Vaj, margarin, ghí - Milyen zsiradékot használhatsz naponta?...
Címlap / Szépség-Egészség / Vaj, margarin, ghí - Milyen zsiradékot használhatsz naponta?

Vaj, margarin, ghí - Milyen zsiradékot használhatsz naponta?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

Melyiket is válasszam, teszed fel Magadban a kérdést. Egyszer azt mondják, hogy használjak margarint, máskor a vajat istenítik. Ki tudja már mi a jó és mikor?! Segítünk Neked eldönteni a kérdésedet, sőt ghít készíteni is megtanítunk. Védikus konyha otthon! 

Ghee, ghí  készítése
Én mindenképpen a már jól bevált ősi vajat részesítem előnyben, ha már e kettő közül kell választani. A jógik a vajból készített GHEE-t az életerő, energia forrásaként tartják számon. Vajon miért?
Ha Te Magad is szeretnél meggyőződni erről, olvass tovább, hogy Te is biztos legyél a dolgodban.

Ha nem bírod megemészteni a vajban lévő állati fehérjét, vagy más problémád van azzal kapcsolatban, javaslom, készíts belőle egyszerűen Ghee-t! Hogyan? A vajat tedd egy tálba tűzön forrald fel, majd szűrdd azt át egy szitán, így megszabadulhatsz a tejfehérjétől, így kapván tiszta zsírt. Egyes Bioboltokban már tisztán a Ghee-t is megtalálod, ha Te nem szeretnéd ezt megcsinálni.

Figyelem!
A vajat felforraláskor semmiképpen ne a mikróban tedd! Csakis, kizárólag tűzhelyen, lábasban készítsd azt el házilag!

Margarin
Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között?
A margarint eredetileg pulykák hízlalásához fejlesztették ki. Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként. Hogy tetszik?
Kitaláltak néhány ötletes új ízt is. Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban:
a vajban 8 gramm, míg a margarinban 5 gramm.
A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint.

A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását. A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak. A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli. Több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.

HarmoNet tipp:
A titok - a táplálkozásban >>

És most a margarinról...

Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. ötszörösére növeli. Rontja az anyatej minőségét. Csökkenti az immunrendszer reakcióját.
Csökkenti az inzulin reakcióját. És íme a legmegdöbbentőbb tény...

A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen. Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).Ki lehet próbálni a következőt:

Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen.
Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:
Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez azért sejtet valamit). Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke. Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem fognak rajta kifejlődni.
Miért? Mert a margarin majdhogynem műanyag. Megolvasztanád a műanyag edényedet és rákennéd a pirítósodra? Oszd ezt meg a barátaiddal... (Amennyiben "kenyérre akarod őket kenni")!

HarmoNet tipp: Mitől lesz reform a konyha? Helyettesítő étrenddel változatosan >>

Zsemlye Zsanette
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8982 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x