Agyhártyagyulladás is pusztít
Címlap / Szépség-Egészség / Agyhártyagyulladás is pusztít

Agyhártyagyulladás is pusztít

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-13

Két hónap alatt 246 ember halt meg agyhártyagyulladásban Burkina Faso-ban. 

 

Burkina Faso egészségügyi minisztériuma csütörtökön bejelentette, hogy az idei év eleje óta 246 ember vesztette életét az agyhártyagyulladás-járványban.

2010 elejétől február 21-ig összesen 1596 agyhártyagyulladás-gyanús esetünk volt, és az összes egészségügyi régióban 246 ember vesztette életét a betegségben” – közölte Sylvestre Tiendrebeogo, a minisztérium a járványért felelős szakértője. A halálozási arány 15,41 százalék.

Az adatok Tiendrebeogo szerint valamivel aggasztóbbak, mint tavaly, amikor ugyanebben az időszakban 1281 fertőzéses eset és 203 halálozás következett be, ami 15,85 százalékos mortalitásnak felel meg.

A Szaharától délre fekvő afrikai ország középnyugati részén két egészségügyi körzetben Nanoróban és Sapouy-ban hirdettek járványt, öt másik körzetben, Kongoussiban, Leóban, Pamában,  Karangasso-Vigue-ban és Seguenegában pedig riadókészültséget rendeltek el. Az óriási szegénységben élő országban jelenleg 15 ezer adag védőoltást tudnak ingyenesen biztosítani. A minisztérium szakértője azonban elmondta, hogy további egymillió adagot rendeltek meg, amivel hatékonyan felléphetnek a járvány ellen.

Az Egészségügyi Világszervezet bejelentette, hogy a Burkina Faso-i kormánnyal együttműködésben 2010 utolsó negyedévében hatékonyabb védőoltást adnak ki meningitisz ellen. Ez az oltóanyag, amely 10 évig biztosít védettséget, egy indiai laboratóriumban készül.

Az agyhártyagyulladás a központi idegrendszert borító védőhártya gyulladásos megbetegedése. A súlyos meningitisz tünetei közé tartozik a fényérzékenység, a súlyos fejfájás és a nyakmerevség. Bár egyes formái enyhe lefolyásúak, az agyhártyagyulladás nagyon súlyos betegség lehet amiatt, hogy a gyulladás nagyon közel helyezkedik el az agyhoz és a gerincvelőhöz. Kezelés hiányában akár halált is okozhat.

Medipress

 
 


 
 
[ 2379 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x