Különleges gyógynövény a csontritkulás ellen
Címlap / Szépség-Egészség / Különleges gyógynövény a csontritkulás ellen

Különleges gyógynövény a csontritkulás ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A Rebarbara is olyan, mint a csontok. Erősíti a csontokat. A csontok kalciumot tartalmaznak. Ez a zöldség is sok kalciumot tartalmaz. Ha nincs elég kalcium az étrendedben, a szervezet kivonja a csontokból és emiatt csontjaid meggyengülnek. A Rebarbara megerősíti a csontvázat. 

A növény leírása:
A keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozik. A Kínából származó növényt hazánkban termesztik. Egy-, illetve többéves faja is létezik.

Mi van benne?
A rebarbara gyökértörzs tartalmaz antrakinon glikozid keveréket (reumemodin-, aloéemodin- és reinglikozidok), diantron glikozidokat, cserzőanyagokat és flavonoidokat.

Mire jó?
A növény gyökértörzsét kis adagban étvágyjavítóként, valamint gyomor-bélhurut esetén alkalmazzák. Nagyobb mennyiségben kiváló hashajtó, de alkalmazzák különféle emésztési zavarok esetén is. Jó gyomorerősítő.

A fogak és fogíny védelmében is ajánlott a rebarbara használata. Összehúzó és fájdalomcsillapító hatása miatt alkoholos kivonatát külsőleg szájnyálkahártya- és fogínygyulladás esetén használják. A növényből készített pép aranyérre is jótékony hatással van.

www.vegafood.hu

Ha szívesen megkóstolnád a VegaFOOD ételeit nem kell mást tenned, csak regisztrálj és minden nap fitt, finom, friss ebédet ehetsz. Próbáld ki a rebarbarás ételeket is.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7506 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x