Hátfájás? Visszér? Gyógyulj vadgesztenyével, otthon!
Címlap / Szépség-Egészség / Hátfájás? Visszér? Gyógyulj vadgesztenyével, otthon!

Hátfájás? Visszér? Gyógyulj vadgesztenyével, otthon!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-28

Ősszel a gyerekek (unokák) imádják összegyűjtögetni a lepotyogott vadgesztenyéket. Néhányból apró figurákat készítenek, fogpiszkáló, ragasztópisztoly, vagy hegyes ár segítségével, a többivel azonban nem tudunk mit kezdeni. Vagy mégis? Az ingyenes, otthoni fizikoterápia nagyszerű eszköze a vadgesztenye. 

A vadgesztenyéből rengeteg van. Ha a gyerekek összegyűjtik homokozó vödreikben, s hazaviszik, elég, ha lerázzuk róla a port – homokot. Ne mossuk le, ugyanis a nedvességtől hamarabb tönkremegy. Ha nincs gyerek a családban, magunk is gyűjtögethetünk néha egy-egy szatyornyit.
Száraz, napos időben, a frissen lepotyogott vadgesztenyéket szedjük fel – a hibásakat hagyjuk a földön.


3 fontos előny a vadgesztenyés masszázsoknál
  1. Ingyen van
  2. A napon érett, egészséges vadgesztenye „energiát ad”
  3. Nem kell sterilizálni, egyszerűen használjuk, amíg lehet, aztán befűthetünk vele, vagy kidobhatjuk
Visszér megelőzés és talpmasszázs vadgesztenyével
A gesztenyéket öntsük egy olyan lavórba, amiben kényelmesen elférnek a lábaink. Üljünk egy kényelmes székre, és mártsuk lábfejünket a vadgesztenyék közé. Anélkül, hogy összetaposnánk, jól masszírozzuk át a lábfejünket, aprókat tiporva a vadgesztenyék között. A vadgesztenye-tipró lavórt az egész család használhatja, a könnyebb súlyú gyerekek akár bele is állhatnak, majd helyben járhatnak a lavórban. A lábunk nyugodtan lehet mezítláb, vagy húzhatunk egy zoknit is. (Kicsiknek lúdtalp ellen is kiváló.)

HarmoNet tipp: Gesztenye belsőleg is - Nagyi gesztenyés menüje >>

Hempergő masszázs hátfájósoknak

A fenti módszerrel használjuk a vadgesztenyéket, ám most nem egy lavórt, hanem a fürdőkádat rakjunk tele vadgesztenyével. Érdemes egy nagy, a festéshez, építéshez használatos nejlonlepedővel beteríteni a kádat. Ezzel ugyanis a gesztenyés hempergés után egyszerűen kiemelhetjük, majd egy későbbi alkalommal visszatehetjük a kádba a gesztenyefürdőnket. Óvatosan lépjünk a kádba, feküdjünk a vadgesztenyékre, majd lassú mozdulatokkal hemperegjünk meg a vadgesztenyéken, élvezve a kis golyók masszírozó hatását. 30-40 cm magas rétegben szórjuk a vadgesztenyét a kádba, így kicsit el is merülünk a különleges fürdőben. A kád méretétől függően a gesztenyés hempergőhöz több kiló gesztenye is kellhet, ezt lehet, hogy egy idősebb ember nem tudja egyszerre elbírni – ez nem baj. Néhány napos gyűjtögetés nagyszerű jutalma lehet ez a masszázs.

A gyerekek is imádnak a gesztenyék közt hancúrozni. Fontos, hogy könnyű pamut pólóban, vagy ruhában hemperegjünk, ne meztelen testtel.
A vadgesztenye hempergőt úgy is használhatjuk, hogy egy régi paplanhuzatot töltünk meg lazán vadgesztenyékkel, s azt helyezzük a földre, azon hempergünk, amíg jólesik. Lényeges, hogy nincs előírt időtartam! Addig masszírozzuk magunkat, míg kellemes élmény, amíg jólesik. Hátfájás ellen, általános vérkeringés javítónak, stresszűzőnek kiváló házi wellness ötlet.
Ha egy-egy gesztenye esetleg megtörik, meghasad a használat során, azonnal vegyük ki és dobjuk el – ez ugyanis tönkreteheti a többit, hátunknak sem kellemes!

Váraljai Julianna
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5738 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x