Jó viszonyban vagy önmagaddal?
Címlap / Szépség-Egészség / Jó viszonyban vagy önmagaddal?

Jó viszonyban vagy önmagaddal?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-05

Napjainkat állandó monotonitás jellemzi: a napi 8-10 óra munka után hazafelé még berohanunk a boltba és bevásárolunk, megfőzzük a holnapi ebédet, megnézzük az esti film elejét, és fáradtan álomba zuhanunk, hogy holnap elölről kezdhessünk mindent. Ha van egy kis szabadidőnk, azt is csak a rutinszerű dolgokkal töltjük ki. Hiába "pihenünk", mégis fáradtnak érezzük magunkat. Mi lehet ennek az oka? Sajnos gyakran nem vesszük észre testünk jelzéseit, amelyek arra utalnak, hogy egy kicsit lazítani kellene a tempón, vagy éppen tartalmasabb kapcsolatot kellene ápolnunk önmagunkkal.  

Színesítsük apró örömökkel minden napunkat
Dr. Borbényi Erika, a Napsugár Életház orvosa és életmód tanácsadója segítségével néhány apró praktikával is jelentősen változtathatunk az életmódunkon. Nem szükséges nagy dolgokra gondolnunk, már az alábbi egyszerű ötletekkel is sokkal jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben, napról napra.
  • Ha este hazaérünk és a tévézés helyett inkább sétálunk egyet vagy elővesszük a kedvenc könyvünket, máris sikerül a napi forgatagból egy kicsit kiszakadnunk.
  • Egy kellemes illóolajos fürdő, vagy egy ízletes gyümölcstea átmelengeti fáradt testünket.
  • Ha lefekszünk, gondoljuk végig a napunkat: vegyük sorba a jó és kevésbé jó dolgokat is. Ha a kellemetlenségeket újra átgondoljuk, akkor másnap már nem okoznak számunkra bosszúságot. A jó dolgok pedig segítenek, hogy holnap is vidáman ébredjünk és várjuk, hogy a következő nap milyen meglepetéseket tartogat majd számunkra.Fontos az elalvás és az ébredés megfelelő időzítése

Ha úgy szervezzük a napunkat, hogy egy órával hamarabb tudjunk lefeküdni, akkor reggel sokkal kipihentebben ébredünk. A felnőtt szervezet számára is fontos a legalább 7-8 óra alvás, az igazán pihentető pedig az, ha éjfél előtt sikerül elaludnunk. Nem baj, ha nem jön azonnal álom a szemünkre, hiszen már az is megnyugtatja a testünket, ha csak pihenünk az ágyban. A mennyiség mellett nagyon fontos a minőség is: igyekezzünk úgy kialakítani környezetünket, hogy minden rendelkezésre álljon a pihentető alváshoz.

Hétvége: shoppingolás helyett menjünk kirándulni!
A hétvégéken egy közös kirándulás a barátainkkal igazán kellemes perceket tartogathat számunkra. A friss levegő kitisztítja a tüdőnket, nem beszélve arról, hogy miközben jókat beszélgetünk és az őszi természetben gyönyörködünk, észrevétlenül égetjük a felhalmozódott kalóriákat. A napnak pedig nem is lehetne jobb befejezése, mint egy közösen elkészített és elfogyasztott vacsora.Fokozatosan alakítsuk át az életünket élhetővé

Sajnos nagyon kevés időnk van arra, hogy igazán odafigyeljünk önmagunkra. Pedig ha fokozatosan átalakítjuk az életünket, akkor bizony rájövünk, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak és kipihentebbek vagyunk, mint korábban. Csak egy kis törődés, de szervezetünk többszörösen meghálálja. Nem csupán fizikailag, hanem lelkileg is feltöltődünk. Ezzel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk, ez pedig a megjelenésünkön, fizikai állapotunkon is látható lesz majd.

Napsugár Életház

Képek:
piqs.de: rogilde - Relax
piqs.de: Nessquick - Relax
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2561 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x