Mozgásszervi betegségek - a gyógyulás kulcsa az életmód...
Címlap / Szépség-Egészség / Mozgásszervi betegségek - a gyógyulás kulcsa az életmód

Mozgásszervi betegségek - a gyógyulás kulcsa az életmód

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Ma már nemcsak az idősebbek szenvednek mozgásszervi betegségektől, hanem sajnos  sok fiatal, sőt gyermek is. Néhány súlyos beteg gyógyulásának esete azonban példaértékű lehet sokak számára - ugyanis az életmód és a táplálkozás megváltoztatásával vissza lehet nyerni és meg is lehet tartani az egészséget. 

A leggyakrabban diagnosztizált elváltozások a következők: rheumatoid arthritisz, csont-tbc, isiász,  köszvény, P.C.P. (polyarthritis cronica progressiva), szisztémás kezdetű juvenilis arthitisz, arthrózis, szklerózis multiplex, csontritkulás, oszteoporózis, csontkinövések, csontdaganatok, csontrák.

A fenti betegségek az alábbi tünetekkel, kísérő jelenségkkel járnak az esetek többségében: fájdalom, különböző mozgások akadályozottsága, csonttörések, látászavar,  gyulladáskor  forrósodás,  járás- és mozgásképtelenség, lemerevedés, egyensúlyzavar, nyelési nehézségek, megduzzadt ízületek, gyakori vizelési inger, lelki problémák, bénulások, stb.


Az ízületi, mozgásszervi megbetegedések okairól sokat lehetne írni, de a legtöbb esetben a gyökérok a helytelen táplálkozás és életvitel. Az én esetemben például kihűlés okozta a  csont-tbc-met, tehát a megfázás, amihez hozzájárult még a lelki-idegi állapot, a sok savasító  étel  fogyasztása. Az okok között szerepel még a mozgáshiány, kálciumhiány, a  dohányzás, alkoholfogyasztás, éhezés,  táplálkozási zavarok, baktérium okozta  szövődmények,  a szervezet korokozó méreganyagai, túlzott só fogyasztás, kevés egészséges folyadék bevitele   stb.

Ebből kifolyólag láthatjuk, hogy az első  gyógymód kell, hogy legyen szervezetünk kitisztítása,  egészséges táplálékok fogyasztása, kellő mozgás, torna, kellő mennyiségű folyadék  fogyasztása, s  ha már betegek vagyunk, különböző fürdők, pakolások, kellő pihenés és a lelki béke megtalálása.

A gyógyulás az esetek többségében lehetséges, amelyre bizonyíték az alábbi két súlyos beteg, ma már gyógyult páciensem esete.

K.L., 36 éves mérnöknő levele Budapestről
„2004 márciusában előzetes tünetek nélkül, heveny sokízületi gyulladás (PCP) támadott meg. Az intenzív gyógyszeres kezelés ellenére állapotom igen las­­san, mondhatni alig javult, hónapok múlva is nehe­zen tudtam járni, bokám, térdem, lábujjaim, csuklóm, állkapcsom folyamatosan duzzadt és merev volt, lázam állandóan 38 C körüli volt. Ráadásul a szteroidok hatására nagymértékben lefogytam (17 kg-t), étvágyam lecsök­kent, állandó gyomorfájás kínzott, csak segítséggel tudtam magam otthon ellátni (munkába járásról szó sem lehetett). Ekkor kerestem meg Bokor Katalin termé­szetgyógyászt, aki teljes életmódváltást és több termé­szetes kúrát javasolt, otthoni alkalmazásra.
Fél éven keresztül következetesen betartottam az általa előírtakat. A hideg agyagpakolás különlegesen jó hatással volt nemcsak az ízületeimre, hanem az álta­lános közérzetemre is, mindig elaludtam a pakolásban és pihenten ébredtem. A tisztítással egybekötött léböjtkúrát a fél év alatt kétszer végeztem. Rendszeresen fo­g­yasz­­tottam házilag préselt gyümölcs- és zöldség­leveket, valamint gyógyteákat. A citromkúrát is meg­csi­­náltam. Az egészséges táplálkozásra vonatkozó taná­csokat is igyekeztem betartani. A fél évig tartó következetes kúra hatására ízületi panaszaim teljesen megszűntek. Gyógyszert egyál­talán nem szedek 4 éve."


A legfrissebb kis gyógyult esete:
D.K. –t, egy nyolc éves fiúcskát idén február 7-én hozták el hozzám. Orvosai szisztémás juvenilis arthritiszt állapítottak meg nála. Beteglapjára ezeket írtam: „Január 6-án piros foltok voltak szerte a testén, orvosától gyulladásgátló antibiotikumokat kapott. Ízületei kezdtek fájni, s kórházba került, ahol penicilinnel kezelték. Majd  egy hétig intravénásan szteroidokat kapott, s hazamenetelkor ezt otthon gyógyszer formájában adták neki. Állapotán ezek nem sokat változtattak. A szülők félve a szteroidok káros mellékhatásaitól kerestek fel a gyermekkel.”
Az előírt brazil típusú terápiák alkalmazását követően, most augusztus elején ezt a levelet kaptam az Édesanyától:
„Nagyon hálásak vagyunk Karcsi gyógyulásáért Kati néninek és Istennek. Köszönjük az útmutatást, a bátorítást, a szeretetet. Csodának tartom, hogy így meggyógyult és teljesen gyógyszermentesen él. A kezelési módszerek betartása időnként kimerítő volt. Nem tudjuk, mit hoz a jövő, de a jelenlegi orvosi eredmények nagyon biztatóak és megérte a sok fáradozást.
Szeretettel: a D. család”

A kisfiú januárban mozogni is alig tudott, és a néhány hetes laboreredmények már mondhatni tökéletesek a január-februáriakhoz képest.


Hiszem,  hogy olvasóim is tudnak ezeknek a leveleknek örülni. Egy PCP-s, aki kitartóan, s Isten segítségével eredménnyel végezte a tanácsolt terápiákat. Sokszor elmondom az előadásokon is, hogy ezekért az emberekért érdemes csinálni ezt a nehéz munkát. A budapesti hölgy nem kért tőlem semmiféle könnyen bevehető csodadolgot, hanem dolgozott önmagáért. S ugyanezt tette a kisfiú, természetesen szülei segítségével.
         
Köszönöm a hatalmas Istennek, hogy kicsiny eszköz lehettem, s lehetek már  22 éve a gyógyulni vágyó betegek érdekében. Az én kisgyermekkori nagy próbatételem, a csont-tbc  célja bizonyára ez volt a jó Isten tervében, s úgy érzem, nem volt hiábavaló.

Tanulni vágyók figyelmébe:
2011. október 16-tól minden második vasárnap az egészséges táplálkozásról, életmódról, a brazil típusú terápiákról tartok tanfolyamot. Jelentkezni lehet a 30-265-0734 és a  06-25-272-893-as telefonszámon.
                                     
Feketéné  Bokor Katalin
természetgyógyász, fitoterapeuta
www.bokorkatalin.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5556 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x