Téli allergiák
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Téli allergiák

Téli allergiák

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-22

A hidegebb időjárás némi enyhülést ad a penész- és pollenallergiások számára. A tél azonban nem jelenti a taknyos orr, a viszkető szem és a fuldoklás végét az allergiásoknak és asztmásoknak. 

Ha több időt töltünk a lakásban, problémánk adódhat a poratkákkal, az állatszőrrel, a cigarettafüsttel, a spray-kel és vegyszerekkel, melyek közül bármelyik kiválthat asztmás reakciókat. Még a közkedvelt karácsonyfa is melegágya lehet a penészgomba spóráinak, ami allergiás rohamhoz vezethet, mondta Dr. David J. Resnick, a New York-i Presbiteránus Morgan Stanley Gyermekkórház allergia-immunológia osztályának vezetője. "A penész bárhol megterem, csak egy kevés nedvesség és oxigén kell hozzá.” – mondta Resnick.Dr. Stefan Worgallal, a Komansky Gyermekegészségügyi Központ pulmonológia-allergológia-immunológia osztály vezetőjével együtt az alábbi tanácsokat adják az ünnepek alatti allergiás és asztmás rohamok minimalizálása érdekében:
  • A penész és a poratka a nedvességet kedveli, ezért a beltéri levegő páratartalmát tartsa 35 % alatt.
  • Kapcsolja be a szagelszívót zuhanyozás és főzés során, mely eltávolítja a levegő nedvességtartalmát és a szagokat is.
  • Két-három havonta cserélje a szűrőt a tűzhelyben, használjon olyan terméket, ami akár 30-szor több allergént fog fel, mint az olcsóbbak. A tűzhely ventillátorát ne kapcsolja ki.
  • Takarítson alaposan, hogy megszabaduljon a poratkáktól, melyek háztartási porral táplálkoznak: hajjal, bőrdarabkákkal, földdarabkákkal, textilrostokkal és virágporral. Porszívózzon gyakran, ne tartson sok régi könyvet, kitömött állatot.
  • Az atkák a szőnyegekben szaporodnak, ezért a hálószobában legyen inkább fa- vagy kőpadló. A matracokat, ágyneműt fedje be antiallergén borítással. A forró víz megöli az atkákat, ezért az ágyneműt főzze ki.
  • Az első fagy megöli a kinti penész nagy részét. Ennek ellenére ne engedje, hogy a gyerekek penészedésre hajlamos helyen játsszanak, pl. sötét, nedves, fás részeken, az avarban.
  • A párásítót használja megfelelően. Tartsa tisztán, a vizet cserélje gyakran, hogy ne szaporodjon el benne a penész és a különféle kórokozók. Fújja be a párologtatókat penészedés elleni szerrel.
  • Ha allergiás a macska és kutya szőrére, ne tartson otthon ilyen állatokat, vagy ne nagyon érintkezzen velük. A hálószobába semmiképp se engedje be őket.
  • Porolja le a karácsonyi dekorációt, díszeket és a műfenyőt. Ha élő fenyőt vásárol, mossa le, mielőtt beviszi a házba, különös tekintettel a törzsére.

Medipress

Képek:
piqs.de: Florianefrosch - Rauhreif
piqs.de: Nessquick - Hotelzimmer 
 
[ 2486 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x