Allergiás rohamokra: Önmasszázs!
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Allergiás rohamokra: Önmasszázs!

Allergiás rohamokra: Önmasszázs!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-26

Végre... ebben az évben is elérkezett a parlagfű szezon ideje, augusztus 10-e körül éreztem meg az allergiás tüneteket. Sajnos kétségbeejtően sok helyen láttam nagy terülteteken pompázni. Az itt ismertetett fogásokat akkor szoktam alkalmazni, amikor beindulnak a számomra nehezebben elviselhető allergiás reakciók. 

Itt most olyan segítő módszereket szeretnék bemutatni, amelyek nélkülöznek minden külső segítséget. Saját testünkből, mi magunk gyúrjuk ki a problémát. Az itt ismertetett fogásokat akkor szoktam alkalmazni, amikor beindulnak a számomra nehezebben elviselhető allergiás reakciók.

Este lefekszel fáradtan, azok után, hogy egész nap folyt és be volt dugulva az orrod, viszket a szemed és kapar a torkod. Szeretnél pihenni, de most még rosszabb a helyzet. Teljesen bedugult orral, tüsszögési rohamokkal, kiszáradt szájjal, egyre erőtlenebbül, és dühösebben szenvedsz. Amikor eljutsz odáig, hogy szeretnéd elpusztítani a körülötted lévő világot, önmagaddal együtt, na akkor jussanak eszedbe az ismertetett fogások.
Persze nem muszáj megvárni a teljes testi-lelki összeomlás pillanatát, a módszert, a fogásokat alkalmazhatod bármikor, ha van rá idő és hely, vagy akár rendszeresen esténként, megelőző céllal.


Folytatva a szürreális történetet, sötét van, hajnali fél 3 és te elértél arra a pontra az allergiás szenvedésben, hogy elég volt.
Bal kezeddel kezd el csavargatni egyenként a jobb kezed ujjait. A köröm izületétől haladva lefelé az ujjak tövéig. A kis újjal kezd és a hüvelyk újjal fejezd be. Közben figyelj a légzésedre is, egy – egy újadra 2-3 lélegzetvételnyi időt szánj. Ezután jobb kézzel is csináld végig a bal kezeden a tekergetéseket.
Nincsenek szabályok akár egyszer, akár többször is áttekergetheted az ujjaidat és szánhatsz rá több időt is.

Ezután újra a bal kézzel kezd el nyomogatni a jobb kezed ujjait, tenyered, körömházakat, ujjvégeket, hüvelykujjpárnád, stb. Keress érzékeny pontokat és azokat több figyelemmel dolgozd meg. Itt most nem a vizsgálás, az érzékeny pontok keresése a cél, csak az, hogy pontról pontra mindent érints, mindennel foglalkozz. Nem a mágikus pontok, titkos fogások alkalmazása, hanem az, hogy felismerd, ha ezt az egyszerű módszert kipróbálod, máris jobban leszel.

Ülj föl az ágyban és vedd kezedbe a jobb talpadat. Dörzsöld át a lábujjaid talpfelőli oldalát, majd a többi oldalt is, befejezve a dörzsölést a körmöknél. Kezd a kisujj felől. Ugyanúgy tekergesd végig a lábujjaidat is. Ezután a ball lábon is gyakorolj. Valószínűleg már sokkal jobban vagy. Ha nem, akkor térj vissza újra a jobb talphoz és milliméterről milliméterre nyomkodd, dörzsöld végig az egész talpat és a lábfejet is. Ne koncentrálj bizonyos területekre, mindent érints. Ha érzékeny fájdalmas pontokat találsz, azokat gyötörd meg rendesen.

Kívánom, hogy ez legyen az egyetlen fájdalom, amit magadnak okozol, egész életedben! Az sem baj, ha álomba masszíroztad magad, sőt! Föl ne ébredj, aludj, pihenj, hiszen ez volt a cél.


Aki még itt van velem, az folytathatja a másik lábával ugyanezt (dörzsölés, nyomkodás). Ha éppen kifogysz az ötletekből, technikai fogásokból, fogj rá a Napfonatra. Lehet ez akár egy kiinduló – befejező pont. Egy kicsit dolgozz a napfonaton, amíg eszedbe jut egy újabb fogás, amivel megdolgozhatod a többi területet is. Úgy tapasztaltam, hogy az eddig leírt gyakorlatok kb. egy órát vesznek igénybe, de itt nem az idő a lényeges. Csinálhatsz bármit, bármeddig, csak foglalkozz vele és vedd komolyan. Minden fájdalmas területet jól dolgozz át. Megnyugtat, kikapcsol és biztos, hogy enyhíti az allergiás tüneteket. Emellett olyan tapasztalattal leszel gazdagabb, ami önmagadban erősít. Itt az a legfontosabb, hogy saját kezeidnek, lábaidnak átgyúrását nem tarjuk fontos gyógyító tényezőnek, nem vesszük komolyan. Pedig tapasztalatból mondhatom, hogy működik és nagyon hatásos. Ha kérdéseid vannak az önmasszázs témakörében, nyugodtan írjatok.

Balobás Ferenc

Képek: piqs.de: Stewart Butterfield - Take care-a me. I’m sick. 
 
[ 5335 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x