Természetes gyógyszerünk: a káposzta
Címlap / Szépség-Egészség / Természetes gyógyszerünk: a káposzta

Természetes gyógyszerünk: a káposzta

Forrás: Dr. Info
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-21

A káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes gyógyszerünk. Ezt a tulajdonságát annak köszönheti, hogy nagy mennyiségben tartalmaz ként és számos más jótékony anyagot a megfelelő kombinációban. Különösen jó hatással van az emésztőszervi és bőrpanaszokra, így a tavaszi tisztítókúra elengedhetetlen tápláléka. 

A fehér káposzta tartalmaz káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat, klórt, nátriumot, nagy mennyiségű A-vitamint, B-vitamin komplexet, C-vitamint és U-vitamint. Ezeket az elemeket egyébként a káposztafélék családjának a többi tagja is tartalmazza.

Káposzta: az emésztőrendszer őre
A C-vitamin tartalomból eredően a gyulladásos fogínyt kitűnően gyógyítja, rendkívül jól tisztítja a beleket, különösen a vastagbelekre van jó hatással akkor, amikor azok nem ürülnek rendesen. A fehér káposzta gyógyító hatásához még hozzájárul két elem, a klór és a jód. Ez a kombináció teszi  a káposztát az emésztőrendszerünk legtökéletesebb gyógyszerévé.

Arról tudjuk meg, hogy valami nincs rendben a vastagbélben, ha káposztalé fogyasztása után szokatlanul nagy mennyiségű gáz keletkezik. Ez annak a jele, hogy a vastagbél nem ürül rendesen, illetve idegen baktériumok vannak jelen. A káposzta hatására viszont lényegesen emelkedik a bélben a barátságos, az emésztést elősegítő baktériumok száma.Káposztás receptek a Harmonet háziasszonyától, Patocskai Nikitől:

Méregtelenít és erősíti a májat
Véd a bőrkiütések ellen. A káposzta fogyasztásával segítséget adunk a májnak a kobalt, nikkel és a réz mérgek semlegesítésére. A cukorbetegek számára mindenképpen ajánlatos a káposzta fogyasztása, mert az elfogyasztás után hamarosan érezhető a vércukor csökkenése  a vérben. A legutóbbi kutatások bebizonyították, hogy a káposztában található kén-aminosav csökkenti a magas koleszterinszintet, így a káposzta a májbetegségek gyógyításában is remek eszköz lehet.

Tavaszi méregtelenítés káposztával – mintaétrenddel! >>

Bebizonyosodott a káposzta rákellenes tulajdonsága
Lassítja a karcinogén, vagyis a rákkeltő anyagok felszívódását a szervezetben, illetve gátolja a sejtek átalakulását, s a mutált sejtek növekedését, amelyek a rákos daganatokat képezik.


A fehér káposzta rákellenes hatását vizsgálva a legjobb eredményt az emésztőszerveken jelentkező rákos-kelés, -fekély gyógyításában értek el. Így a gyomor- és nyombélrák gyógyításában egyharmadára csökkent a gyógyítási idő, mint a hagyományos módszerrel gyógyítottaké. Ez annak köszönhető, hogy a három elem, a kén, a klór és a jód olyan mennyiségben és olyan kombinációban fordul elő benne, amely optimálisan hat a gyomor és a belek nyálkahártyájára és a termelődő nyálka mennyiségére.

Nyugtató, csillapító hatás
A népi gyógyászatban a hörghurutos megbetegedésekre is jótékony hatással van a kálium, amit a káposzta nagy mennyiségben tartalmaz.

A zaklatott idegeink csillapítására a stresszes helyzetek elkerülésére, a túlzott aggodalom enyhítésére, a depressziós hangulatok feloldására, az alvási zavarok megszüntetésére is fogyaszthatunk káposztát.

Forrás: Dr. Infó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5947 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x