5 betegség, amely dollármilliárdokba kerül
Címlap / Szépség-Egészség / 5 betegség, amely dollármilliárdokba kerül

5 betegség, amely dollármilliárdokba kerül

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Azt, hogy betegségek kezelése és a kieső munkaerő sok pénzbe kerül, eddig is tudtuk. Nemrégiben az is kiderült, hogy melyik az az öt nem fertőző betegség, amely a legnagyobb pénzügyi terhet jelenti majd a következő 20 évben. A közösség és az egyén felelősségéről dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa beszélt.  

Az 5 „leggyilkosabb” betegség
Nemrégiben a World Economic Forum tanulmányából derült ki, melyik az az öt nem fertőző betegség, amely a következő húsz évben 47 trillió dollárt fog felemészteni világszerte. Ezek a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a pszichés problémák, a krónikus légzőrendszeri betegségek és a rák. A hatalmas költségek 70 százalékát ezek közül a pszichiátriai- és a szív- és érrendszeri betegségek teszik ki. Ez utóbbiak közé tartoznak többek közt a magas vérnyomás, a szívelégtelenség, az érelmeszesedés, a szívinfarktus, a ritmuszavarok, az aorta és a perifériás érrendszer betegségei, és a szívbelhártya-gyulladás.
Klaus Schwab professzor, a World Economic Forum alapítója és vezetője szerint olyan hatalmas veszélyekről és pénzösszegekről van szó, hogy csakis azonnali cselekvéssel lenne megakadályozható a húsz éven belül bekövetkező egészségügyi és financiális válság.

Hatalmas költségek   
Azzal is számolnunk kell, hogy 2050-re megkétszereződik világszerte a 60 éven felüliek száma. Tehát egyre öregedő népességnek kell szembenéznie a betegségekkel, így az egészségügyi ellátásuk is egyre nagyobb költséget jelent a nemzetgazdaságoknak. Az említett tanulmány azért is jelentős, mert eddig még sosem látszott ilyen világosan, milyen hatalmas arányban halnak meg emberek a produktív éveik közepén. Ez pedig nem csak a családoknak óriási veszteség, de az egészségügyi rendszerre és a világgazdaságra nézve is katasztrófával fenyeget. Éppen ezért feltétlenül cselekvésre kell felszólítani az állami- és a magánszektort is.
A kormányzatoknak látniuk kell, hogy a csődközeli állapotot csak akkor lehet megakadályozni, ha ebben a pillanatban elkezdik az egészségügyi fejlesztéseket és a kampányokat az egészségesebb életmód mellett, az egyéneknek pedig el kell fogadniuk, hogy az egészségükért önmaguk a felelősek.



Tennünk kell az egészségért!

- Öt fő lépés van, amelyet mindenképpen meg kell tennünk magunkért, az egészségünkért. – ismertetni dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa. - Az első a rendszeres mozgás beépítése az életünkbe, a második az egészséges étkezés, a harmadik a dohányzás elhagyása, a negyedik az alkoholfogyasztás mérséklése és végül a stressz-menedzsment. Ezen életmódbeli változtatások mellett természetesen nem lehet eléggé hangsúlyozni a rendszeres orvosi szűrések jelentőségét sem, hiszen egy betegséget mindig könnyebb megelőzni, mint gyógyítani, illetve az idejében elkezdett gyógyítás hatásfoka is jóval nagyobb.
Sokan azért nem kezdenek bele az életmódváltásba, mert félnek, hogy alapbetegségük mellett ezt nem tehetik meg büntetlenül. Holott szinte nincs olyan betegség, amelynek ne javítana állapotán a megfelelően kialakított, mozgásban gazdag életmód. Magas vérnyomással, cukorbetegséggel, mozgásszervi- vagy szív- és érrendszeri panaszokkal, sőt mentális zavarokkal is fontos egészségesen élni, ám ehhez mindenképpen igénybe kell venni szakértő irányítást és felügyeletet. A már hazánkban is elérhető életmód orvoslás felmérés és az ennek alapján kialakított személyre szabott életmódprogramok megoldást jelenthetnek a már kialakult betegségek kezelésében és a megelőzésben is.

www.oxygenmedical.hu

Kép: Grant Cochrane / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3127 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x