Hogyan hatnak érzelmeink a látásunkra?
Címlap / Szépség-Egészség / Hogyan hatnak érzelmeink a látásunkra?

Hogyan hatnak érzelmeink a látásunkra?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-08

Elsőre talán meglepőnek tűnhet, de a látásromlásnak nemcsak fizikai okai lehetnek, érzelmi életünk is befolyásolja a szemünk egészségét. Az intenzív negatív érzelmek átélésekor, mint a félelem, düh, mély bánat, szűnni nem akaró gyász, szinte azonnali látásromlást figyelhetünk meg, ami rövid időn belül elmúlik. Szólásunkban is megtaláljuk, "nem lát a dühtől", valaki vagy valami "szúrja a szemét". Szemjóga sorozatunk 7. részéből kiderül, mit tehetünk ellene. 

Amennyiben a zaklatott érzelmi állapot megmarad, illetve ha sűrűn ismétlődik, a látásprobléma is maradandóvá válhat. Önmagunk és helyzetünk el nem fogadása, a kilátástalan jövőkép szintén negatívan befolyásolja látásunkat. Erre egy konkrét példa:

Évekkel ezelőtt, mikor még nem foglalkoztam látásjavítással, havi rendszerességgel jártam idősek otthonába beszélgetni. Feltűnő volt, hogy a gondos és szeretetteljes ápolás ellenére, a legtöbb idős embernek milyen gyorsan rosszabbodott a látása, olyannyira, hogy volt, aki egy éven belül szinte teljesen megvakult.

Emocionális magyarázatot nyújt a látásromlásra, mikor ellentétbe kerülünk saját magunkkal, amikor olyan dolgok meglátására kényszerítjük szemünket, amit nem akarunk látni. Ez a belső feszültség stresszhelyzetet teremt a számunkra, ami a szemizmok működését is befolyásolhatja.
Egy depresszív élethelyzetben, vagy közömbös környezet hatására hajlamosak vagyunk mereven, pislogás nélkül magunk elé bámulni, ez a nézési mód kedvez a rövidlátás kialakulásának.
Figyeljünk magunkra, ha észrevesszük, hogy csak bambulunk, és jó ideje nem nézünk semmit, bár nyitva van a szemünk: azonnal korrigáljunk, és fókuszáljunk, lehetőleg valami távolabbi pontra.
Nagyon jól tréningezi a szemet, ha egy távoli és egy közelebbi pontot váltakozva nézünk.

Gyakorlat:
Helyezkedjünk el kényelmesen, a gerincünk legyen egyenes, hátizmaink pedig lazák. Vegyünk néhány mély lélegzetet. A gyakorlat végzése során ne feledkezzünk meg a nyugodt, egyenletes légzésről!


Orrunkkal egy magasságban, attól 30 cm-re emeljük fel egyik kezünk hüvelykujját, vele egy vonalba pedig másik kezünket, kb. 50 cm távolságba. Először nézzünk az orrunk hegyére, a közelebbi ujjunkra, majd a távolabbira, végül megint az orrunk hegyére. Ismételjük ezt a gyakorlatot, először háromszor, négyszer. Fokozatosan, napról napra növeljük a mennyiséget, négy percig. A gyakorlatot mindig palmírozással fejezzük be!

Bozsó Zsuzsanna
www.bozsozsuzsa.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2702 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x