Chi Nei Tsang: Holisztikus masszázs - Már Magyarországon!
Címlap / Szépség-Egészség / Chi Nei Tsang: Holisztikus masszázs - Már Magyarországon!

Chi Nei Tsang: Holisztikus masszázs - Már Magyarországon!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

Az érintés feltölt és ápol, ha megfelelő odafigyeléssel és odaadással végzik. A masszázs lehet átgyúrás, energetizálás, vagy akár átfogó terápia. Egészség, az életenergia megnövelése, vitalitás holisztikus masszázzsal. 

Valóban holisztikus?
Holisztikus, vagyis egészet egyben szemlélő. Nagyon sokan a szellemi, az ezoterikus utat egyben holisztikusnak is hirdetik, pedig a holisztikus a teljes, a „fizikai – érzelmi – szellemi” vagyis a test-lélek-szellem egységét, egyben segítését szabadna csak és kizárólag holisztikusnak mondani.

Masszázs: ember-gép-folyamat
A masszázsról szól a cikkem, azért, mert legkézenfekvőbben és talán sokunk számára bőrünkön érezhetően így tudom megvilágítani.
A jádeköves maszázságy nem ember, csak gép.  Színre, szagra egyforma minden masszázs, és én, a nem átlagméretű masszázst kapó, billegek rajta fel és le, ha máshol akarom kapni az érintést.

Az egyszerű masszázs, sokszor mintha gép adná, mindig egyforma. Bármilyen is a  masszázst kapónak a fizikuma, az érzelmi állapota, a szellemi érettsége, a betanult, végigvitt masszázs mindig ugyanolyan. Úgy is mondhatnám, hogy egy pont az univerzumban.

 
Chi Nei Tsang

Ha már egy vonal mentén elmozdulhat a masszázs bármely eleme, mondjuk a masszőr figyelembe veszi a másik fizikumát, hogy férfi-e vagy nő, kicsi vagy nagy, sovány vagy testes, és ettől függően változtat a fogás erősségén, akkor a fizikai irányban már van egy változó, ez egy fizikális szintre irányított masszázs. Persze hathat érzelmekre is, de nem valószínű.

Nézzünk egy másik masszőrt, aki nemcsak a fizikum, de a vendég érzelmi állapota szerint is változtatja a fogásokat – ha túlfeszült, ha érzékeny, ha sírós, akkor gyengébb fogásokkal indít. Két változó van, olyan, mintha egy síkon mozognánk. Azért ez már nagy dolog a gép egy ponton való el nem mozdulásához képest.

Csak szellemi szintek
Most ugrok egyet, és a csak szellemi szinten mozgó szellemgyógyászra térek ki. Csak egyetlenegyet figyel, a szellemet, nem érdekli a test és az érzelmi állapot. Vagy éppen a családállítás, ahol van ugyan némi érzelmi töltet a szellemi együttállások mögött, de testi végképpen nincs.
Ezek véleményem szerint nem holisztikusak, mert nem mindhárom szint együttes felvállalása révén jutunk el egy következő állapotba. Ezt masszázsképpen nehezen tudom szemléltetni, mert maga a masszázs fogalma az érintést mindenképpen tartalmazza. Persze, ha én magam érzékeny vagyok, akkor érzek esetleg egy auramasszázst érintés nélkül is, vagy létezik a reiki vagy prána nadi masszázs, szintén minimális érintéssel vagy akár érintés nélkül.

Chi Nei Tsang

Átfogó szemlélet 

És jön a holisztikus, ha mindhárom részt érzi és figyeli a terapeuta: nézi a fizikumát, figyeli az érzelmeit, és érzékeli a megfoghatatlant, vagyis hogy mire is van szüksége? Lehet, hogy ez ellentétben van az érzelmekkel, mert ugyan feszült, de most kellene még inkább feszíteni a húrt, hogy áttörés jöhessen?
Erre nincs szabály, belűről kell érezni.  Csak később dől el, hogy a kedves vendég mosolyog-e utána. Vagy esetleg egy nappal utána. Vagy esetleg egy héttel utána. Vagy esetleg mindig, mert a  „soha vissza nem térése” mögött az az örömteli hír van, hogy amiért jött, az megoldódott számára.

Chi Nei Tsang, a holisztikus masszázs
Az egész cikket azért írtam meg, mert megkérdezték tőlem, hogy miért is állítom én a Chi Nei Tsang masszázsról, hogy holisztikus.
Nos, talán már érthető a holisztikus, így csak egy mondatot kell hozzátennem: A Chi Nei Tsang módszer olyan holisztikus egység, ami fizikai szinten dolgozik, de ez a fizikai szint pillanatonként változik az érzelmi állapot révén, és a szellemi szint határozza meg, hogy milyen érzelmi szinteket akar a terapeuta elérni, előhozni ezen fizikai behatások révén.

Ki lehet ebben sikeres?
A kezét-karját használni tudó, saját érzelmeivel összhangban lévő, szellemi szintek energiáira figyelni tudó ember. Kipróbálni pedig bárkinek érdemes!

Kozma Emese

A módszerről, kipróbálható masszázsról bővebben >>


Ha szívesen meg is tanulnád a holisztikus masszázs technikáját:(Képek:
piqs.de: hckRuby - Bauch
Hasmasszázs fotók: Kozma Emese - Chi Nei Tsang) 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10880 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x