Báli ékszerkollekció saját kezűleg
Címlap / Szépség-Egészség / Báli ékszerkollekció saját kezűleg

Báli ékszerkollekció saját kezűleg

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-11

A farsangi bálozások elengedhetetlen kelléke a különleges, alkalmi ékszer, de ehhez egyáltalán nem muszáj plusz költségekbe verned magad! Készíts fillérekből, percek alatt elegáns farsangi ékszerkollekciót - lépésről lépésre! 

 

A farsang évenként ismétlődő, rövidebb-hosszabb ideig tartó időszak, amelyet évszázadok óta az evés, ivás, lakodalmak, disznótorok, jelmezes felvonulások jellemeznek. A farsang vízkereszttől a húsvétot megelőző negyvennapos nagyböjt kezdetéig, hamvazószerdáig tart. A farsang a tavaszvárás ősi örömünnepe. A nagy evésekkel, ivásokkal a természetet is hasonló bőségre kívánták késztetni. A farsang utolsó három napján táncmulatságokat rendeztek.

Ez a hagyomány a mai napig megmaradt, lassan itt az ideje a farsangi báloknak.

Erre az alkalomra egy nagyon könnyen és kis költségvetéssel elkészíthető báli ékszergarnitúra elkészítését mutatom meg.

Alapanyagok:
pet palack, porcelánfilc, gyöngy, szerelőpálca, fülbevaló akasztó, stopper, színes madártollak, ékszerkövek

Eszközök:
olló, fogó, mécsesElkészítés

Vágjunk ki a petpalackból 2 db 5×5 cm-es négyzetet, és 2 db 4×4 cm-es négyzetet. Vágjuk be ollóval a négyzet átlóit a kép alapján. Ezután a két nagyobb négyzetet piros porcelánfilccel színezzük ki, a két kisebbet feketével. Mind a négy négyzetet a mécses lángja fölött óvatosan melegítsük. Forgassuk mindkét oldalán, így kicsit összezsugorodik és virág formájú lesz.A fülbevaló összeállítása

A szerelőpálca végére fűzzünk fel egy stoppert, ebbe dugjuk bele a madártoll szárát, és szorítsuk meg. Az elkészült virágforma közepét szúrjuk ki tűvel, és alulról fűzzük bele a szerelőpálcát. Ezután a kicsi négyzet következik, majd egy gyöngyszem, a szerelőpálca végét fogóval hajlítsuk vissza. Ragaszthatunk a virágformára ékszerköveket. A fülbevaló akasztónak jelöljük ki a helyét az egyik szirom tetején, majd tűvel készítsünk lyukat.A hajcsat összeállítása

A hajcsat ugyanígy készül, csak ott olyan szerelőpálcát használjunk, aminek a végén karika van, a hajcsatot abba fűzzük bele.

Nagy Ágota

 
 
[ 7118 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x