A csúcsgasztronómia alfája: A piac
Címlap / Szépség-Egészség / A csúcsgasztronómia alfája: A piac

A csúcsgasztronómia alfája: A piac

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

A közvetlen emberi kapcsolatok révén a társadalmi élet egyik fontos színtere a PIAC, ahol mindig az aznapi bőséges, friss áruválaszték és a pletyka kapja a főszerepet. Miért szeretjük? 

Aki egyszer ráérez a piacolás magával ragadó hangulatára, annak biztosan nem fog nehézséget okozni a korai kelés sem. A szombat reggeli bevásárlás közben a hétköznapok terhei alól felszabadulva beszélgethetünk a kofákkal, új ismeretekre és ismeretségekre tehetünk szert, vagy éppen összefuthatunk régi ismerősökkel is.

A piacra járás egy ősi kedvelt tevékenység, amely hasznos és egyben kellemes időtöltés is. A piacok már az ókor óta meghatározó szerepet töltenek be a városok, falvak lakosságának mindennapi élelmiszer-ellátásában, megélhetésében, és a közösségi élet formálásában is. A hamisítatlan piaci nyüzsgés, a kereskedők, és vásárlók forgataga csak még teljesebbé teszi az élményt. Nem is beszélve a piacra járás legnagyobb előnyéről, hogy ott mindjárt láthatjuk, szagolhatjuk, megérinthetjük és nemritkán meg  is kóstolhatjuk a termékeket, szemben az előre csomagolt bolti árukkal.„Kiváló ételeket csakis kiváló alapanyagokból készíthetünk, ezért azt javaslom mindenkinek, hogy látogasson ki egyik reggel a közeli piacra és válassza ki saját maga a valóban friss áruk közül, hogy miből szeretne főzni és miből tudna igazán jót alkotni. Mi is hasonlóképpen teszünk, akik professzionális szinten űzzük a konyhaművészetet, hisz szakmabeliként számunkra is az alapanyagok minősége a legmeghatározóbb. A piac éppúgy ellátója a csúcsgasztronómia szereplőinek, mint a jóízű vasárnapi ebédet készítő háziasszonynak”
– mondta Fazekas László, az Arcade Bistro séfje.

Kép: piqs.de: svolanski - Gewürzhändler auf dem Markt
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2569 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x