Máj-, és béltisztító nyári gyümölcsünk
Címlap / Szépség-Egészség / Máj-, és béltisztító nyári gyümölcsünk

Máj-, és béltisztító nyári gyümölcsünk

Forrás: Vegafood
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-15

Szinte nem létezik kártevője, ellensége, gyümölcsét megnyirbáló hatás. Imádja a napfényt a meleget, talajra is igénytelen. Gyümölcse naponta érik, épp mindig annyi, amennyi az asztalra kell. Gyerekeknek kiváló hurutoldó, de forrázva a sebek azonnal gyógyírje lehet. 

Védettebb helyeken (épületrészek között), ha a napsütést hosszabb ideig kapja, nálunk is igen jól megél. A keményebb téli fagy megárthat neki, ez azonban könnyen kivédhető fólia- vagy vászonborítással. Érdemes lenne a termesztésével foglalkozni.

Semmi sem pótolja az igazi friss, érett fügét, sem ízben, sem jó tulajdonságaiban. Igen tápláló gyümölcs, rendben tartja a bélműködést!


Más gyógyító gyümölcsök
>>

A benne levő cukorfélék különösen a gyermekek számára hasznosak. Segít a hörghurutoknál, a tüdőbetegségeknél. A friss füge méregtelenítő hatása jelentős, amellett; hogy táplál is. Kúraszerűen is fogyasztható 2-3 héten keresztül reggeli, illetve délelőtti gyümölcsként. Égési sebekre, kisebb méretű fekélyekre, fogínytályogra a felvágott és leforrázott füge gyógyhatású: A fügéből készített szirup (cukor nélkül) csillapítja a köhögést, gyógyítja a torok és a mandula panaszokat.

Óvakodjunk a szárított fügéktől, fogyasztásuk előtt alaposan vizsgáljuk meg azokat!
Igen kedvelik a hasadó gombák, melyek mint fehér cukormáz vonják be a felületet. Csak mikroszkóp alatt derül ki valódi szerkezetük. Ne vásároljuk meg az ilyen "cukros" fügéket; ha el akarjuk kerülni az általuk okozott kellemetlen fejfájásokat. Ha mégis ilyen fügét kapunk, akkor alaposan, de gyorsan tisztítsuk meg forró vízben. Az éjszakára desztillált vízbe áztatott füge, amit reggel 15 percig párolunk, jó májgyógyszer!

Szívesen kóstolnál fügés finomságokat, édes és sós receptekben? Vagy más egyedi ételekkel próbálkoznál? Napi melegétel házhozszállítás – friss, finom, élő, a VegaFOODtól!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5267 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x