A tinik harmada koplal a karcsúságért
Címlap / Szépség-Egészség / A tinik harmada koplal a karcsúságért

A tinik harmada koplal a karcsúságért

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-15

Tízből kilenc amerikai tinédzser lány érzi úgy, hogy a divat- és reklámcégek nyomást gyakorolnak rájuk, mivel karcsú, irreális és szinte elérhetetlen szépség ideált sugároznak. 

Egy ezer fős 13 és 17 év közötti lány részvételével készült on-line felmérés, melyet az amerikai Lány Felderítők nevű csoport készített, arra jutott, hogy a lányok háromnegyede szívesebben vesz olyan ruhát, amelyet valódi méretű modelleken látnak, mint egy olyat, amit egy csontos nő visel. Viszont négyből hárman azt is mondták, hogy a divat nagyon fontos számukra.

„A divat ipar erős hatással van a fiatal lányokra és arra, ahogyan magukat, valamint a testüket látják” – mondta Kimberlee Salmond kutató a Lány Felderítő Kutatóintézettől. „Tinédzser korú lányok a divatmagazinokban és a televízióban szereplő modelleket követik abban, hogyan kellene kinézniük, ez pedig olyan dolog, amivel meg kell küzdeniük, amikor a tükörbe nézve megpillantják saját magukat.”


Több mint 80 százaléka a lányoknak azt mondta, hogy szívesebben nézeget natúr fotókat, mint olyanokat, amelyek már digitálisan átdolgoztak vagy feljavítottak. Fény derült arra is a kutatásnak köszönhetően, hogy további befolyásoló hatások érhetik a tinilányokat a testük megítélésével kapcsolatban a barátoktól és a családtól. Háromból egy lány megtagadja az ételt magától, hogy ez által súlycsökkenést érjen el, miközben a lányoknak majdnem a fele mondta azt, hogy a saját korosztályukból tudnak olyanról, aki meghánytatja magát az étkezések után. Több mint egyharmadnak pedig volt tudomása olyan társukról, akinél evési rendellenességet diagnosztizáltak.

Medipress

Kép:
piqs.de: BigBlonde - Natural Beauty
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2622 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x