HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19
Címlap / Szépség-Egészség / A "vörösboros fejfájás"

A "vörösboros fejfájás"

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19

Sokak számára egy pohár vörösbor elég ahhoz, hogy hasogató fejfájás következzék utána.  

 

Sokak számára egy pohár vörösbor elég ahhoz, hogy hasogató fejfájás következzék utána. Egy pár ilyen eset-- ami ráadásul émelygéssel is jár--és az áldozatok egy életre száműzik a vörösbort az asztalukról. Ennek ma már neve is van. Az egyszerűség kedvéért a tünetcsoportot "vörösboros fejfájásnak" nevezték el.

Sok elmélet van arra, hogy mi okozza a tüneteket, de kevés a tény. Dr Fred Freitag, a chicagói Diamond fejfájásklinika igazgatóhelyettese szerint senki sem tudja, miért alakul ki a betegekben ez a fajta fejfájás.

"Okozhatják például a szőlőszemek héj alatti részének összetevői is, amelyek vagy természetesen, vagy erjedés útján állnak elő", mondja Dr. Freitag. Ennél több feltevése egyelőre viszont nincs.. "nincsnek százreink a kutatások finanszírozására" mondja Dr. Freitag. "Mintha inkább valamiféle szégyenteljes dolog lenne ilyesmit tanulmányozni."

Régebben a szulfitokat vélték a "vörösboros fejfájás" okozójának. Körülbelül 20 éve az amerikai Állami Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) megállapította, hogy az amerikai lakosság körülbelül egy százaléka allergiás a szulfitokra és kérvényezte, hogy egy bizonyos aránynál magasabb szulfittartalmú borokon jelezzék, hogy �szulfitokat tartalmaz�. Sokan arra következtettek, hogy ez figyelmezteti majd azokat, akiknek a vörösbor fejfájást okoz.

Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[6383]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x