Virágoskert fiolákba zárva - télen is
Címlap / Szépség-Egészség / Virágoskert fiolákba zárva - télen is

Virágoskert fiolákba zárva - télen is

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

A Bach-virágcseppek segítenek különböző negatív, illetve zavaró lelki és kedélyállapotok legyőzésében és átalakításában, természetes és szelíd módon enyhítik és harmonizálják a negatív állapotokat. Segít a terápia például félelem, szomorúság, agresszió, bűntudat, depresszió, túlterheltség, alvászavarok, pánik és stressz esetén. Családi, párkapcsolati problémáknál "kezelve" a családot a harmónia újra kialakulhat. 

Mindenki megtapasztalhatta már, hogy más a hangulata egy erdő közepén, egy virágoskertben, vagy a balatoni mólóról nézni a naplementét. Valahogy egyik pillanatról a másikra megváltozik bennünk minden. Lecsendesülnek a külső hangok, csak mi vagyunk és a természet.

A dicső múlt

Dr. Edward Bach angol homeopata orvos dolgozta ki az 1930-as években a Bach-virágterápiát. Rájött, hogy bizonyos virágok energiarezgései gyógyító hatással vannak az emberek érzelmi és pszichés állapotára. 

A Bach-virágcseppek segítenek különböző negatív, illetve zavaró lelki és kedélyállapotok legyőzésében és átalakításában, természetes és szelíd módon enyhítik és harmonizálják a negatív állapotokat. Segít a terápia például félelem, szomorúság, agresszió, bűntudat, depresszió, túlterheltség, alvászavarok, pánik és stressz esetén. Családi, párkapcsolati problémáknál „kezelve” a családot a harmónia újra kialakulhat.


Cseppkompozíciók

A szakember által elkészített keverékből naponta 4x4 cseppet kell szedni. Túladagolni nem lehet, függőséget sem okoz. Kortól függetlenül hatásosak, mellékhatása nincs. Egy keverékben többféle cseppet is be lehet venni (max 5-6 féle) a lényeg, hogy az érzelmi állapotnak legjobban megfelelő, helyes virágokat válasszuk ki.

Otthon is elkészíthető, de célszerűbb szakemberhez fordulni. Az a leghatásosabb, ha egy komplex segítő beszélgetés után készül el a Bach virágesszencia keverék. 

Érzéseinket harmonizálja, és nem a tüneteket kezeli. Az érzelmi zavar okát oldja belülről, de nem a tünetet nyomjuk el, és nem is az érzést, hanem áthangoljuk. Minden betegséget a negatív érzéseink, személyiségünk jellemhibái okoznak dr. Bach szerint. Ha nem hallgatunk a belső hangra, mindig mást teszünk, mint amit szeretnénk, akkor előbb-utóbb lelki, majd fizikai betegség alakul ki. De ugyanez van akkor is, ha másra erőltetjük akaratunkat, vagy éppen mi vetjük alá magunkat másoknak túlságosan, valódi énünket figyelmen kívül hagyva. Nem vagyunk összhangban magunkkal, jönnek a lelki majd testi problémák. A cseppek alkalmazása nem helyettesíti az orvosi kezelést. Az eddigi visszajelzések és tapasztalatok:

Segített már a gyász feldolgozásában, iskolába indulásnál, tanulási stressz enyhítésénél, krónikus túlterheltségnél, fásultságnál. Pályaválasztásnál, pánik és depresszió kezelésénél is hatásos volt, a klimax nehézségeit is enyhíti. Időseknél is van tapasztalatom, nagyon jó hatása van, a „semmihez nincs kedvem már” érzés csökkentésére, de kapcsolati probléma rendezésében is sikeresek voltak az esszenciák. Sikeresen alkalmaztam már abortusz utáni állapotrendezésnél. Mindezek a teljesség igénye nélkül. Természetgyógyászként, vagy családterapeutaként, bármilyen problémával fordulnak, hozzám, a Bach virágokat minden alkalommal felkínálom, mert nincs olyan helyzet, melyre nem lenne gyógyír, vagy önmagában, vagy kiegészítő kezelésként.

A virágok rezgésszintje olyan gondolatokat ébreszt, amik áthangolnak, más látásmódhoz segítenek. Olyan felismerésekre tesz szert az ember, amik előtte nem voltak. A Gondviselés érzése és biztonsága megérinti általa az embert. Nyitottabbá válik, jobb lesz a kedve, nagyobb lesz az energiája. Természetesen ez fokozatosan, akár több hónap is lehet, de hosszabb kezelés esetén is elég 4-5 hetente, egyszer találkozni.

Minden virághoz más érzés tartozik, differenciál diagnózissal választjuk ki a megfelelő virágesszenciát. Idő kell hozzá, komoly feltáró beszélgetés, amíg összeállítjuk a megfelelő cseppkompozítiót, hogy azt a hatást tapasztalhassa a segítséget kérő, melyre a leginkább vágyott.

Czakóné Molnár Ágnes
Bach-virágterápia tanácsadó, Családterapeuta

(November 03-tól december 22-ig, 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3810 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x