Ha támad a nátha, te mivel gyűröd le? 8 jótanács
Címlap / Szépség-Egészség / Ha támad a nátha, te mivel gyűröd le? 8 jótanács

Ha támad a nátha, te mivel gyűröd le? 8 jótanács

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-28

A népi bölcsesség azt mondja, hogy minden nátha egy hétig tart, de ha bevált háziszerekkel kezeled, akkor csak hét napig. Mi mégsem adjuk fel a reményt, hogy mégis van valami csodaszer - esetleg máshol rejlik a megoldás?  

Küzdelem vagy elfogadás?

Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van a tarsolyában legalább egy, de inkább több „tuti módszer” a náthával való küzdelemhez. A kérdés az, hogy tényleg küzdenünk kell? Hiszen azt már megtanultuk, hogy ami ellen küzdünk, annak létezését fenntartjuk, hiszen minden figyelmünk arra irányul. Persze hová is irányulna, ha az ember épp nem kap levegőt az orrán át, nehéz a nyelés a begyulladt torok miatt és ha nincs mellettünk legalább egy százas papírzsepkendős doboz, akkor azt hisszük vége a világnak.

Mi marad hát? Például az elfogadás. Elfogadása annak, hogy most ebben az állapotban vagyunk, ami természetesen nem fog örökké tartani. Feltehetjük a kérdést, hogy vajon mit tanulhatunk ebből a helyzetből?Mire hívja fel a figyelmünket?

Talán túlhajtottuk magunkat és ideje pihennünk? (gyengeség)
Talán túl sok érzelem halmozódott fel bennünk, amit nem éltünk meg? (köhögés, tüsszögés)
Esetleg valamiből nagyon elegünk van és ez túlcsordul bennünk? (orrfolyás)

Mivel ezek általában mind jelen vannak, így nem mindig könnyű megtalálni a választ, azonban mindenki ismeri a saját életét, érzelmeit. Csak egy kis befelé figyelés kell ahhoz, hogy rájöjjünk, mi az, amivel tán nem foglalkoztunk eleget, amit nem fejeztünk ki.

Vegyük be a gyógyszert, de azért nézzünk magunkba!
Ha már nem a bacilusokra, vírusokra fogjuk a náthánk megjelenését, akkor a vele járó kínjaink csökkentéséhez is érdemes nem csak  a gyógyszertárban keresni a választ. Természetesen amellett, hogy ilyenkor több C-vitamint fogyasztunk és az orvosunk által felírt gyógyszert is bevesszük, érdemes tényleg megnézni, hogy épp mi zajlott az utóbbi időben bennünk, a környezetünkben.

Érzelmi jótanácsok:
1. szeresd magad
2. engedd, hogy mások szeressenek
3. engedd, hogy gondoskodjanak rólad, fogadd be a törődést

Fizikai tippek:
4.  takaró alatt izzadás
5. igyál sok folyadékot, elsősorban vizet és gyógyteát (hársfa, bodza, menta, citromfű)
6. pihenés
7. vitaminok és orvosságok a doktortól

8. jótanács - az én személyes kedvencem

A „gyömbéres izé” nevű immunerősítő:
Reszelj le egy ujjnyi friss gyömbért, tegyél hozzá kifacsart citromlevet és a citrom húsát, tegyél hozzá mézet. Olyan arányban keverd őket, hogy egyik íz se uralkodjon el nagyon a többi felett és ne legyen túl édes. Tehát harmóniában legyen a csípős, a savanyú és az édes íz. Javasolt kiskanállal fogyasztani.

Ha életedben először eszel ilyet, kérj meg valakit, hogy az első kiskanál bevételekor készítsen fotót az arcodról. A képet visszanézve jó kis kacagás a végeredmény, ami szintén immunerősítő és gyógyító hatású.
 
 

 
Kép: Анастасия Гепп / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6393 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x