Félelem és betegség - vagy tudás és egészség?
Címlap / Szépség-Egészség / Félelem és betegség - vagy tudás és egészség?

Félelem és betegség - vagy tudás és egészség?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-09

Mi az a betegség? Egy állapot, egy üzenet a testünktől, egy elkerülhetetlen rossz, egy figyelemfelkeltő jelzés? Netán megbolondult sejtek ámokfutása? Egy német orvos, Dr. Ryke Geerd Hamer tudományos kutatásai és megállapítása szerint a betegség nem más, mint agyunk válaszreakciója egy érzelmi megrázkódtatásra, mely az élőlények túlélési programjának része. 

Ez annyit jelent, hogy a betegségnek értelme, célja, biológiai rendeltetése van. Hamer doktor szerint a betegségeinket olyan konfliktusok, érzelmi kilengések okozzák, amelyeket válsághelyzetként élünk meg. Tulajdonképpen ez a megfogalmazás adja a lényegét és alapgondolatát az Új Orvostudománynak, más néven az Germán Új Medicinának, melyet sokan áttörésnek, forradalmi előrelépésnek neveznek az orvostudomány, és lélektudomány területén.

A módszer lényegéről kérdeztük annak ismerőjét és oktatóját, Barnai Robertót.

Ha ez egy teljesen új tudományos felfedezés, akkor kezdjük a lényeggel: az új orvostudomány szerint, mi az a betegség?
A korábban megbetegedésnek vélt tünetek, testi elváltozások tulajdonképpen, konkrét feltételeknek megfelelő érzelmi konfliktusokra, érzelmi kilengésekre, érzelmi megütközésekre produkált testi válaszreakciók. Korábban a megbetegedés-tüneteket az Anyatermészet tökéletlenségének, hibájának, testünk elromlásának, elkopásának, tönkremenetelének, vagy éppen gonosz kis kórokozók alattomos, pusztító támadásának vélték.

Ez, mint utólag kiderült, a részadatok kiértékeléséből fakadó teljesen téves következtetés volt! Most, hogy a kutatási területeket kiszélesítettük, a kutatási adatokat összevontuk, és az embert teljes egészében: lélek-agyszervek összességében vizsgáljuk, kiderül: a betegség nem más, mint egy értelmes válaszreakció, egy konkrét, valós érzelmi konfliktusra. Míg a konfliktus-aktív, konfliktushoz alkalmazkodási, elváltozás kialakulási szakasz tüneteit ritkán vesszük észre, a megoldási, gyógyulási szakaszt annál inkább, mert ez gyakran fájdalmas, kellemetlen, sőt lehet veszélyes is! Ám ez attól még se nem beteges, se nem értelmetlen, se nem rosszindulatú! Az új orvostudomány leírja az életfolyamatokat, a biológiai összefüggéseket, és megmutatja azt, hogy mit kell tennünk az önműködő, természetes gyógyuláshoz.

A betegségeket joggal nevezhetnénk konfliktus-allergiának. Az elszenvedett konfliktus érzelmi tartalma határozza meg, hogy mely szerven lesz elváltozás. Értelemszerűen, az érzelmi konfliktust kell megszüntetni, az érzelmi kilengést okozó  élethelyzetet kell megoldani ahhoz, hogy az elváltozás súlyosbodása megálljon, és átkapcsoljunk a daganatelbontási, sorvadás-újjáépítési szakaszba. Naponta elszenvedünk sok-sok konfliktust. De nem akármilyen konfliktus az, ami elváltozást, megbetegedést indít be. Ezt úgy nevezik, biológiai konfliktus.

Milyen konfliktusok indíthatnak be megbetegedést, elváltozást? Mitől más egy ilyen, biológiai konfliktus?
Az Anyatermészet nem bízta a véletlenre. Csak indokolt esetben eszközöl elváltozást! Az érzelmi konfliktus öt konkrét feltételnek kell megfeleljen, máskülönben nem lesz belőle elváltozás!

Az első, hogy a konfliktust, a konfliktus témáját komolynak érezzük. Nem tudunk megnyugodni felőle. Lehet felzaklató, drámai, vagy éppen lesújtó, lehengerlő. Egy a lényeg, kibillent a normál kerékvágásból. Ez leginkább úgy mutatkozik meg, hogy kényszeres gondolkozás indul be: a konfliktusról, és annak lehetséges megoldásairól.

A második, a megbetegedést beindító konfliktus mindig váratlan. Nem voltunk rá felkészülve. Éljük a normál hétköznapi életünket, és hitegetjük magunkat azzal, hogy „én nem lehetek rákos”. Aztán kapunk egy diagnózist és döbbenten állunk, „hát ezt nem gondoltam volna…” Harmadik, hogy megütközés, válság jellegű.

Az emberek azt szokták mondani, én ezt nem bírom elviselni, ezzel nem tudok együtt élni, ilyen nincs, ember ilyet nem csinál, nem tudom, hogy mitévő legyek, stb. Vagy nincs is lehetőségem, hogy reagáljak a konfliktusra. A negyedik, az érzelmi sokkot elszigetelten éljük meg. Nem beszélünk róla másoknak. Vagy azért, mert éppen nincs egy lelki bizalmasom, akivel megoszthatnám, akinek kiönthetném a lelkemet, vagy azért, mert nem akarom elmondani másoknak: szégyellem, nehogy kinevessenek, nehogy felhasználják ellenem, nehogy megtudják, hogy nekem is van lelkem, amibe bele lehet gázolni… Efféléket szoktunk mondani. Lényeg, hogy nem beszéljük ki a lelki terhünket. Az ötödik ismertetőjegye a megbetegedést beindító, ún. „biológiai konfliktusnak” hogy átmenetileg nincs megoldása. Egy darabig megoldatlan, nem tudunk miatta teljesen megnyugodni.

Amikor a konfliktus megoldásra kerül, akkor belépünk a helyreállítási szakaszba. Régebben a konfliktushoz alkalmazkodási szakaszt leggyakrabban észre sem vették (mert ekkor nem produkálunk konfliktus megoldást hátráltató  tüneteket). Pechünkre, a megoldási, gyógyulási szakaszban esünk ágynak. Ilyenkor szoktunk elmenni orvoshoz, amikor már éppen gyógyulunk! És miután az Anyatermészet bármilyen álkezelés ellenére véghezviszi mesterművét – és lezajlik bennünk a gyógyulási program – kialakul bennünk a tévhit, hogy a „kezeléstől” gyógyultunk meg... Ám ez így nem stimmel…

HarmoNet tipp: Természetes gyógymódok - most akkor működik vagy sem? >>

Várjunk csak, azt mondod, hogy a gyógyulási szakasz lehet kellemetlen, fájdalmas, sőt veszélyes. Érdekesnek tartom, miért csak a gyógyulási szakaszban tapasztalunk komolyabb tüneteket? A konfliktus- aktív szakasz tüneteit nem vesszük észre?

Így van, néhány elváltozástípust leszámítva nagyon ritkán vesszük észre a konfliktus-aktív, elváltozás kialakulási szakasz tüneteit! De ennek is oka van! Amíg a konfliktus megoldatlan, nem produkálhatunk konfliktus megoldást hátráltató  tüneteket. Majd amikor a konfliktust megoldottuk, akkor jön a kiheverési szakasz. Akkor isszuk meg a levét annak, amit az aktív szakaszban főztünk.

Milyen tünetei vannak a konfliktus-aktív és a megoldási szakasznak? Hiszen ha ezt tudjuk, akkor talán még időben kapcsolhatunk, amíg még nem súlyos az elváltozás, amíg nem késő…
Pontosan! Azért kell mindenkinek személyesen ismerni az új orvostudományt, azért kell tudni az általános tüneteket, hogy ne hozzuk magunkat veszélyes helyzetbe! Az új orvostudomány öt biológiai természettörvényt ír le.

Az első: az érzelmi konfliktus beindít szervi elváltozást. A második az, amire most rákérdeztél: a megbetegedések két szakaszból állnak.

Mindkét szakasznak igen jellegzetes, átlagember által is jól felismerhető tünetei vannak. Az aktív szakasz tünetei nagyban különböznek a megoldási szakasz tüneteitől! Mint említettem, az új orvostudomány párhuzamosan három szinten térképezi fel, és írja le a megbetegedéseket (elváltozás folyamatokat).

A megbetegedés az imént említett jellegzetes konfliktussal indul be. Az aktív szakaszban lelki szinten feszültségérzés, kényszeres gondolkozás figyelhető meg, fennáll az érzelmi kilengés. Agyi szinten az agyban megjelenik egy körkörös formáció,  ún. Hameri-góc, ami CT-felvételen egyértelműen kimutatható. Szervi szinten pedig azonnal beindul egy válaszreakció, sejtek szaporodása (funkciófokozás) vagy szövetek csökkenése (funkciócsökkentés), attól függően, hogy biológiai szempontból mi volna arra a konfliktusra egy optimális megoldás.

Vagyis a szervezetünk megpróbál minket fizikailag alkalmassá tenni a konfliktus megoldására! Ezen túl konkrét, műszerek nélkül is észrevehető  testi tüneteket produkálunk: hideg végtagok, étvágytalanság, álmatlanság, hirtelen fogyás. Ezt bárki képes észrevenni, aki egy picikét is odafigyel magára.

A konfliktus megoldásával állapotváltozás történik, minden szinten. Lélekben megnyugvás következik be.
„Már nem vagyok konfliktusban”. Agyi szinten az addig éles határvonalú körkörös formáció elmosódik ödémában.

Szervi szinten leáll az elváltozás fokozódása, a rákos növekedés is megáll, és beindul a daganat elbontása, a sorvadások gyulladás  általi újjáépítése. Ezen felül, könnyen észrevehető egyéb tüneteket produkálunk: felmelegszik a testünk, gyakran láz tapasztalható. Fáradtnak, levertnek, kimerültnek érezzük magunkat, többet alszunk. Megjön az étvágy, legszívesebben egész nap csak pihennénk, feküdnénk. Ezek azok a tünetek, amikről korábban azt gondoltuk, azért jelentkeznek, mert megtámadott a betegség. A valóság azonban más! Azért jelentkeznek, mert előtte elszenvedtünk egy különleges konfliktust, ami megoldásra került és most zajlik a helyreállítási szakasz, és ez ezzel jár. Ez az ami a legtöbb embert megtéveszti!

HarmoNet tipp: A megfázás metódusa - Genetikai okok és a megoldás >>

Nem akkor vagyunk konfliktus-aktív szakaszban, amikor fáradtnak, levertnek, betegnek érezzük magunkat, hanem előtte volt a konfliktus! Azzal, hogy ismerjük a megbetegedést, az elváltozást, pontosabb nevén Értelmes

Biológiai Különprogramot beindító különleges konfliktus ismertetőjegyeit, van lehetőségünk időben kapcsolni.
Ahogy mondtad, még mielőtt valami súlyos betegség kialakulna… Intézkedhetünk a lelki nyugalmunk, és egészségünk felől! A megnyugvás a gyógyulás kulcsa. És megússzuk egy jelentéktelen elváltozással azt, amibe akár bele is halhattunk volna…
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 4655 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x