Gyógyulás egyszerűen - a talpmasszázs
Címlap / Szépség-Egészség / Gyógyulás egyszerűen - a talpmasszázs

Gyógyulás egyszerűen - a talpmasszázs

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-19

A teljes test masszázsához szükségünk lehet egy segítőre. Kellemes lazító érzés, azonban, ha gyógyulni szeretnénk, az idegvégződéseket kell megtalálni. A talp a test egyik irányítóközpontja. Ha jó helyen avatkozunk be egy kis masszázzsal, garantált a gyógyulás. Miért jó még? Magunknak is végezhetjük!  

Egy ősi gyógymód újrafelfedezése

A reflexológia kínai eredetű, és kb. 5000 éve alakult ki, az akupresszúrával, akupunktúrával együtt. Régészeti leletek alapján megállapították, hogy az ókori Egyiptomban is ismerték és gyakorolták a gyógyításnak ezt a módját. A világ más részein 1913-ig ismeretlen volt. Ekkor kezdte alkalmazni egy amerikai fül-orr-gégész, William Fitzgerald, aki zónaterápiának nevezte el.

Ennek lényege a különböző bőrpontok, területek ingerlése, masszírozása. Fitzgerald a testet tíz zónára vagy csatornára osztotta, melyeken keresztül a test életenergiája áramlik. Ezek a csatornák a lábujjaktól a testen át a fejig, majd a kezekig terjednek, egyenlő szélességűek és az összes szervet beborítják. A reflexológusok szerint betegség akkor lép fel, ha a szervezet energiacsatornái elzáródnak. Az ilyen energiablokádokat oldja többek között a talpmasszázs.A talp rendkívül gazdag idegellátással rendelkezik. Több mint 70000 idegvégződés található rajta, így különösen alkalmas arra, hogy rajta keresztül a szervezet egészét kezeljék. A két talpon az egész test tükörképe megtalálható. A jobb láb a jobb oldali szerveknek, a bal láb a bal oldali szerveknek felel meg.
 

A különböző szervek lejeleznek a talpra, és a talpon keresztül kezelhetőek. A reflexológus a megfelelő zónapontok masszírozásával növeli a hozzá rendelt szerv vérbőségét, javítja az anyagcseréjét, a nyirokkeringését és ezáltal mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit.A talpmasszázsnak vannak bizonyos ellenjavallatai:


  • törött láb

  • gombásodás

  • gyulladt, visszeres láb
  • erősen dagadt, ödémás láb
  • veszélyeztetett terhesség
  • súlyos szívbetegség (pacemaker)

HarmoNet tipp:
Csakra talpmasszázs >>

A talpmasszázs fajtái

Két fajtáját különböztetjük meg: lehet intenzív, erőteljes, melynek élénkítő hatása van, vagy laza, nyugtató hatású.

Komplett talpmasszázst alkalmazhatunk másnaponta, ennek ideje kb. 1 óra, de a májzónát csak a negyedik alkalommal masszírozzuk! A masszázs mindig a test irányába mutasson és a bőrt ne dörzsöljük, hanem mozgassuk a behajlított hüvelykujjainkkal. Ha fájdalmas területet találunk, azt el kell masszírozni.A kezelő védelme

Ha mi végezzük a kezelést, a végén tartsuk kezünket hideg folyóvíz alá, mert így megszabadulunk a nem kívánatos energiáktól, melyekkel a masszázs során kezünk kapcsolatba került.

HarmoNet tipp: Masszíroztass talpat, gyógyulj reflexológiával! >>

A kezelés után a fájdalmak csökkennek, az alvás nyugodtabbá válik, a vizelet és a széklet ideiglenesen sötétebb lehet a talpmasszázs méregtelenítő hatása miatt. A gyulladások átmenetileg felerősödhetnek mielőtt megszűnnének. Az izzadás fokozódhat, de ez is csak egy átmeneti hatás, szintén méregtelenítő funkciója van.


Mielőtt belefognánk a magunk és a családunk kezelésébe, tanácsos elvégezni egy néhány hetes tanfolyamot, mely során szakemberek segítségével sajátíthatjuk el a talpmasszázs fogásait.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 19141 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x