Rákot okoz a vezeték nélküli telefonálás?
Címlap / Szépség-Egészség / Rákot okoz a vezeték nélküli telefonálás?

Rákot okoz a vezeték nélküli telefonálás?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Az IARC, a WHO rákkutatásra specializálódott nemzetközi ügynöksége közölte, hogy az erre a célra létrehozott szakértői csoport lehetséges emberi rákkeltőként sorolta be a rádiófrekvenciás elektromágneses tereket. Ezzel az ún. 2B csoportba került a tényező olyan más ágensek mellé, mint például a feketekávé, a benzin, a benzinmotorok kipufogógáza, a nikkel fém és ötvözetei, a talkumos hintőpor, a hálózati frekvenciájú mágneses tér, vagy a mobiltelefon használata. A besorolást a vezeték nélküli telefonok használata és a glióma - rosszindulatú agydaganat - megnövekedett kockázata közötti összefüggésre alapozzák. 

A munkacsoport a következő expozíciós kategóriákat értékelte az elérhető szakirodalmi adatok alapján:
  • foglalkozási radar és mikrohullámú sugárzás expozíció
  • környezeti expozíció a rádió, televízió és vezeték nélküli távközléssel összefüggően
  • vezeték nélküli telefonok használatával kapcsolatos személyi expozíció.
 


Eredmények

A bizonyítékokat korlátozottaknak értékelték a gliómára és az akusztikus neurómára vonatkozóan a vezeték nélküli telefonok használói között, és nem megfelelőnek a következtetések levonásához más típusú rákokra vonatkozóan. A foglalkozási és környezeti expozícióból származó bizonyítékokat szintén nem megfelelőnek ítélték.

Következtetések
Dr. Jonathan Samet, a munkacsoport elnöke szerint: „a bizonyítékok elég erősek, hogy alátámasszák a 2B besorolást, valamint azt a következtetést, hogy lehet valamennyi kockázat. Emiatt a mobiltelefonok és a rák kockázata közötti kapcsolatot tovább kell vizsgálni.”„Tekintettel ezeknek a felismeréseknek és besorolásnak a lehetséges közegészségügyi következményeire, fontos, hogy további kutatásokat végezzünk a hosszú távú, nagymértékű mobiltelefon használatra vonatkozóan. Amíg az ilyen információk még nem elérhetők, fontos, hogy könnyen alkalmazható módszerekkel csökkentsük az expozíciót, úgymint kihangosító, vagy vezetékes fülhallgató használata, illetve szöveges üzenetek küldése.”
– mondta az IARC igazgatója.

Forrás: Freepress

Képek: www.morguefile.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2885 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x