HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-16
Címlap / Szépség-Egészség / Íriszdiagnosztika

Íriszdiagnosztika

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-16

Az íriszdiagnosztika a szem íriszén látható jeleket és ezek változásait tanulmányozó tudomány. Ezt az egészségellenőrzési módszert általában más alternatív terápiákkal együtt alkalmazzák ( homeopátia, fitoterápia). A szivárványhártya pontosan meghatározott területei a test egyes részeinek felelnek meg, s az ezeken a területeken észlelt változásokból az íriszdiagnoszta megállapítja, hogy a test és a lélek mely részeivel vannak problémák... 

 

Az íriszdiagnosztika a szem íriszén látható jeleket és ezek változásait tanulmányozó tudomány. Ezt az egészségellenőrzési módszert általában más alternatív terápiákkal együtt alkalmazzák ( homeopátia, fitoterápia). A szivárványhártya pontosan meghatározott területei a test egyes részeinek felelnek meg, s az ezeken a területeken észlelt változásokból az íriszdiagnoszta megállapítja, hogy a test és a lélek mely részeivel vannak problémák.

A modern íriszdiagnosztika a magyar Péczely Ignác ( 1826-1911) felfedezésével kezdődött. Gyermekkorában észrevette, hogy egy törött lábú bagoly íriszében megjelent egy fekete vonal, mely a madár gyógyulásakor egy fekete pont körül fokozatosan fehérré változott. Péczely később, már orvosként is meggyőződhetett arról, hogy ugyanaz a betegség mindig ugyanott hagy jelet a különböző betegek íriszén. 1950-ben az amerikai Bernard Jensen dolgozott ki részletes térképet mindkét szem íriszéről, pontosan megjelölve az írisz egyes területeihez tartozó szerveket.

Az írisz a tortaszeletekhez hasonlóan a test egyes részeihez vagy funkcióihoz rendelhető szeletekre, és hat, az egyes szervrendszerekhez kötődő körgyűrűre tagolódik. Az első és egyben a legbelső zóna a gyomorhoz, a második a bélrendszerhez, a harmadik a vér- és nyirokkeringéshez, a negyedik a belső és külső elválasztású mirigyekhez, az ötödik az izmokhoz és a csontvázhoz, a hatodik a bőrhöz és a kiválasztáshoz tartozik. A bal oldali írisz a test bal, a jobb oldali a test jobb oldalával áll kapcsolatban. Sok szerv mindkét íriszen tükröződik. Feltételezik, hogy a fehér jelek gyulladás hatására jelentkeznek, a feketék pedig az adott szerv hibás működésekor.

Az íriszdiagnosztikát alkalmazó terapeuták általában íriszlámpát használnak, mely felnagyítja és megvilágítja a szemet, vagy teleobjektíves fényképezőgéppel felvételt is készítenek a szivárványhártyáról. Az íriszdiagnoszta a megfigyelt jelek alapján az egyes betegségeknek megfelelő gyógymódot javasol. Az íriszdiagnosztika gyors, teljesen fájdalommentes és lehetőséget nyújt a megelőző kezelésekre, hiszen a betegségek korán, még teljes kifejlődésük előtt felfedezhetőek általa.
 
 
[3539]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
Ha érdekel a természetes életmód, a környezetvédelem és az esszenciális olajok világa, vegyél részt Te is egy illatpartyn! /img/hirdetes/2019/okotrend.gif
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x