Kivédhetők-e a környezetünk káros hatásai?
Címlap / Szépség-Egészség / Kivédhetők-e a környezetünk káros hatásai?

Lukács Tünde

Kivédhetők-e a környezetünk káros hatásai?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-24

Mai világunkban sajnos hiába szeretnénk egészségesen élni és étkezni, a termelés, az ipar, a növények, és állati termékek feldolgozása ezt nem teszi lehetővé. Az egyedüli kiút a bio táplálkozás lehetne, de a biónak mondott termékek is tartalmaznak néha oda nem illő összetevőket. Nézzük meg azokat a hatásokat, melyeknek nap, mint nap ki vagyunk téve, és amelyek egészségünket veszélyeztetik. 

Ivóvizünk
A fejlett országokban szigorú előírások léteznek az ivóvíz minőségére vonatkozólag. Ennek ellenére vizünk számos olyan anyagot tartalmaz, melyek megterhelik a szervezetünket. Ilyenek a nitrát, a foszfát, a mezőgazdaság növényvédő szerei, illetve a vécén keresztül távozó gyógyszermaradványok (antibiotikumok, fogamzásgátló, stb) és a vezetékekben lakó élőlények ürüléke és teteme.

Azt gondolnánk, hogy az ásványvíz fogyasztása megoldja a problémát. Az ásványvizek egy része sajnos túl sok ásványi anyagot tartalmaz, melyek tovább terhelik szervezetünket. A másik probléma, hogy a tárolás műanyag palackban történik. Azokban az ásványvizekben, melyeket ilyen palackokban árulnak, túl sok az acetaldehid. Ez a vegyület a műanyag palackok gyártása közben keletkezik, és a palackozást követően kerül át a vízbe. A Frankfurti Goethe Egyetem munkatársai végeztek kísérletet az üveg és műanyag palackokban tárolt vizek közti különbségről. Azoknál a vizeknél, melyeket műanyag palackban hoznak forgalomba 20 mintából 12-ben hormonhoz hasonlítható vegyületeket találtak, melyek feltételezhetően a palackból kerültek a vízbe. Ezek után meggondolandó, milyen vizet fogyasztunk.

Ételeink
Ételeink a különböző tartósítási és egyéb eljárásoknak, illetve a termesztés körülményeinek köszönhetően már nem tartalmazzák azt a vitamin- és ásványianyag-ennyiséget, melyre szervezetünknek szüksége lenne. Hiába van meg táplálékunk optimális mennyisége, a minőség sajnos hiányos.

A legtöbb termék adalékanyagokat tartalmaz, melyek közül sok a rákkeltő.
Az állatok húsa antibiotikummal és hormonokkal telített. A nagyüzemi gazdaságban nevelt csirkének már „csirkeíze” sincsen. Nem is beszélve azokról a stresszhormonokról, melyek az állatok húsában felszaporodnak a vágóhídra menetel közben.


A zöldségek, gyümölcsök sincsenek jobb helyzetben. Vajon azok a szép nagy paprikák a piacon mitől olyan kicsattanóan egészséges kinézetűek és nagyok? Azoktól a hormonkészítményektől és műtrágyáktól, amelyekkel kezelik őket. A banán még zöld állapotban érkezik hazánkba, majd a mesterséges érlelőkben etilén-dioxiddal érlelik szép sárgára. Ez a vegyület pedig rákkeltő hatású.
A táplálékból hiányzó életfontosságú elemeket étrendkiegészítő készítményekkel kell pótolnunk, ellenkező esetben előbb-utóbb hiánybetegségek fognak fellépni.

Élvezeti cikkek
Az élvezeti cikkek közül a dohányzás az egyik legkárosabb tényező. Sokkal egészségtelenebb, mint azt az emberek gondolják. Sajnos hazánkban egyre nő a dohányosok száma, már az egész fiatal korosztályban is. Mivel a téma terjedelmes, ezért ajánlom a honlapomon lévő „A dohányzás káros hatásai” című cikket.

Cukros üdítők, kávé, csokoládé
A nap folyamán szinte mindenkire rátör az éhségérzet, a fáradtság vagy az édesség utáni vágy. A fenti termékek sem az éhségérzetet, sem a fáradtságot nem csökkentik, csak átmenetileg. Hirtelen megemelik a vércukorszintet, és a hatás, amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is múlik. Ezen termékek segítségével sikerül rengeteg felesleges kalóriát a szervezetünkbe csempésznünk. Hamarosan észre fogjuk venni kilóink gyarapodását, hosszú távon pedig elősegítjük a cukorbetegség, érrendszeri betegségek stb. kialakulását.

Sugárzások
A káros földsugárzásokról bővebben honlapomon a „Geopatikus stressz” cikkben olvashatsz. Ezek a földsugárzások majdnem minden betegség esetében jelen vannak, otthon vagy a munkahelyen.
Az egyéb sugárzások körébe tartoznak azok a sugárzások, melyet háztartási készülékeink, tévénk, mobiltelefonunk stb. sugároznak ki. Ezek a sugárzások hosszú távon szintén daganatos elváltozásokhoz, és egyéb degeneratív betegségek kialakulásához vezethetnek.
Ha lehet, ne tartsuk készülékeinket készenléti állapotban. Ha nem használjuk őket, húzzuk ki a konnektorból.

Stressz
Mondhatnánk azt is, hogy napjaink fő „gyilkosa”. Mindenhol utolér bennünket, az otthonunktól kezdve a munkahelyünkön keresztül a sarki közértig. Jegyezzük meg: azzal, hogy felbosszantjuk magunkat, a probléma még nem oldódik meg.


Sőt, a stressz agyunk 70%-át blokkolja, és nem vagyunk képesek megfelelő döntéseket hozni. Ha stressz-szinted már elérte a III. fokozatot, mindenképpen szakember segítsége szükséges a stresszoldáshoz (a kineziológiában a stressznek 3 fokozatát különböztetjük meg, a harmadik fokozat már betegségek kiváltó oka lehet, és mindenképpen segítséget igényel).

Gyógyszerek
Sajnos a gyógyszerfogyasztás egyre növekszik hazánkban. Nőtt a depresszió elleni szerek és nyugtatók, szorongásoldók fogyasztása is. Sokan több, néha 5-6 vagy még több gyógyszert szednek együtt. Gondoljuk csak végig, hogy ha a gyógyszerek mellékhatását vizsgáljuk, már egy fajta terméknek is sok a mellékhatása. Hogyan hatnak gyógyszereink együttesen? Milyen és mennyi mellékhatásuk van külön-külön is, és hogyan hatnak egymásra is? Véleményem szerint, egy orvos sem vállalkozna arra, hogy választ adjon arra a kérdésünkre, hogy milyen mellékhatásokat okozhat több gyógyszer egyidejű szedése.

A fent említett egészségkárosító hatások mellett még számos olyan akad, melyekkel naponta találkozunk. Csak ízelítőt szerettem volna adni abból, miért olyan sok napjainkban a beteg ember.

Változtatni a szokásainkon sosem késő. Legalább azokat változtassuk meg, melyekre befolyással vagyunk, lehetünk. A többit úgy is el kell viselnünk, és kompenzálnunk kell valamilyen módon. Ebben segíthet a kineziológia, vagy az általam végzett EMOST terápia, amely egyedül a szervezet önregenerációján alapszik.


Lukács Tünde
kineziológus
http://www.lelekvilaga.5mp.eu/

Képek:
piqs.de: Knipsermann - Genmanipuliert!
piqs.de: Binärius - Oberkante Unterlippe
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3670 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x