Bigottan, vagy ösztön szerint
Címlap / Szépség-Egészség / Bigottan, vagy ösztön szerint

Bigottan, vagy ösztön szerint

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Az utóbbi években egyre több vallási, "ezoterikus", önszerveződő csoport alakul, mindenféle orvosilag ellenőrizetlen, tradíciók nélkül való táplálkozási kúrákat istenítve, melyek hatására hosszabb-rövidebb idő alatt a kúrát folytató "hívő" egészsége megromlik... 

Az utóbbi években egyre több vallási, "ezoterikus", önszerveződő csoport alakul, mindenféle orvosilag ellenőrizetlen, tradíciók nélkül való táplálkozási kúrákat istenítve, melyek hatására hosszabb-rövidebb idő alatt a kúrát folytató "hívő" egészsége megromlik. Mivel az állapotuk visszafordíthatatlanná válását - általában nyitott emberek lévén - kevesen várják meg, sokan időben szakítanak a téves, vagy kultúra-idegen szokással. Akik azonban nem vallják be maguknak, hogy egészségük éppen hogy romlott, mióta egészségük érdekében kúrába kezdtek, sokszor a legrosszabb állapotba kerülve kórházban kötnek ki, az alternatív gyógyászat iránt teljesen érzéketlen orvosok között.

Jó lenne, ha olyan aktív kapcsolatban lehetnénk tudatalattinkkal, hogy mindig pontosan meg tudnánk érezni, hogy mit kíván a szervezetünk. Legtöbben azonban még ha pontosan tudjuk is, hogy krumplistésztát kívánunk enni, csak a "sarki gíroszosig" jutunk el. Körülményeink, rohanó életünk tehát nagy mértékben meghatározzák, hogy mit eszünk, naponta hányszor táplálkozunk, és jóllakunk-e egyáltalán?

Képzeljük el szervezetünket olyannak, mint egy autót, az ételt pedig olyannak, mint az üzemanyagot! Gondoljuk el, hogy az autóba egy kannából menet közben időnként megállva, decinként töltögetnénk a naftát! Ez megegyezik az esti kis chips-ezéssel.

Érdemes figyelni táplálkozásunkat a mindennapjainkban. Amit kívánunk, abból próbáljunk meg magunkhoz venni. Ha pont az az étel nincs, gondoljuk végig:

- Miért pont ezt enném?

- Milyen összetevőkből áll az étel?

- Ezekből az összetevőkből melyiket kívánom a legjobban?

- Melyik más étel tartalmazza ezeket az összetevőket, amihez hozzá tudok jutni?

"Nem az a bűn, ami a szádon bemegy, hanem ami kijön rajta, fiam!"

Szokta mondani egy idős evangélikus pap, mikor a böjtök, vagy húsevés tilalmáról faggatták. Sok dologban igaza volt. Azok, akik megvetnek mindent, ami alsó, földi, anyagi természetű, és mint tisztátalant, sötétet, mocskosat, kínosan kerülnek - csak hogy a fenthez, a mennybélihez, tisztához fordulhassanak - veszélyes útra lépnek. Számukra csak menekülés olyan problémák elől, amelyeket nem képesek kézben tartani. Általában pont azokra gyakorol nagy hatást, akik valamilyen sarkalatos problémával nem tudnak hatékonyan megbirkózni. Jó példa erre annak a könyvárus fiúnak az esete, akitől természetgyógyász kolléganőnk természetgyógyászati könyvet vásárolt. A nagy melegben colát ivott. A fiú szinte kioktatta őt, hogy aki "magas szinten gyógyító" természetgyógyász, az nem iszik colát!
Munkatársnőnk mondta, hogy ő valóban néha a 13. emeleten gyógyít és az elég magas szint, de mi van, ha colát kíván inni és néha csak az első emeletre hívják egy beteghez?

Aki mohón kezd változtatni az életén nem belső indíttatásból, hanem külső ösztönzésre, általában nem a fény, hanem a káosz birodalmába kerül.

Érdemes tehát minden fogyókúra, léböjt kúra, vagy más egyéb - nem tradicionális! - böjt elkezdése előtt kikérni egy orvos véleményét!

(Tradicionális böjtök pl.: a nagyböjt a Katolikusoknál, vagy a ramadan az Iszlámban ...)

HarmoNet
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1510 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x