Masszázs a jó közérzetért
Címlap / Szépség-Egészség / Masszázs a jó közérzetért

Masszázs a jó közérzetért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut pihenésre, egyre kevesebbet foglalkozunk magunkkal és egymással. Pedig rengeteg módszer van arra, hogy testünket és lelkünket összhangban tartsuk. Egy fárasztó, megterhelő nap után jólesik egy kis pihenés, kényeztetés. Mindannyian vágyunk egy kis kikapcsolódásra. Erre a legegyszerűbb és legtermészetesebb módszer a masszázs, amellyel egészségünket megőrizhetjük, teljesítőképességünket növelhetjük. 

Ha túl sokat, túl keveset vagy rosszul mozgunk, izmaink feszessé válnak. Gyakran előfordul, hogy egész izomterületek megfeszülve maradnak, és ez fájdalommal jár.  Például a hátfájás vagy a merev tarkó annak a jele, hogy ezeket a területeket hosszabb ideig rosszul használtuk vagy túlterheltük. Sokszor egy helytelen testtartás miatt is befeszülhetnek izmaink. Azonban ha ez tartósan fennmarad, akár a csontokban is elváltozást tud okozni. Gondolok itt például egy görnyedt testtartásra munka közben, mellyel folyamatosan gerinc melletti izmainkat terheljük. Amikor hosszasan fennáll ez az általában egyoldalú izomterhelés, kialakul egy tartós feszesség,  izomfeszülés, ami  képes akár a gerincoszlopot is „elhúzni”. Akár enyhe gerincferdülést okozva, ami fájdalommal jár. Rendszeres, helytelen testtartásnál fontos a befeszült izmokat rendszeresen kimasszírozni, elkerülve ezzel a szövődményeket.

Nemcsak fizikai hatás miatt fájhatnak, feszülhetnek meg izmaink, hanem a tartós stressz, idegeskedés miatt is. Mivel a masszázs oldja a feszültségeket, relaxál és bizonyos fájdalmakat is csökkent, jó hatással van egész szervezetünkre, nemcsak közvetlenül izmainkra. A masszázs tematikáját tekintve, a bőr felületén végzett mechanikai ingerek által vált ki különféle reakciókat, jótékony hatásokat, úgy mint a vérkeringés javítása, nyirokkeringés gyorsulása (ami a méregtelenítést, salakanyagok eltávolítását segíti elő) , izmok teljesítményének javítása (mivel a szövetek oxigénellátása javul), fájdalomcsillapítás, stresszoldás, izmok lazítása. A masszázs feszültségoldó hatása jó közérzetet biztosít.



A masszázs a legrégibb gyógymódok közé tartozik.
Az ókori Indiában egészségügyi beavatkozásként ismerték el. Ugyanakkor alkalmazták már az ókori Egyiptomban, az ókori Kínában is, mint az egészséges életmód része. Az ókori görögök az egészséges szervezet működéséhez fontosnak tartották a masszázst is, Hippokratész is alkalmazta, sőt minden orvosnak értenie kellett hozzá abban a korban.

A masszázs nem csak felfrissülésre vagy gyógyításra jó, hanem egyedülálló módon alkalmas a stressz oldására is. A masszázs technikája mellett fontos szerep jut a helyszínnek, illóolajoknak, zenének és a masszőr kedvességének is. Mindig figyelemmel kell lenni a vendég kívánságaira, állapotára.

A masszázs fajtáit nézve széles skálán mozog. Mindig olyat válasszunk, ami számunkra (testünknek-lelkünknek) az adott helyzetben a legjobb.

Egy hosszú stresszes nap után biztosan jól eshet a testnek-léleknek egy relaxáló, aromaterápiás masszázs. Az illatok nyugtatják, simogatják, érzékeinket, és amikor bőrünkkel érintkeznek, felszabadítják bennünk azokat a negatív energiákat, melyek akadályozzák mindennapjaink boldogságát. Például egy levendula-mandarin illóolajas masszázs nyugtatólag hat szervezetünkre, míg a borsmenta-rozmaring illóolajak az izmok lazulását segítik elő és fájdalmát csökkentik.


Azonban amikor csak kényeztetésre vágyunk, akkor egy csokoládés masszázs ajándék a léleknek, ami egyben ápolja bőrt is. Nagy előnye, hogy a bőr alatti kötőszövet anyagcseréjét gyorsítja a kakaóban található ásványi anyagok révén. Lelkileg élénkíti az érzékeket, oldja a stresszt, jó közérzetet teremt a kakaóban megtalálható fenil-etilamin és a teobrominnak köszönhetően. A kakaóvaj különösen ajánlott száraz bőrre. Ezen masszázs után a bőr különösen puha és bársonyos lesz.

Bármelyik masszázs fajtát válasszuk, a lényeg, hogy ki tudjunk kapcsolni a mindennapok rohanásából, lazítsuk el testünket, kényeztessük lelkünket. Így jobbá tudjuk tenni mindennapjainkat, hiszen nyugodt lélekkel könnyebben tudunk feladatainkra koncentrálni.

További infó a masszázsfajtákról >>

Zemenné Gutori Annamária
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4574 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x