A helyes légzés hatalma a rák felett - Öngyógyítás jógával...
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / A helyes légzés hatalma a rák felett - Öngyógyítás jógával

A helyes légzés hatalma a rák felett - Öngyógyítás jógával

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-22

A jóga évezredes tapasztalatával segítséget nyújt ahhoz, hogy ebben a rohanó világban megtanuljunk kikapcsolni, relaxálni és az elme uralmával meggyógyítani saját testünket. Az elme szabályozásával még az olyan betegségek is megelőzhetők, mint a rák. 

 

Rendezvénynaptár
Minden embernek van képessége arra, hogy meggyógyítsa testét, főképp, ha van rálátása saját testére. A jóga gyakorlása nem kapcsolódik valláshoz, olyasvalamire tanít, ami a mindennapi élethez szükséges. Az egészségesebb boldogabb létezéshez, évezredes tapasztalatokkal segít, melyeket te is megérezhetsz a rendszeres gyakorlás során. Nyugati tudományok alapján is tudjuk, hogy a mentális egészség alapkő, melyhez, fontos a csend és a nyugalom.

A testben rejlő képesség
A testünk bizonyos részei, izmai akaratunkkal befolyásolhatók; így fejleszthetők, például a nagyobb izomcsoportok, de vajon mi van azokkal a területekkel, melyek nem mozgathatók akaratlagosan, legalábbis nem azon ember számára, aki soha nem foglalkozott énje rejtett tartalékaival, képességeivel. Neked, vajon van beleszólásod az akaratodtól függetlenül működő finomabb izmok működésébe?  Ahhoz, hogy ezen, területekre is legyen hatásod, először is; meg kell tanulnod, csendben lenni és nyugodtan, kiegyensúlyozottan, egyenletesen lélegezni
. Ehhez kiváló kezdő gyakorlat a légzés figyelése. Már ezzel is jelentős nyugalomra tehetsz szert.

Ha még tovább akarsz menni, akkor kapcsold össze a szo-ham mantrát a légzésed ki – beáramló lüktetésével, ezzel az aprócska gyakorlattal már elkezdted megismerni és irányítani elméd működését és tested oly területével való ismerkedést, mely akaratodtól független. Tapasztalhatod pár heti gyakorlás után a nyugalom nagyobb jelenlétét életedben, nehezebben hoznak ki a sodrodból illetve, tudni fogsz könnyebben megnyugodni, lecsendesedni. Ha kezdetben esetleg dühössé válasz vagy nagyobb feszültség keletkezik benne, ne aggódj és semmiképp ne hagyd abba a gyakorlást, ez a kezdeti tisztulás eredménye. Az elme is hasonlóan működik, mint egy szennyes ruha mosáskor, először a felszínen lévő legnagyobb kosz - mocsok jön a felszínre mosáskor és csak később áztatás és akár súrolás után jönnek ki a mélyebben lévő apróbb szennyeződések, makacsabb foltok.  Így igaz ez az elménkre is. Mikor nekikezdesz ezen gyakorlásoknak, akkor előfordulhat, hogy nagy erővel jönnek fel olyan a jeleneddel kapcsolatos rossz gondolatok, érzések, melyeket eddig raktároztál és megzavarták nyugalmad. Először, most ezek elkezdenek feloldódni és lassan megszűnni, majd később a mélyebben gyökerező problémák is felszínre kerülnek.

Öngyógyítás
A betegségek gyógyulása is elérhető. A betegségek nagyon nagy % -a ugyanis pszichoszomatikus eredetű. Ezek gyógyulását az elme uralmával, lecsendesítésével könnyen el lehet érni.  Negatív félelmekkel teli, aggódó gondolatok, és a pesszimista látásmód nagy hatással van a testre. Mindezek a nem megfelelő elmeműködések, nem csak cselekedeteinket befolyásolják, de a mindennapi léthez szükséges testi működésünket is. A pozitív nyugodt, örömteli gondolatok, a testben is jót hoznak létre. Harmonikus működést, adott esetben pedig gyógyulást.Ami az elmében dől el: a rák

A Menninger Laboratóriumban kísérleti bizonyítékot találtak arra, hogy a rákos megbetegedést nagy részben az elme hozza létre és azt az elme meg is tudja szüntetni.  Mindennapi munkám során erre számos példát látok. Sok esetben találkozom olyan személyekkel, akik meggyógyultak ebből a betegségből és ebben legnagyobb szerepe az elmének van.  Ők úgy döntöttek, hogy élni akarnak, és biztos tudatában vannak egészségüknek és törekednek is rá, hogy ezt megtartsák. Ezekben az esetekben, jól felismerhető jele van annak, hogy jobban uralják elméjüket, ezáltal pedig testüket is. Odafigyelnek elméjük működésére és ráébredtek a nyugalom fontosságára. Tudatában vannak testüknek és annak, hogy hogyan irányítsák. Betegségük által közelebbi kapcsolatba kerültek önmagukkal és szervezetük akarattól függetlenül működő részeivel.

A jóga évezredes tapasztalatával segítséget nyújt ahhoz, hogy ebben a rohanó világban megtanuljunk kikapcsolni, relaxálni és az elme uralmával meggyógyítani saját testünket. A meditáció például, olyan lehetőségeket hordoz, mellyel saját gyógyítóddá válhatsz, de hozzá kell tennem, hogy a megelőzésben még több segítséget nyújt. Hiszen ha rendszeresen végzel jóga gyakorlatokat – meditálsz - akkor, olyan kapcsolatba kerülsz testeddel, hogy egy apró fertőzést is könnyen észreveszel, és belsőleg el tudod kerülni a súlyosabb megbetegedést. De ugyanígy lehet ez igaz nagyobb problémák esetén is. Azon emberek, akik rendszeresen jógáznak, lényegesen kevesebbszer lesznek betegek.

Egry Márta

Képek:
piqs.de: vienetta - Im Einklang der Natur
piqs.de: kk+ - Yogini

 
 
[ 9779 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x