Öngyógyító csecsemő?!
Címlap / Szépség-Egészség / Öngyógyító csecsemő?!

Öngyógyító csecsemő?!

Forrás: Agykontroll
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

A Harmonet tanácsadója, Dr. Domján László agykontrolloktató egy döbbentes kísérletet oszt meg az olvasókkal. Az eset rávilágít az ember eredendő öngyógyító képességeire - amellyel a gyermekek még természetes módon rendelkeznek. 

Döbbenetes kísérletről olvastam dr. Aletha Solter A bölcs baba (Úmutató a gyerekekhez, a fogantatástól két és fél éves korig) című könyvében.


Egy C. Davis nevű amerikai kutató három nyolchónapos kisbabát figyelt meg, akik egészen addig csak anyatejet kaptak. Ezek a babák 6 hónapon át minden étkezéskor maguk választhattak egészséges és finomítatlan táplálékok széles választékából. Csak olyan ételekkel etették őket, amiről a babák valamilyen módon jelezték, hogy azt meg akarják enni. Ráadásul senki sem buzdította, dicsérte vagy dorgálta meg őket azzal kapcsolatban, hogy mit esznek és mit nem. Az étkezések alatt szóba sem került az étel mint téma. Mindegyik baba jól kiegyensúlyozott étrendet választott magának, és egyikük sem lett sem túl kövér, sem túl sovány. Az egyik gyenge csontozatú (angolkóros) baba önszántából rendszeresen csukamájolajat ivott, egészen addig, amíg a csontjai egészségessé nem váltak! Mindhárom gyerek "rákattant" valamelyik ételre. Tehát pár napig sokat ettek valamely ételből, de aztán fokozatosan kevesebbet fogyasztottak belőle. A gyerekeknél nem jelentkezett öklendezés, semmilyen evéssel kapcsolatos kellemetlenség, hasmenés vagy székrekedés, és egyik gyereknél sem alakult ki allergia.


A jelek szerint kiskorunkban tehát még ösztönösen tudjuk, hogy mire van szükségünk! Vajon hol és mikor veszítjük el útközben ezt a képességünket? A könyv másik kulcsfontosságú információja: a sírás a babák számára a stressz természetes levezetési módja! Azt tehát nem elfojtani kell - pl. cumival -, hanem a kicsi mellett maradva utat engedni neki.

Csak azt sajnálom - és leginkább két felnőtt gyerekem sajnálhatja -, hogy A bölcs babát nem a 70-es években olvastam.

dr. Domján László
www.agykontroll.hu

Képek:
piqs.de: Daniel Faßbender - Lucca auf Kissen
Josh and Michaela - watch and learn
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7745 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x