A magyarok közel fele előnyben részesíti a természetes gyógymódokat...
Címlap / Szépség-Egészség / A magyarok közel fele előnyben részesíti a természetes gyógymódokat

A magyarok közel fele előnyben részesíti a természetes gyógymódokat

Forrás: MTI
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-10

A magyar lakosság egyre többet fordít egészsége megőrzésére, illetve visszanyerésére - derült ki a GfK Hungária és a TÁRKI Egészséggazdasági Monitor felmérésének adataiból. 

Minden második válaszadó hisz a tudományos bizonyítékokon alapuló nyugati orvoslásban, ám ötből ketten - ha tehetik - inkább természetes gyógymódokhoz folyamodnak. A felmérésben résztvevők mintegy fele egyértelműen befektetésnek tekinti az egészség célú ráfordításokat, és meg van győződve arról, hogy egészségéért saját maga teheti a legtöbbet. A felmérés adatai szerint minden fogyasztói rétegben megfigyelhető, hogy jelentős összegeket költenek az egészség megőrzésére és visszaszerzésére.


A magyar lakosság éves szinten közel 2254 milliárd forintot fordít az egészségére. Ennek legnagyobb része - 1252 milliárd forint - a gyógyhatásúnak és egészségesnek tartott termékekre, egészségfejlesztésre, gyógyszerre és különböző gyógyászati termékekre kiadott összeg. Az egészségügyi ellátásokra - ide értve a magánellátást, kiegészítő szolgáltatásokat, hálapénzt és a kórházba bevitt ételt is - összességében 381 milliárd forint, egészséges étkezésre 315 milliárd forint és az egészséges életmóddal kapcsolatos szolgáltatásokra 306 milliárd forint a teljes éves lakossági ráfordítás.

Egyre nagyobb szerep jut az alternatív egészségügyi megoldásoknak: a lakosság 48 százaléka hisz a tudományos bizonyítékokon alapuló orvoslásban és 44 százalék gondolja azt, hogy a receptre felírt gyógyszerek mindig a leghatékonyabbak. A lakosság 38 százaléka a természetes gyógymódokat választja, 24 százalék elsősorban alternatív gyógymódokat alkalmaz. A megkérdezettek 31 százaléka vett már igénybe különféle alternatív megoldásokat, amelyek közül a homeopátia, valamint a fény- és színterápia vezet.A magasabb szintű, professzionálisabb ellátásért a lakosság 55 százaléka hajlandó többet fizetni, 35 százalék pedig hajlandó többet áldozni az egészségesnek mondott termékekért.
A válaszadók 34 százaléka többet tesz a betegségek kialakulásának megelőzéséért mint egy évvel korábban és 28 százalék gondolja úgy, hogy érdemes többet költenie az egészségére. A megkérdezettek 15 százaléka kifejezetten sok időt és pénzt fordít egészségmegőrzésre.

A felmérés 3000 fő megkérdezésével 2011. áprilisában és májusában zajlott.

Forrás: MTI

Képek:
nixxphotography / FreeDigitalPhotos.net
Ambro / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3945 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x