Görcsből a gyönyörbe: menstruáció
Címlap / Szépség-Egészség / Görcsből a gyönyörbe: menstruáció

Görcsből a gyönyörbe: menstruáció

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Számtalan nő életét keseríti meg a mai napig a menstruáció, a vele járó fájdalmak és hangulatingadozások - pedig ennek egyáltalán nem kellene így lennie. Kéri Móni tanácsadónk cikke arról, hogyan lehet görcsök nélkül várni és megélni a piros betűs napokat. 

Igen, ez genetika, ő ezt örökölte, édesanyjának is nagyon fájt, anyai nagyanyjának is, nem csoda, hogy neki is igen erős görcsei voltak. Ezzel együtt kellett élnie. Jó indítás egy kamaszlánynak. Mi mást tehetett, elfogadta. Minden hónapban 2 napig görcsoldón élt, a menstruáció első két napja nagyon rosszul érintette. Más lányok a fejéhez vágták, hogy kényes. De ő tudta, ez nem kényesség, ez iszonyú fájdalom, nehezen bírta ki, mire elkezdett hatni a görcsoldó. A nőgyógyász azt mondta neki, majd szülés után elmúlik.


Eltelt 15 év, jött a szülés időpontja, mielőtt megszülte a kisbabáját rájött, hogy ezt az érzést-fájdalmat ismeri, minden hónapban menetrendszerűen jött. Hurrá, mégis igaza volt, mégsem kényes, hiszen ő minden hónapban szülési fájdalmat élt át. Sovány vigasz. Eltelt egy év, újra indult a menszesze és hónapról hónapra erősödtek a fájdalmak is. Hohó, ez nem ér, azt mondták szülés után már nem lesz menstruációs fájdalom. De fájt, ugyanolyan erősen fájt.

Már szelídebb gyógymódra váltott, homeopata szerekkel, melegvizes palackkal vagy illóolajos bedörzsöléssel próbálta csillapítani fájdalmat. Még így is sok fájdalommal járt. Később elkezdett jógázni, s hallotta, hogy a kobraállás jótékony hatású lehet a női nemiszervekre, menstruációs panaszokra is, elkezdte gyakorolni a menszesz alatt. Korábban ilyenkor nem mozgott, ha tehette összegömbölyödve feküdt. Érezte, hogy a kobra ászana általi nyújtás az alhas területét lazítja.  Egyik alkalommal fájáskor egy hirtelen jött ötlettől vezérelve, nem vett be semmilyen görcsoldószert, hanem kipróbálta a jóga relaxációt, lefeküdt savászanába (jóga relaxációs póz), magában végigmondta a lazító parancsokat, különös tekintettel a medence területére kitérve. S egyszer csak rádöbbent, hogy elmúlt a fájdalom. Amint felkelt, elkezdett tevékenykedni, visszatért a fájdalom. Ezt többször megismételte több hónapon keresztül. Meg tudta szüntetni a fájdalmat, ugyan csak a relaxáció idejére, de már ez is nagy eredmény volt. Genetika ide vagy oda. Aztán megkapta a kegyelemdöfést.


Egyik közeli barátja azt mondta neki: „Ha nekem 20 éve, havonta fájna valamim, már rég megoldottam volna!” Elkezdte kutatni a mentsruációs fájdalom lelki hátterét, a családjában lévő nők hozzáállását e témához. Szomorú képet kapott: a nőiség teljes elutasítása létezett náluk, prűdség, a szexualitás pedig csak, mint titok volt jelen. Nagyon gyorsan ment a gyógyulás, a generációk óta való elfojtás feloldása lavinaként tört föl belőle. Kezdeti bűntudata hamar oldódott. Elkezdte erősíteni magában, hogy csodálatos dolog menstruálni, havonta újra lehetőséget kapni arra, hogyha szeretné, új életet hozhat létre.

Hogy csodálatos Nőnek lenni és a holdhónap mindennapját örömmel megélni, hiszen minden testben lezajló folyamat természetes és egészséges. Megtanult figyelni a teste jelzéseire, azóta figyelembe veszi és betartja, hogy a testének mikor, mire van szüksége. Megtanult a Nőiségből erőt meríteni, és a szexualitást, mint örömforrást megélni, engedni a gyönyörre való képességet szabadon áramolni. Minden hónapban mosolyogva veszi észre a piros betűs napok kezdetét, hiszen fájdalom már nem társul hozzá.

Kéri Móni
jógaoktató

Képek:
David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net
Ambro / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6542 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x