Őszi-téli depresszió: Bogyók helyett hastánc
Címlap / Szépség-Egészség / Őszi-téli depresszió: Bogyók helyett hastánc

Őszi-téli depresszió: Bogyók helyett hastánc

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Széppé varázsolja a mozgást, lazítja az izmokat, könnyebbé teszi az ízületeket, megerősíti a nemi jellegeket. Sokoldalú, mégsem sport. Kímélő, de mégis intenzív mozgásforma, amely az erő és egészség forrása lehet, akár heti egyszer gyakorolva is, főként, ha más egészségmegőrző technikákkal, jógával, tartásjavító gyakorlatokkal kombináljuk. Edzés, akár nagymamáknak is. A hastánc eredetéről és hatásairól Gyenis Boglárka mesélt. 

Ok és okozat – miért fogunk bele?
Amiért táncolni kezdtem, az a gyógyulás lehetősége.
Gyógyulni igazán csak belülről lehet. Korábban is megtapasztaltam már ezt az erőt. Táncoltam magamnak, amikor sérelem ért, amikor nem kezeltek úgy, mint egy nőt, nem értékeltek úgy, ahogy azt megérdemeltem volna, vagy szerettem volna, amikor megalázva éreztem magam, állandó összehasonlításokban. Jó volt a táncban felszabadulni.

Azután a tánc egyre nagyobb teret kapott az életemben, és eljutottam oda, hogy másokkal is meg tudom osztani élményét, például azokkal, akik hasonlóan érezték, érzik magukat, vagy egyszerűen csak azokkal, akik fel akarnak oldódni a mindennapok feszültségei után.

Gyógyászati segédeszköz
A hastánc ma egy profil, a fő profil, de nagyon hasznos, ha kombináljuk más módszerekkel is. Egy komplex 60 perces program, kicsit egyénre szabottan, megfelelő vezető segítségével nem csak egészségmegőrző de gyógyító is lehet. Fontos, hogy anamnézis után személyre szabjuk. Mindenkinek más és más betegsége lehet. Gerinc-, és tartásproblémás fiataloknak, vagy éppen időseknek, munkahelyünk elnyűtt embereknek indult nem régiben, a lényegében gyógy-táncnak nevezhető foglalkozás. Ezt bárki képes végezni. Vannak, akik ugyanis fogyni, és gyógyulni szeretnének, nem pusztán szépek lennének, vagy kecses tartásra vágynak. Akik spirituális magasságokra vágynak ők a tánc transzcendens elemeivel ismerkedhetnek. Igaz a Transztánc csak havonta egyszer elérhető. Teliholdkor tartjuk általában, mert ez kapcsolódik nőiségünkhöz, ilyenkor felerősödnek testünkben a női hormonok.Miben segíthet?

Tapasztalatom szerint a tánc segít mindazoknak, akik mozgáskoordinációs problémával küzdenek, akik depressziótól és önértékelési nehézségektől szenvednek, valódi betegségük, vagy betegségtudatuk van, és azoknak is, akik spirituális utakat keresnek. A tánc örömforrás. Egyszerűen csak a tánc öröméért, a táncért magáért.

A hastánc eredete: nem csábító iskola!
A hastáncot eredetileg valószínűleg nők táncolták nőknek. Bár erre csak következtetni lehet abból, hogy a tánc célja a bő termés, és egyáltalán a termékenység elősegítése.
Maga a mozgásforma is megfelel ennek a csípő lazítása és roboráló hatása végett, de pusztán filozófiája is ezt szolgálja.

A Földanya áldása, és ennek az áldásnak a kiterjesztése. A nászéjszaka előtt táncosok készítették fel a nőt a férfi energia befogadására, és mindarra, amit a nászéjszakán elvárnak tőle. Mindent a tánc és a pantomim nyelvén mondanak el, az érzéki ismereteket így adják át.


Profán, de igaz: Szexhez és szüléshez is

A csípőmozdulatok kívül egy eszményi látványt nyújtanak, de belül létfontosságú izmokat mozgatnak. A medence izmait, a hüvely izmait.
Ezeket a területeket, illetve ezeket az izmokat jó edzésben tartani onnantól kezdve, hogy valaki elkezd szexuális életet élni, illetve túl azon, hogy már nem intenzív a szexuális élete. Ez egészségesen tartja ugyanis az alhasi területet, ami gyakran különböző betegségek forrása lehet. A csípőben lévő energia fenntartása, ápolása hozzásegíti az egész szervezetet egy egészséges állapothoz, egy örömtelibb szexuális élethez,hiszen az életerő energiánk ott lakozik.

Gyenis Boglárka
Tánc az egészségmegőrzésben >>
Képek: Bosányi István
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4470 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x