Örülj, hogy nő vagy, akkor is ha néha fáj a menstruáció...
Címlap / Szépség-Egészség / Örülj, hogy nő vagy, akkor is ha néha fáj a menstruáció

Örülj, hogy nő vagy, akkor is ha néha fáj a menstruáció

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

A természet hónapról hónapra értesít bennünket arról, hogy szervezetünkkel minden rendben van, működik és egészséges. Elmondja nekünk, hogy nők vagyunk, és alkalmasak a legnagyobb misztériumra, amire a világon valaki csak képes lehet. Képesek vagyunk a fogamzásra, vagyis arra, hogy új embernek adjunk életet, de meghagyja szabad akaratunkat, hogy dönthessünk, mikor.  

Ez a hónapról hónapra érkező üzenet a menstruáció, mely ciklikusan érkezik. 

Nem baj a havi baj


Ahogy a népnyelv is mutatja, a "havi baj" sokáig betegségnek, szégyenletes, titkosnak és kínosnak tartott dolog volt. Egyes vidékeken hószámnak, tisztulatnak, havi tisztulásnak is mondják, de úgy is emlegetik: rajta van a másik, vendége van, piros királyt fogad, piros pünkösdöt ül, vagy hogy a pirosak érkeznek. Ezekből a szégyenlős, becéző nevekből is sejthető, hogy a nők mindig igyekeztek eltitkolni, eltakarni ezt az állapotot. Legalábbis így volt ez hazánkban.Indián asszonyok dicsérete


Az indián nőket ezekben a napokban egy külön, erre a célra használt sátorba vezették. Különösen megbecsült időszaknak számított ez az időszak, ugyanis ilyenkor - mint azt magunkon is észrevehetjük - megerősödik az intuíciónk, érzékenyebbé válunk. Az indián nőket ilyenkor nem érintették a férfiak, tartózkodtak a nehéz vagy ház körüli munkáktól, egy erre az időszakra rendelt meditációhoz hasonló szertartást végezetek, melybe "próféciákat" láthattak saját életük, családjuk, vagy az egész közösség életére vetítve. Ilyenkor jöttek tisztába önmagukkal. Feltehetőleg ők nem szenvedtek soha PMS-ben.

Röviden a PMS-ről


Ezeken a napokon fogadd el azt, ami a testeddel történik, óvakodj a stressztől, szénhidrátokban gazdag ételeket egyél =zöldségeket, rostokban gazdag dolgokat, ne pedig fehér lisztes éeleket, vagy édességet), igyál sok vizet, aludj sokat, és próbálj relaxálni. Ha úgy érzed, hogy olyan a hangulatod, mint egy hullámvasút, és minden apróságtól sírva fakadsz, akkor a PMS tüneteitől szenvedsz. A nők 95%-a menstruációt megelőző időszakban változásokat tapasztal testén. Ez sokféle tünetet okozhat, egészen a túlzott csokoládé iránti vágytól a látszólag minden ok nélküli ingerültségig. PMS - a PreMenstruációs Szindróma rövidítése (a menstruációt megelőző tünet együttes)

Mi is az a menstruáció?


Szervezetünk előkészülése az esetleges terhességre. A méhünkben szabályos időközönként megérik egy petesejt az egyik petefészek felszínén. Ugyanakkor a petefészek hormonjai előkészítik a méhet. Pontosan megállapítható a méhünk belsejében egy olyan "bélés" található, ami készülődik a kisbaba befogadására, és ciklikusan vastagszik meg, majd vékonyodik el. Ebben a bélés bársonyban tapad meg a pete, ha megtörténik a megtermékenyítés. Ahhoz hasonlóan, ahogy a mag süllyed a földbe. Ha nem következik be megtermékenyülés, úgy ez a vastag, piros bársony szétesik, lefolyósodik, és leválik a méhünkről egy kis vérrel kísérve. Ez a menstruáció, ami a hüvelyen át távozik.

Az okos méh


Nagyon nagy tisztelettel készül a baba befogadására. Ezt abból is láthatjuk, hogy havonta új párnácskát készít neki, ha véletlen jönne, legyen hol pihennie, táplálkoznia. Ha ez nem történik meg, úgy üzenetet kapunk általa. A menstruáció ugyanis nem vérzés, ahogy azt mondani szokták, hanem a szövetek, vér, víz és savó keveréke. Ebből a normális mennyiség 50 és 150 g közöti mennyiség, és 3-5 napig tart. Persze ettől némi eltérés belefér.28 naponként üzenet a nőknek


A menstruáció normális lefolyása elárulja, hogy belső elválasztású mirigyeink rendben vannak, testünk egészséges, életünk rendezett és higiéniánk, szexusunk is megfelelő. Ha a vérzés túl rövid, túl hosszú, a vér sötét, vagy alvadt, esetleg túl híg, úgy forduljunk orvoshoz, aki a tünetekből következtethet az okokra.

Figyeld a Holdat!


A menstruáció a hold állásához igazodik, de érdemes megfigyelni, hogy azok a nők, akik egy munkahelyen, egy közegben dolgoznak, igen gyakran szinte egyszerre menstruálnak, vagy az egyikük menstruációjának ideje rendszeresen egybeesik a másik félidejével. Vannak, akik 28, vannak, akik 30, de olyanok is vannak, akik 35 naponként menstruálnak.
A menstruációt befolyásolhatja, (jó és rossz irányban is!) hogy:
  • Sok a stressz az életedben.
  • Túl sokat és nehezet dolgoztál
  • Érzelmileg teljesen kibillentél
  • Máshogy táplálkozol
  • Változott a partnered, a nemi életed
  • Más, vagy új gyógyszert, fogamzásgátlót szedsz.

Rendellenességek


A rendellenességekkel mindig orvoshoz kell fordulni (a HarmoNet nőgyógyász tanácsadói segítenek az eligazodásban). Fiatal lányoknál nem rendellenes, ha a menstruáció több hónapra is kimarad, de ezen hónapok alatt is fogamzóképesek lehetnek. Normális tünetek, ha mellünk megduzzad, hasunk megnő egy kicsit, puffadtabbnak érezzük testünket.

A hormonális változás miatt sokan ilyenkor pattanásosak lesznek, vagy kijönnek szeplőik, bőrelváltozást tapasztalhatnak. Akik nagy fájdalmat éreznek a menstruáció első napjaiban, vagy azt megelőzően, ők forduljanak orvoshoz. A jóga, a testmozgás, az intimtorna is sokat segíthetnek, mivel az a felfogás téves, hogy a menstruáció alatt tilos mozogni. Ennek épp az ellenkezője igaz, így a torna alól való felmentés csak ürügy.

A fájdalmak oka számtalan lehet, ezt csak orvos állapíthatja meg. A hátrahajló méhtől az enyhe gyulladáson át a hormonzavaroktól a pszichés indokokig, a mozgásszegény életmódig, rengeteg dolog állhat a háttérben.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10128 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x