Frissítsd a szemed jógával!
Címlap / Szépség-Egészség / Frissítsd a szemed jógával!

Frissítsd a szemed jógával!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-27

A szemtornával megerősített szemizmok révén a szemünk képes arra, hogy önmaga korrigáljon bizonyos töréshibákat, a rövid- és távollátás eseteit. Dr. Bates módszerével javítható a látás élessége, de néhány egyszerű szemtorna-gyakorlattal a fáradt szemet is felfrissíthetjük. 

A szem, mint optikai rendszer, a pupillán keresztül beérkező fénysugarat megtöri. Normális fénytörésű szem a végtelenre állítódik be, ilyenkor a szemlencse kissé elnyújtott helyzetben van, és a fókuszpont az ideghártyára esik. Közelre nézéskor a szemlencse domborúságát a sugárizom szabályozza, hogy ismét a recehártyára képeződjön le a beérkező kép. A szemnek ezt az alkalmazkodását nevezzük akkomodációnak. 5 méter, vagy annál közelebbre nézéskor domborodik a szemlencse, távolba nézéskor pedig ellapul.

A hagyományos nézet szerint a szem csak az akkomodáció (alkalmazkodás) folytán tud fókuszálni.

Dr. William H. Bates klinikai tapasztalatai alapján a hagyományos nézettel ellentétben arra a következtetésre jutott, hogy a sugárizom mellett a szemgolyó külső izmai is nagy segítséget jelentenek a töréshibák javításában. A megerősített szemizom képes megváltoztatni a tengely, azaz a lencse és a retina között hosszúságot.

A szemtengely hossza kb. 2,4 cm. Hosszúságának változásai következtében jönnek létre a töréshibák, a rövidlátás és a távollátás.

Rövidlátó szem esetében a ferde szemizmok feszültsége miatt a szem hossza megnyúlik, így a fókuszpont az ideghártya elé esik. Míg távollátók esetében a négy egyenes szemizom álló tojás formájúra deformálja a szemet, megrövidítve ezzel a tengelyhosszt, így a fókusz a retina mögé esik.


2 elsősegélytipp a fáradt szemek felfrissítésére:


1. Kellemes felfrissülést eredményez a fáradt szemnek, ha napközben többször megspricceljük hideg vízzel.

2. Csukott vagy nyitott szemeinkkel írjunk köröket. Forgassuk meg a szemeinket. Kezdjük kis körökkel, majd egyre nagyobbakkal, egészen a látótér határáig. Fokozatosan csökkentsük ismét a köröket, az ellenkező irányban haladva. Ismételjük háromszor, és utána ne feledkezzünk el a palmírozásról (tenyerezés).

A tenyerezés leírását itt találod >>>


Bozsó Zsuzsanna
Kép: piqs.de Sebastian Staendecke: Eyecatcher 1
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6008 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x