Mosom kezeimet! Mindenkinek megéri
Címlap / Szépség-Egészség / Mosom kezeimet! Mindenkinek megéri

Mosom kezeimet! Mindenkinek megéri

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-27

Az őszi szezonban gyakoribbak a megfázások, ami gyermekeknél óvodai, iskolai a felnőtteknél munkahelyi hiányzással jár. A betegség így nem csak a család, hanem a vállalkozások számára is kiadásokkal jár, amelyek a megfelelő higiéniai szabályok betartásával, akár már rendszeres kézmosással is hatékonyan csökkenthetők.  

Jó üzlet a több kézmosás! A globális higiéniai és egészségügyi szolgáltató vállalat, az Essity higiéniai és egészségügyi jelentése szerint a rendszeres kézmosás akár 54%-kal is csökkentheti a betegségből eredő hiányzásokat. Vagyis akár minden második náthás, influenzás megbetegedés elkerülhető, csökkentve ezzel a betegségek miatti kiesést a vállalatoknál.Egyre több időt vagyunk távol otthonunktól, irodákban, éttermekben, reptereken, a gyerekek pedig óvodában és iskolában töltik napjaik jelentős részét, így a megfelelő higiéniai sztenderdek szerepe felértékelődik, hiszen a nyilvános helyeken megfordulva, főleg az őszi és téli szezonban fokozottan ki vagyunk téve a saját és családunk egészségét veszélyeztető fertőzéseknek.

„A nyilvános terek elkerülésére ritkán van mód nátha szezonban, így a kézmosás az első és legegyszerűbb módja immunrendszerünk támogatásának. Egy egyszerű és rutinszerű cselekedet, amely ezreket óvhat meg a megbetegedéstől, miközben milliókat spórolhat meg a vállalkozásoknak a hiányzások visszaszorításával. Éppen ezért is igyekszünk felhívni minderre a figyelmet a kézmosás világnapján” – hangsúlyozta Nagy Géza, az Essity Hungary Professional Hygiene divízió kereskedelmi igazgatója.

A szakember arra is kitért, hogy érdemes a gyermekek számára is minél korábban megtanítani a helyes kézmosás technikáját és felhívni figyelmüket arra, hogy az iskolában is gyakran mossanak kezet. „A fertőzések és járványok megakadályozása az iskolákban is a kézmosással kezdődik. Több kézmosás, kevesebb beteg gyermeket jelent” – összegezte.

A helyes kézmosás 3 aranyszabálya:

Az egész kezünket mossuk meg! A legtöbb baktérium a köröm alatt található, de sokan kihagyják a hüvelykujjukat, az ujjaik hegyét és a kézfejüket is.

Legalább 20-30 másodpercig mossunk kezet langyos vízzel és szappannal.

Alapos öblítést követően töröljük teljesen szárazra a kezünket! A közösségi mosdókban erre az egyszerhasználatos törlőpapír a legmegfelelőbb.

 

Szalmából készül a jövő kéztörlője és zsebkendője

Az Essity hamarosan megindítja egyik leginnovatívabb gyártósorát, ahol kiváló minőségű lakossági és ipari higiéniai papírtermékeket állítanak elő a mezőgazdasági melléktermékként keletkező búzaszalmából. A búzaszalma az a szármaradvány, amely a gabona betakarítása után megmarad. Egy részét állatok fekvőhelyének vagy a talaj lefedésére használják, azonban ennek az anyagnak a fele eddig felhasználás nélkül a szemétbe került. Az Essity ezt a mellékterméket vonja be a termelésbe, mannheimi és környékbeli gazdálkodóktól származó szalmát feldolgozva.

A vállalat arra törekszik, hogy 2030-ra 33 százalékkal csökkentse az ökológiai lábnyomát, valamint a cég szén-dioxid kibocsátását, a párizsi klímaegyezménnyel összhangban lévő Science Based Targets nemzetközi klímavédelmi iniciatívát alkalmazva. Ma az Essity gyáraiban előállított lakossági és professzionális higiéniai termékek esetében az előállításhoz szükséges farost alapanyag 100 %-ban FSC® (Forest Stewardship Council®) tanúsítvánnyal rendelkezik, azaz bizonyítottan felelős erdőgazdaságból származik.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1151 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x