöld, sárga, piros, bordó, lila és még megannyi színekben pompáznak előtted az életadó finomságok. Alig győzöd a válogatást. Legszívesebben felvásárolnád eladóstól a boltot! Minden nap ügyelj arra, hogy megfelelő mennyiségű antioxidánshoz juttasd szervezeted! Napi mennyisé nem meghatározandó, ez függ életmódodtól és egyénedtől. Túladagolni biztosan nem tudod Magad!

Zsemlye Zsanette
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4199 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x